Aki nem érez szeretetet, az hogyan tudja szívébe fogadni Jézust?
Figyelt kérdés
2015. jan. 28. 17:58
1/9 anonim válasza:
Részleteznéd?
Biblia a szeretetnek három különféle fajtáját különbözteti meg.
Ezek mindegyike nagyon más, mindegyik hiányát is teljesen másképpen kell orvosolni.
2/9 anonim válasza:
Az fogadja magába a fájdalmát :)
Amúgy meg a szeretet nem csak egy érzés.
És valamilyen mértékben, formában biztos, hogy valamit érzel.
Amúgy miért akarnád a szívedbe fogadni, ha nem szereted?
Mire van szükséged?
3/9 anonim válasza:
nem 4-et?
Én úgy tudom hogy a szeretetre a görög négyfajta kifejezést használ :)
sztorge, erósz, philia, agapé
4/9 anonim válasza:
grkaty
Tulajdonképpen igazad van, de a sztorget (szülő-gyermek) sokszor egybe veszik az erosszal (ffi-nő) ami elsőre furcsának tűnik, pedig logikus: mindkettő a fajfenntartás ösztönéhez kötődik.
Van még a xénia is, ami a vendégszeretet, de az meg a fíliáhot tartozik.
5/9 anonim válasza:
Kérdező, hadd találgassak. Gyűlölöd a környezetedet, és valami megnyugvást keresel?
6/9 anonim válasza:
A lényeg az, hogy akarja szívébe fogadni, és hívja magához.
7/9 anonim válasza:
Különböző módok vannak erre, felekezetektől is függő, hogy hogyan közelít a kérdéshez. De egy biztos: mindegyik következetességet, rendszerességet és kitartást igényel. A Jézusra szánt idővel nem spórolhatunk, nem tagadhatjuk meg tőle. :)
8/9 anonim válasza:
Ha sikerülne, készíts róla videót.
9/9 anonim válasza:
Ezen én is gondolkodtam sokat. Mivel én sem érzek szeretetet, amire van magyarázatom. Viszont úgy gondolom, hogy az, hogy a szívedbe fogadod Jézust az egy döntés. Ha döntöttél Isten mellett és elmondod neki, hogy be akarod fogadni a szívedbe, de nem érzel szeretetet, és kéred a segítségét, kitartasz mellette, akkor szerintem egy idő után érezni is fogod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!