Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívőktől kérdezem: El szoktato...

Hívőktől kérdezem: El szoktatok-e járni az ökumenikus imahét rendezvényeire? Ha igen, miért? És na nem, miért nem?

Figyelt kérdés
Érdekelne a véleményetek ezzel kapcsolatban. Kicsit részletesebb véleményeket szeretnék kérni, de azért nem kell túl hosszúra fogni. Segítene, ha a felekezetet is jeleznétek. (Egy házi dolgozathoz gyűjtök anyagot. A válaszokat előre is köszönöm.)

2015. febr. 1. 23:24
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi megtisztelő válaszokat!

Sokat segítettetek.

A véleményeket továbbra is várom!

2015. febr. 2. 13:09
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Én évek óta részt veszek ilyen ima alkalmakon. Általában kettőn,saját templomomban és abban, ahol a mi lelkészünk prédikál. Azért tetszik mert láthatom más felekezetek templomait, belepillanthatok hitéletébe. Sok szép ének és ima elhangzik. Ez éven a Samariai asszonyról szólt a szentbeszéd. Ilyenkor sok lelkész és hívő gyűlik össze, őket is megismerhetem. Orthodox vagyok.
2015. febr. 2. 16:27
 13/13 Szeressük egymást ***** válasza:
66%

Nem jarok mert nem vagyok hive az ilyen okumenikus osszeborulasoknak.

Nem akarom, hogy ramboruljanak a csontvazak a szekrenybol.

Nem tudna bevenni a gyomrom olyan Istentiszteletet ahol az embert tettek mindennek a mertekeve. Mert egyes keresztenynek nevezett egyhazak mar megtagadjak a Biblia kinyilatkoztatott igazsagait: a teremtest, az egy ferfi es egy no kapcsolatan allo hazassagot, a tizparancsolatot, a csodakat, Jezus testben valo feltamadasat, hogy el ne hagyjuk a magunk gyulekezetet, stb. Keresztenynek nevezett vezeto mecsetben Mekka fele imadkozik?

Az en olvasatomban ez azt jelenti, hogy az okumenizmus ott tart, hogy egyenertekunek tartja a Korant a Bibliaval...

Ez az a kor, amit en hitehagyasnak neveznek. Es nem elsosorban a parazna egyhaz hagyja el a hitet, hiszen az kezdettol parazna volt, hanem a protestans egyhazak szakadnak el a nekik adott bibliai igazsagoktol azzal, hogy osszeborulnak a parazna egyhazzal.

Nem akartam senkit megserteni, csak objektiv lenni.

2015. febr. 2. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!