Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » És ki mit ért ezalatt; "Én...

És ki mit ért ezalatt; "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam. "?

Figyelt kérdés

2014. dec. 17. 20:08
 1/9 anonim válasza:

Ezek igazából jelképek, mint a Bibliában:

Isten az út, amin járni kell parancsai szerint.

Isten az igazság, mert Ő mindig mindenkivel igazságos.

Isten az élet, mert nélküle nem lenne élet(teremtés)

A mennybe pedig senki sem juthat anélkül, hogy Isten útján ne járt volna.

2014. dec. 17. 20:26
 2/9 anonim ***** válasza:
36%

Mint egy Ákos dalszöveg...

Mellesleg elég egoista lehetett a figura, aki azt állította, hogy csak ő tudja a megvilágosulás mikéntjét, mindezt úgy előadva, mintha mindenki más rajta kívül egy tudatlan nimand lenne. Nem gyanús, hogy 5000 év alatt milliók vallották azt, hogy "bizony én tudom hogyan kell megüdvözülni"? Miért pont neki lenne igaza?

2014. dec. 17. 20:49
 3/9 anonim ***** válasza:
70%

Jézus Krisztus „az út”. Ez azt jelenti, hogy egyedül általa közeledhetünk Istenhez. Ez igaz akkor is, amikor imádkozunk, hiszen csak akkor bízhatunk abban, hogy az Atya megad nekünk bármit, amit kérünk az akaratával összhangban, ha Jézuson keresztül tesszük ezt (Ján 15:16). De Jézus még egy másik értelemben is „az út”. A bűn elidegenítette az emberiséget Istentől (Ézs 59:2). Jézus ’váltságul adta lelkét cserébe sokakért’ (Máté 20:28). A Biblia leírja, hogy mi ennek az eredménye: ’Jézus vére megtisztít minket minden bűntől’ (1Ján 1:7). A Fiú tehát lehetővé tette, hogy megbékéljünk Istennel (Róma 5:8–10). Úgy ápolhatunk jó kapcsolatot Istennel, ha hiszünk Jézusban, és engedelmeskedünk neki (Ján 3:36).

Jézus „az igazság”, de nemcsak azért, mert mindig az igazságot szólta, és aszerint élt, hanem azért is, mert benne teljesedett be a Messiásról szóló valamennyi prófécia, melyekből nagyon sok van. „Bármennyi ígérete van is Istennek – írta Pál apostol –, ezek őáltala lettek »igenné«” (2Kor 1:20). Még a mózesi törvényben lévő „eljövendő jó dolgok árnyéka” is Krisztus Jézusban vált valósággá (Héb 10:1; Kol 2:17). Jézusra mutat az összes prófécia, és ezek segítenek megértenünk, hogy ő központi szerepet tölt be Jehova szándékának a kibontakozásában (Jel 19:10). Hogy hasznot meríthessünk Isten ránk vonatkozó szándékának a megvalósulásából, követnünk kell a Messiást.

Jézus „az élet”, hiszen a vérével megvásárolta az emberiséget, az örök élet pedig Isten ajándéka „Krisztus Jézus, a mi Urunk által” (Róma 6:23). Jézus azok számára is „az élet”, akik már meghaltak (Ján 5:28, 29). Továbbá gondolj arra, hogy mit fog tenni főpapként a millenniumi uralma idején. Örök szabadítást szerez a bűntől és a haláltól földi alattvalói számára (Héb 9:11, 12, 28).

2014. dec. 17. 22:32
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem juthatsz el Istenhez, ha Jézust nem fogadod el.

Tehát: Jézuson keresztül vezet az út a Mennyei Atyához!

2014. dec. 17. 23:19
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Ha csak rajta keresztül juthatunk el, akkor nincs mit tenni: el kell tenni láb alól.
2014. dec. 18. 08:54
 6/9 pelgrim ***** válasza:

Azt, hogy az „Én vagyok az út, az igazság és az élet” MINDEN EÉBERBEN, és hogy „senki sem mehet az Atyához, hanemha” ezen én, vagyis saját isteni kiléte által.

Názáreti Jézus, akitől ez a kijelentés származik, az emberek, a népek (ön-)tudatának felemelését látta feladatának, nem egy személyi kultusz kialakítását saját maga körül.

A keresztények ebben nagyot tévednek, megfeledkezve saját isteni kilétükről – mert nincs olyan ember kinek léte nem Isten szándéka lenne – imádják Jézust mint egy bálványt. Ez nem az ő akarata volt.

2014. dec. 18. 11:35
 7/9 pelgrim ***** válasza:
Helwesebben: „Én vagyok az út, az igazság és az élet” MINDEN EMBERBEN,
2014. dec. 18. 11:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Mindenki mást. Te nem Jehovista vagy?
2014. dec. 18. 16:13
 9/9 balivi válasza:
0%
Ez a vers a János evangélium sajátja, a szinoptikusok nem írták le, vagyis valószínűleg Jézus ilyet nem mondott. A János evangéliumáról jó tudni, hogy kísérlet Jézus személyének a gnoszticizmusba ágyazásra, a keresztény tanok gnosztikus átalakítására. Nem érdemes vele foglalkozni, így a kérdésre sem lehet jó választ adni.
2014. dec. 20. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!