Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Attól, hogy nem írja a Biblia,...

Attól, hogy nem írja a Biblia, a földön kívül lehet még élet. Akkor miért mondják a vallásosok, hogy ez nem lehet? Mikor a Biblia a földről szól. Csak arról, mert mi földiek vagyunk.

Figyelt kérdés
2015. febr. 11. 01:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Utolsó ez aztán az ervrendszer,ez aztán megmagyarazza a több millió galaxist benne a több millió csillagot és bolygót, gratulálok Jehovanak.
2015. febr. 11. 08:14
 12/18 anonim ***** válasza:
A földön kívül egyedül Isten és az angyalok vannak.
2015. febr. 11. 08:47
 13/18 anonim ***** válasza:

#8 Ne tudom hogyan jutottál erre a következtetésre hogy személyeskednék. Vagy talán nagyon szíven ütött? Akinek nem inge... Amúgy nem vagyok helikopter. Nálam s komp akart lenni de nem komplett esete áll fent. :) Ismerethiány az amikor valaki véleményez egy adott témát úgy hogy nincsen tisztában néhány dologgal. Lásd: #10. válaszoló esetében aki alapvetően csak a mi csillagrendszerünkel akarna foglalkozni de úgy hogy alapvető tényezőkkel sincs tisztában. Az extremofilekről vagy exobolygókról szót sem ejtek, csak bonyolítanám a helyzetet ha már az alapoknál gond van.

"Más bolygókon nem hozott létre életet,.." Ez pedig a nyitottság abszolút hiánya. Az ilyen embereknél vagy az jön elő hogy az ember a teremtés koronája szóval nincs más intelligens létforma, vagy az hogy szellemi teremtmények lehetnek a fizikai világunkban. Ha be van dobva az egyszerű létforma a beszélgetésbe például egy baktériumhoz hasonló létforma (ami aztán nem angyali vagy démoni) akkor jóformán system error lép fel egyeseknél. Utána pedig a beismerés hogy lehetséges létezésük mégiscsak hiszen ez független az ember-isten kapcsolatától. De addig is le kell futni ezeket a köröket a logikus gondolatmenet által.

2015. febr. 11. 09:14
 14/18 anonim ***** válasza:

A kérdésben 2 tévedés is van:

1. A vallásosok szerint nem lehet élet a Földön kívül - ez nem igaz, sok vallásos szerint lehet. Egyáltalán mi ez az általánosítás, hogy a "vallásosok"? Sokféle vallás van, pl. olyan is, amelynek hívei az UFO-kban hisznek. Én meg pl. katolikus vagyok, de nem tartom kizártnak, hogy legyen máshol is élet, és ezt nem tartom a vallásommal összeegyeztethetetlennek.

2. "A Biblia a földről szól" - ez óriási tévedés. A Biblia pont nem a földről szól. Egy filozófiát, egy iránymutatást tartalmaz, elgondolkodtató történeteket, amelyeket még csak véletlenül sem szabad szó szerint értelmezni.

2015. febr. 11. 10:32
 15/18 A kérdező kommentje:

Az este láttam az egyik kérdésnél pont egy Tanútól a dolgot, ezért kérdeztem.

A "vallásosok" valóban általános megfogalmazás, de nem akartam kiemelni őket, amúgy is mindenki őket szapulja.

Ami még fontos, hogy a Biblia ezzel a bolygóval foglalkozik csak, és az ezen a bolygón élő/élt emberekkel kedves utolsó. Gondolom a 100.000 fényévnyire élő krixkraxokra nem vonatkozik a bibliai tanítás. (Tekintsük el attól, hogy a krixkraxok egy ezoterikkus butaság, csak mondtam valamit névként rájuk.)

A Biblia sok dologról nem ír, és ha valamiről nem ír, még nem jelenti azt, hogy az a dolog nincs. Csak nem köti az ember orrára, ahogy pl. az Édenkertben sem kötött mindent Ádám és Éváéra, de biztos van még százegy ilyen példa erre. Szóval őszintén, ha a Biblia azt írná, hogy Isten teremtette a Z-Nation földet, és rá teremtményeket, majd lamentált, és megteremtette a bolygót, hogy férne ez össze az emberi teremtmények létezéstudatával, ha nem ők a "teremtés csúcsa". Így legalább van egy kis boldogságuk, hogy csak rájuk figyel a Teremtő, nincs más olyna teremtmény mint ők.

2015. febr. 11. 12:37
 16/18 anonim ***** válasza:

a Teremtő nem személy válogtó, akármilyen teremtése is lenne

Jehova minden teremtményét jól látja és mindenkit figyelembe vesz, ha lennének más bolygókon élet zokt sem részesitené ngyobb kegyben, mivel a Teremtő alap tulajdonsága a szertet, és ezek köré épül a Többi tulajdonsága mint a hatalom, bölcsesség, igazságosság.

ezeket egyensúlyban tartja a szeretet alapján

Nem megy z egyik a másik rovására...

2015. febr. 11. 12:59
 17/18 anonim ***** válasza:
Buta kérdésre buta válaszok.
2015. febr. 11. 18:12
 18/18 xeniah ***** válasza:

Kedves Kérdező, valóban így van, hogy a Biblia a földről szól. Nekünk íródott, tehát ránk vonatkozó információk vannak benne. Azt nem tudjuk biztosra, hogy Isten teremtett-e más világot, de azt biztosan tudjuk, hogy ha teremtett is, azokkal mi nem kerülünk kapcsolatba, különben olvashatnánk róla a Bibliában. Vannak, akik Jézusnak a 100 juhról szóló példázatát úgy értelmezik, hogy a föld az elveszett bárány, akiért Jézus eljött, a többi világ nem veszett el. De mindez csak feltételezés, biztosat majd akkor fogunk tudni, amikor eljutunk arra a csodálatos helyre, amit Jézus most készít nekünk.

Ami lényeges, hogy az UFO-észlelések/földönkívüliekkel való találkozások nem "más civilizációból" származnak, hanem a szellemvilágból. Erről bővebben itt tájékozódhatsz:

https://www.youtube.com/watch?v=GGkSu3CEqt0

2015. márc. 6. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!