Lehet, egy alkalommal több dolgot kérni a Jó Istentől? Nem haragszik meg?
szia
(János 15:16) . . ., hogy bármit kértek is az Atyától az én nevemben, megadja nektek.
(János 14:13, 14) 13 És amit csak kértek az én nevemben, meg fogom tenni, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiú által. 14 Ha valamit kértek az én nevemben, meg fogom tenni.
ezek a versek mutatják, hogy lehet kérni bármit...
Persze a Teremtő csak azokat támogatja és van hogy nem azonnal, amire neked valóban szükséged van az életben.
és egyezik az irányadó értékeivel
olyat nem fog adni amit Ő nem ámogatm mint pl ötös lottó és egyéb ördögi spirituáis dolgok....
"úgy veszem észre,hogy ha nagyon ritkán 2 dolgot kérek tőle,akkor is csak az egyiket teljesíti.Ha,teljesíti."
Ez majdnem úgy hangzik, mintha nem is létezne. Csak véletlenül összejön az, amit kívántál.
Egy dzsinnel lehet jobban járnál.
Nem kell kérni semmit, Őrá kell hagyni, hogy mit szán nekünk. Úgyis azt fogja adni, amit Ő akar, kérhetsz tőle akármit.
Inkább azon kell filózni, hogy az a helyzet, ami éppen megadatott, az hogyan szolgálja lelki épülésedet és az üdvösségedet, hogyan lehet belőle a legtöbbet kihozni.
Jézus egy hét kérésből álló mintaimát mond el. Az első három jogosnak ismeri el Isten szuverenitását és szándékait. Kérést foglalnak magukban Isten nevének megszentelésére, Királysága eljövetelére és akaratának megvalósulására vonatkozóan. A többi négy személyes kérés, éspedig a mindennapi táplálékért, a bűnök megbocsátásáért, azért, hogy ne legyünk megkísértve az elviselhetőség határán túl, és a gonosztól való megszabadításért.
A 1János 5:14 ezt mondja Istenről: „bármit kérünk is az akarata szerint, ő meghallgat minket.” Ezért hát ne érezd úgy, hogy a nehézségeid vagy kéréseid túlontúl jelentéktelenek vagy sokak ahhoz, hogy Isten elé tárd őket (1Péter 5:7).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!