Hogyan lehet egymástól megkülönböztetni Isten hangját, a Sátán hangját és a saját "hangomat"?
Sokszor van, hogy eszembe jut valami helytelen gondolat, és nem tudom eldönteni, hogy az tőlem származik-e, vagy a Kísértő újabb próbálkozása. A jó sugallatokkal is ugyanígy vagyok: nem tudom, mikor szól hozzám az Úr, és mikor önmagam.
Hogyan lehet kiküszöbölni ezt a problémát? Imádság közben sem hallom az Atya hangját (vagy csak összekeverem a sajátommal), pedig nem szeretnék helytelen következtetéseket levonni.
Előző, hát... eléggé félreismered a dolgokat.
Az ember biológiájával pedig alig vagy köszönő viszonyban.
"1, Miből ered a gondolat: Félelem, bánat, düh/harag, irigység. Vagy... Szeretet, törődés, megértés, alázat."
Ezek érzelmek, nem gondolatok. Az érzelmek rettenetesen ősi képződmények, és semmi közük az istenhez vagy az igazsághoz. Az életről és az utódokról szólnak (pl. a szeretet érzése). Olyan élőlényeknek, amelyeknek egy fél gondolatuk sincs (teknős, krokodil) - tökéletesen jól működő érzelmeik vannak.
"Magyarul ezt úgy hívjuk egyébként, hogy "ösztön"."
Az ösztön megint más!
Az egy előre kódolt, örökölt cselekvéssor, amelyik egy kulcsingerre beindul. Például, ha fuldokolsz a vízben, és
valaki ott van melletted - mondjuk egy vízimentő - azt ösztönösen lenyomod a víz alá, hogy te megmeneküljél.
Próbáld csak ki, ha mered: rettenetesen erős fegyelem és nagyon sok gyakorlás kell hozzá, hogy leállítsd ezt az ösztönöd.
"Révülés útján: Ezt az állapotot már nem sokan ismerik, mert nem ma mindenki rohan, csörög, csattog, zajong. Ez az ébrenlét és az álom közti állapot. A révülésben lévő ember a kérdésére nem az elméjéből kapja a választ, hanem egyenesen a Jó Istentől. Ezt onnan lehet tudni, hogy mielőtt végiggondolnád, mi a kérdésed, a válasz már ott van benned."
Na, ez megint csak más.
Révületben az történik, hogy a tudatod küld egy kérést a tudattalan agyadnak. A tudattalan elég buta, viszont tökéletesen jó memóriája van, és mindenre emlékszik, ami valaha is veled történt. Arra is, ami a tudatos memóriában már régen nincs benne - vagy nem is volt soha, mert el se jutott odáig.
Ha a tudattalan tudta azonosítani a kérdést ÉS a memóriában ott a válasz - akkor, egy bizonyos gyakorlás után ezt át tudja adni a tudatnak (meditációban, álomban, vagy "aha, megvan" élmény során).
Ezt érdemes is gyakorolni, hasznos dolog. Elveszett tárgyak megtalálása, immunrendszer mozgósítása és hasonlók működnek így.
Természetesen ez is a TE agyadban van, és nem máshol!
Csak nem tudatos, azért nem tudsz róla.
Azok az élőlények, amelyeknek még nincs tudatuk, de már tudnak gondolkodni (félmajmok, kutya, stb) ezt használják.
A lényeg az, hogy MINDEZ a TE SAJÁT AGYADBAN van, és onnan tudod megfelelő gyakorlással előszedni.
Isten nem kell ehhez.
1, Te miről beszélsz? Annyira szeretem, amikor emberek gondolkodás nélkül nekiállnak megcáfolni azt amit írok, és végig sem gondolják, mit is akarnak cáfolni, csak habzó szájjal meg remegő ujjakkal elkezdik verni a billentyűzetet.
Ha figyelmesen elolvasod még egyszer, akkor oda írtam, hogy 'Miből ered a gondolat'... Tudod te ez mit jelent? Mert úgy láttam nem sikerült megértened. Ha valamitől félsz, akkor a gondolataid a körül fognak járni, hogy mivel semlegesítheted a félelmed forrását.
---
"Az ösztön megint más! "
Hogy lenne megint más? Gondolkozz már egy kicsit. Az amit te felhoztál példának csupán csak 1%-a az ösztönös viselkedésnek, magyarul egy szélsőség. Ilyenekkel tudtok állandóan kiakasztani. Ha azt mondom, hogy az ember kétlábú, akkor rögtön jöttök és bizonygatjátok, hogy "Igen de van féllábú ember is" -.- Attól, hogy szélsőséges helyzetekben az ösztön átmegy egy olyan viselkedési formába, amelyet nem tudunk teljesen kontrollálni tudatossággal még nem azt jelenti, hogy akkor az ösztön ennyire korlátozódik.
---
"Na, ez megint csak más."
Megint csak más... hát igen, hogy is nem gondoltam erre. Te tudod egyáltalán mi az a révülés? Megsúgom neked, mer láttam nagy ezobubus vagy, a révülés az aktív vagy más néven tudatos meditáció.
Aztán mi ez a memória duma? Mi vagy te, számítógép? Ha megmutatod nekem, hogy hol van az agy "memória" központja, ahol mindent tárol, akkor kapsz egy pirospontot... mer nincs ilyen. Eleve nem is az agy hozza létre a gondolatokat.
"Azok az élőlények, amelyeknek még nincs tudatuk, de már tudnak gondolkodni (félmajmok, kutya, stb) ezt használják. "
Ezen igazán jót röhögtem. A baj az, hogy minden állat tud gondolkodni, úgyhogy abba az stb-be fel lehetne sorolni az összes állatfajt, ami létezett a Földön. És mi az, hogy nincs tudatuk? Minden állatnak van tudata, még olyan is van, hogy Én Tudata, az egyetlen dolog, ami miatt az állatok különböző módon képesek "új" dolgokat megtanulni, az, hogy mennyire fejlett az Én Tudatuk. Minél fejlettebb annál könnyebben tanulni. Ennek a legmagasabb szintje az, amikor már önmagát képes az adott tárgy vagy szituáció esetleg személy (fajtárs) helyébe képzelni. Erre ismereteink szerint eddig még csak az ember volt képes, ez a kulcsa annak, hogy mi képesek vagyunk igen bonyolult feladatokat is megoldani.
"A lényeg az, hogy MINDEZ a TE SAJÁT AGYADBAN van, és onnan tudod megfelelő gyakorlással előszedni.
Isten nem kell ehhez."
A lényeg, hogy az agyban semmi nem játszódik le. Az agy egy ideghálózat, ami semmi másra nem képes, csak a testrészeid vezérlésére. Aminek egy része tudattalanul működik (ami egyébként okkal van így) és egy része (kb. 10%) tudatosan.
Anonymus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!