Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy értelmezitek ezt az igét?

Hogy értelmezitek ezt az igét?

Figyelt kérdés

"Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz mind te, mind a te

házad népe!"

2015. febr. 12. 21:16
 1/7 anonim ***** válasza:

„Higgy az Úr Jézusban, és megmentésben részesülsz.” Ebből sokan azt a következtetést vonják le, hogy egyszerűen elegendő a megmentéshez, ha az elméjében elfogadja valaki Jézust!

Ez az igazság túlzott leegyszerűsítése lenne. Igaz, hogy a Jézusba mint Megváltónkban vetett hit elengedhetetlen. De ugyanakkor szükséges elhinnünk mindazt, amit Jézus tanított és parancsolt, azaz a bibliai igazságok teljes megértésére kell törekednünk. Ez kitűnik abból, hogy Pál és Silás később „elbeszélték Jehova szavát [a börtönőrnek] és egész háza népének” (Cselekedetek 16:32). A megmentésbe beletartozik az engedelmesség is. Pál később kimutatta ezt, mikor azt írta, hogy Jézus „felelős lett mindazok örök megmentéséért, akik neki engedelmeskednek” (Zsidók 5:9).

Pál rámutatott, hogy ennél többre van szükség. Meg kell ismerni és el kell fogadni Isten Szavát. Ezért is hirdette azt Pál és Silás a börtönőrnek. Igazi hite lenne-e Jézusban annak, aki nem imádná azt az Istent, akit Jézus imádott; ha nem alkalmazná Jézus arra vonatkozó tanítását, hogy milyennek kell lenniük a tanítványainak; ha nem végezné azt a munkát, aminek elvégzésére Jézus parancsot adott a követőinek? Rászolgálni nem tudunk a megmentésünkre; abban csakis az alapján részesülhetünk, hogy hiszünk Jézus emberi élete feláldozásának az értékében. De életmódunknak összhangban kell lennie a hitünkkel, még ha ez nehézségeket von is maga után. A Máté 10:22 [Csia] szerint Jézus ezt mondta: „aki végig állhatatos marad, megmenekül.”)

2015. febr. 12. 21:25
 2/7 anonim ***** válasza:

"mit kell nékem cselekednem, hogy idvezüljek?"

" Higyj az Úr Jézus Krisztusban, és idvezülsz mind te, mind a te házadnépe!"

"És hirdeték néki az Úrnak ígéjét, és mindazoknak, kik az ő házánál valának."

"És bevivén őket házába, asztalt teríte nékik, és egész háznépével egyben örvendeze, hogy hitt az Istennek."

Hinni a krisztus tanításában kell.

2015. febr. 12. 21:30
 3/7 A kérdező kommentje:

Első; köszönöm, de a kérdésre nem válaszoltál.

Második: Ez annál azért bonyolultabb, az utánzás lenne és nem cselekedet alapján fog Isten dönteni. Nem elég utánozni. De nem ez volt a kérdésem.

2015. febr. 12. 21:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Úgy kell érteni, hogy a börtönőrre is, meg a háza népére is ugyanaz vonatkozik: hogy ha hisznek üdvözülnek.

Tehát a háza népe nem fog attól üdvözülni, hogy a családfő hisz, mert a hit ebből a szempontból személyes dolog.

Ugyanakkor azt a paradoxont is kifejezi ez az igehely, hogy bármennyire is személyes dolog a hit és az üdvösség, valamelyest az embertársaink üdvösségéért is felelősek vagyunk, különösen a közeli hozzátartozóink hitéért és üdvösségéért.

2015. febr. 12. 21:33
 5/7 anonim ***** válasza:

szia

első vagyok.

Pedig a válaszomban benne van

Ismeret szerzés után a többiekhez mint Pálhoz stb hasonlóan felelősek vagyunk hogy másoknak is elmondjuk ezt és tanitsuk meg Jézus tanitását alkalmazni

2015. febr. 12. 22:52
 6/7 A kérdező kommentje:

1-es:

"Pál rámutatott, hogy ennél többre van szükség. Meg kell ismerni és el kell fogadni Isten Szavát."

Ha valódi szellemi eledelt kapnátok és valóban Istennel együtt olvasnátok a Bibliát (nem a saját átírtat, amit az írók kényük kedvük szerint fordítgattak, hogy alkalmazkodjon az istenkáromló tanításaikhoz), akkor tudnád te is, hogy ennyi nem elég.

Nekem már nincs idegem hozzátok, hogy relatív szembeköpitek a Bibliát és olyan olcsó kegyelmet kínálgattok, aminek semmi köze sincs ahhoz, amit Jézus hirdetett. Ne írj ide, hagyj békén. Olvasgasd vissza értelemmel az előző kérdéseket, például a jehova szó keletkezését, amit te annyira imádsz.

Gyűlölöm ezt a szót, meg a hazugságaitokat. Én feltettem egy kérdést, te pedig jöttél az őrtorony verzióval, okádok tőle.

Majd akkor beszélgethetünk tovább, ha látok némi értelmet felcsillanni a jelenleg nagyon sötét fejedben. De amíg ti azt hiszitek, hogy azért vagytok közutálat tárgya, mert Krisztust képviselitek (gőgős egy fajta vagytok, megtéretlenül a sötétségben), addig úgysem fogjátok fel, hogy ti nem Krisztus nevéért szenvedtek, hanem egy kitalált szó és a zaklatások miatt. Meg a rengeteg hazugság miatt, amit teljesen mindegy hányszor cáfol az ember, ti ragaszkodtok hozzá. Mérhetetlenül butának tartalak benneteket akik ide írtok, mert épeszű ember legalább utánanéz annak, amit kap ismeretet, de ti ragaszkodtok az őrtoronyhoz. Hányszor de hányszor volt az, hogy ki lett írva a kérdés és képesek voltatok oldalakon keresztül hosszú monológokat írni a nagy büdös semmiről a kérdés megválaszolása nélkül!

Ahogy most is! Szerintem a kérdést sem érted, ahogy az igéket sem, csupán bemagolsz egy rakás dolgot és gondolkodás nélkül okádod magadból!

És igen, ahogy én most gondolkodok rólatok, az nem krisztusi, de ahogy Jézus mérgében felborogatta a templom előtti asztalokat, úgy most én is rátok szórom a dühömet, mert az ördögöt képviselitek! Ahogy azok a pénzváltók is! A tanításotok NEM Jézustól való és mégis benne tocsogtok, ismételgetitek, reménykedve hátha nem haltok meg! Tagadtok mindent, ami szent és ha valaki ellent mond, akkor jön a nyávogás, hogy szerintetek üldözve vagytok, pedig mindenki csak a hazugságot gyűlöli, ami ömlik belőletek!

Ébredj fel míg nem késő!

2015. febr. 13. 07:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Sajnálom De ez a bibliai érvelésem mivel láthatod, hogy versekkel támasztottam alá,

Többet nem kivánok mondani...

2015. febr. 13. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!