Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi volt ebben az "új"?

KZitus kérdése:

Mi volt ebben az "új"?

Figyelt kérdés
János 13:34

2015. febr. 4. 17:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
56%
Tartalmilag valóban semmi új nincs a szeretet parancsában. A helyzet lesz új (Krisztus távozása után), amikor ennek a parancsnak az eddigieken túl új értelme is lesz, mégpedig az, hogy ez alapján lehet majd felismerni, hogy valaki Krisztus tanítványa.
2015. febr. 4. 18:03
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Addig úgy hangzott, hogy szeresd felebarátodat, mint magadat.

Itt pedig azt mondja, szeressétek egymást, mint ahogy én szerettelek titeket.

Más lett a mérce.

2015. febr. 4. 19:27
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez a parancsolat "új" volt abban a tekintetben, hogy mások érdekeit a saját érdekeink elé kell helyeznünk. A szeretetnek arra kell indítania, hogy még az életünket is odaadjuk másokért, ahogyan azt Jézus is tette.
2015. febr. 4. 19:41
 4/11 anonim ***** válasza:
24%

Mózes 10 törvénye lett eltörölve, (ami ugye mint Isten "parancsolatai" lettek meghirdetve).

"34

Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; amint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.

35

Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok."

---

Tehát innentől kezdve nem a törvény a MÉRVADÓ, hanem a szeretet.

2015. febr. 4. 20:30
 5/11 anonim ***** válasza:
67%

Elgondolkodtató..."ahogyan én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást" mondta Jézus Krisztus.

Sajnos sokszor tapasztaljuk azt hiszem mindnyájan, hogy a nagy hévvel magát Krisztus követöjének mondó egyének micsoda kegyetlen gyülölettel vannak embertársaik iránt.

Jézus Krisztus úgy szerette az embereket, hogy életét áldozta fel. Hirdette a jó hírt.

Királyi, nagy hatalmat kapott. Követöinek megtiltotta, hogy fegyverrel a kezükben harcoljanak egymás ellen, azt is hogy a világ része legyenek. Ez az egységet a szeretetet támogatja a tanítványai körében.

2015. febr. 5. 07:07
 6/11 anonim ***** válasza:
Az szolgál az Istennek aki szereti a felebarátját és az szereti a felebarátját aki elmondja az igazságot az igazság meg Jézus.:)
2015. febr. 5. 09:54
 7/11 szp72 ***** válasza:
100%

Régi: Szeresd felebarátodat, mint önmagadat.

Új: Szeresd felebarátodat, mint Jézus, aki életét adta barátaiért.

2015. márc. 6. 12:25
 8/11 A kérdező kommentje:
köszi 7-es én is így tudom:-)
2015. márc. 6. 19:29
 9/11 anonim ***** válasza:
88%

"Mózes 10 törvénye lett eltörölve, (ami ugye mint Isten "parancsolatai" lettek meghirdetve)."

A 34,és 35 vesböl ez hogyan jött ki? Mert semmi köze a leírtakban ahoz amit kimagyaráztál belőlle

2020. aug. 23. 04:26
 10/11 A kérdező kommentje:

9

te most magaddal beszélgetsz?

2020. aug. 24. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!