Addig úgy hangzott, hogy szeresd felebarátodat, mint magadat.
Itt pedig azt mondja, szeressétek egymást, mint ahogy én szerettelek titeket.
Más lett a mérce.
Mózes 10 törvénye lett eltörölve, (ami ugye mint Isten "parancsolatai" lettek meghirdetve).
"34
Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.
35
Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok."
---
Tehát innentől kezdve nem a törvény a MÉRVADÓ, hanem a szeretet.
Elgondolkodtató..."ahogyan én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást" mondta Jézus Krisztus.
Sajnos sokszor tapasztaljuk azt hiszem mindnyájan, hogy a nagy hévvel magát Krisztus követöjének mondó egyének micsoda kegyetlen gyülölettel vannak embertársaik iránt.
Jézus Krisztus úgy szerette az embereket, hogy életét áldozta fel. Hirdette a jó hírt.
Királyi, nagy hatalmat kapott. Követöinek megtiltotta, hogy fegyverrel a kezükben harcoljanak egymás ellen, azt is hogy a világ része legyenek. Ez az egységet a szeretetet támogatja a tanítványai körében.
Régi: Szeresd felebarátodat, mint önmagadat.
Új: Szeresd felebarátodat, mint Jézus, aki életét adta barátaiért.
"Mózes 10 törvénye lett eltörölve, (ami ugye mint Isten "parancsolatai" lettek meghirdetve)."
A 34,és 35 vesböl ez hogyan jött ki? Mert semmi köze a leírtakban ahoz amit kimagyaráztál belőlle
9
te most magaddal beszélgetsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!