Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mik a "fiatal-Föld" elmélet...

Mik a "fiatal-Föld" elmélet mellett és ellen leggyakrabban felhozott érvek?

Figyelt kérdés

Továbbá érdekelnének írók/előadók, akik támogatják az elméletet. Eddig Kent Hovind, Dr. John D. Morris és mégvalaki nevét ismerem(utóbbiét elfeljtettem, talán Werner Gitt volt).

Előre szólok, NEM egyéni véleményt kérek, hanem mások által felhozott észérvek érdekelnek, mindkét nézőpontból, lehetőleg kommentár nélkül. A "tudománytalan", "hülyeség", stb. nálam nem számítanak észérvnek, így azok, akik nem tudnak máshogy válaszolni, kérem, inkább ne is tegyék. Köszönöm!

2015. jan. 26. 21:48
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

"Az a baj,hogy ezek a videók a keresztény/ID szájízre vannak hangolva,elfogultan csak abból a szemszögből mutatják be a dolgokat."

Ha a teremtés a Biblia szerint igaz és azt bizonyítja, akkor hogyan máshogy lenne "hangolva"?

2015. júl. 13. 13:08
 22/31 anonim ***** válasza:
50%

"nem ildomos egy bizonyítatlan,mások vágyainak eleget tevő személyt/lényt imádni bemondásra"

Hát, ha szerinted az vágy, hogy bűnös vagyok és Krisztus nélkül halálra méltó, akkor fura felfogásod van. Pont, h ez nem vágy, hanem a sajnálatos igazság befogadása, önmagam megalázása az igazság előtt, aki Jézus. Nem inkább az evolúció tükrözi a vágyat, hogy nem is vagyunk bűnösök, a szelekció miatt jogos, ha ölünk, stb...?

De Ti tudjátok. Mindenkinek volt az életében egy pont, ahol belátta, h volt Isten, innen sokan elkezdenek a hazugságok irányába menni, hogy ne kelljen elfogadni Istent. Gondoljatok csak vissza egy kicsit!

De az igazság a tudatunktól függetlenül létező objektív valóság, nem pedig a meséket kitalálók relatív hazugságai. Tartsátok mesének a teremtést, szívetek joga, de Istennek pedig szíve joga ítéletet tartani, mert megadott minden lehetőséget, mégis sokan elbaltázzák:(

Róma

1,19 Mert a mi az Isten felől tudható nyilván van ő bennök; mert az Isten megjelentette nékik: [Csel. 14,17.]

1,20 Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.

1,21 Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették őt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívök megsötétedett. [Eféz. 4,18.]

Isten megbékélt a világgal, béküljetek meg Ti is Vele

János

3,16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

3,17 Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.

3,18 A ki hiszen ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.

2015. júl. 13. 13:16
 23/31 anonim ***** válasza:
91%

"Hát, ha szerinted az vágy, hogy bűnös vagyok és Krisztus nélkül halálra méltó, akkor fura felfogásod van."

De bizony ez vágy, ahogy az önsajnáltatás és például az önkínzás is ugyanígy egy formája ugyanazon érzelmi indíttatásnak. A pszichológiának óriási szakirodalma van ezen téren.

"De Ti tudjátok. Mindenkinek volt az életében egy pont, ahol belátta, h volt Isten, innen sokan elkezdenek a hazugságok irányába menni, hogy ne kelljen elfogadni Istent. "

Gyerekként persze, hogy mindenkinek könnyen bemesélik egy vagy több isten létezését, ez még nem jelenti azt, hogy ez az igaz kiindulópont és ettől tér el mindenki ezután.

"De az igazság a tudatunktól függetlenül létező objektív valóság, nem pedig a meséket kitalálók relatív hazugságai."

Így igaz, épp ezért nem számít akár sokmillió hívőnek is a véleménye, hiszen saját érzeteikkel, érzelmeikkel próbálnak megalkotni egy "objektív" valóságot, ami abszurd. Épp az lenne a lényeg, hogy mindenki, akár hit nélkül is képes legyen megtapasztalni az állításukat, ez pedig a gyakorlatban nem történik meg.

" Tartsátok mesének a teremtést, szívetek joga, de Istennek pedig szíve joga ítéletet tartani, mert megadott minden lehetőséget, mégis sokan elbaltázzák:"

Gratulálok, gyorsan eljutottunk a szokásos részre, ahol a "HIGGY VAGY MEG LESZEL BÜNTETVE!" szöveg kerül elő. Akárhogy lehet szépíteni, itt szimplán a félelemérzetre próbál hatni a vallás, ez pedig undorító. Valamilyen jövőbeni negatív eseménytől való félelem nem alapozhat(na) meg egy elképzelést. Pláne nem egy "objektív valóságot".

2015. júl. 13. 21:37
 24/31 anonim ***** válasza:
0%

Pont nem az a lényeg, h félelemből higgyünk. Isten maximális, elképzelhetetlen jót kínál, ha valaki hisz Jézusban. Ennyi a feltétel, semmi más, cselekedetek sem. Ha valaki nem hisz, akkor Isten elfogadja, hogy nem akar Vele élni az illető. A gond egyedül az, hogy Isten nélkül létezni az örökkévalóságban, rosszabb, mint a pokol.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy építek egy tejjel-mézzel folyó várost a sivatag közepén, csak annyit kérek, h aki nem akar ölni, lopni, másokat leigázni, hanem szeretetben szeretne élni, az jöjjön, mindent megkap. Ha mégis a sivatagot választod, nem az én hibám. Ráadásul Isten szeretetét és áldásait nem fogadjátok el, de a sátán hazugságait meg benyaljátok, hisz az ő beszédeit hangoztatod most is. Isten igazságát a sátán szemével megítélni pedig nem objektív, hanem szubjektív.

2015. júl. 14. 08:46
 25/31 anonim ***** válasza:
Sok ateista válaszából az tűnik ki, hogy mindenki tudja, h van Isten és lázadnak ellene. Ugyanis, ha valamit nem fogadunk el, azt hisszük, h nem létezik, akkor lázadunk ellene. Ez logikus, nem? Tehát igaz, hogy mindenki egy ponton belátta, hogy van Isten. Ilyenkor két út van: vagy megyünk Jézussal vagy elkezdjük lebeszélni magunkat, különféle elméletekkel.
2015. júl. 14. 08:54
 26/31 anonim ***** válasza:

Nem tudom, vajon mi fáj az embereknek Istenben? Újjáteremti a Földet, mindenki pompás testet kap, ami nem öregszik. nem lesz betegség, fájdalom, semmi negatív. Mindenkinek lesz saját birtoka, bővelkedik, minden elképzelhetetlenül gyönyörű lesz. Ráadásul az áldások egyből jönnek az ember életébe, ahogy elfogadja Krisztust. Ez azért annyira nem gáz...

Azért nem fogadjátok el ezt, mert a saját kívánságotok szerint akartok élni. Láthatjuk, hogy ez hová vezet. Nézzetek körül a világban.

2015. júl. 14. 09:05
 27/31 anonim ***** válasza:

"Így igaz, épp ezért nem számít akár sokmillió hívőnek is a véleménye, hiszen saját érzeteikkel, érzelmeikkel próbálnak megalkotni egy "objektív" valóságot, ami abszurd. "

Egyetértek, ez nem bizonyosság. Ha Jézust egy ember fogadja el, akkor egy ember üdvözül. Annak ellenére, h több milliárd ember állítja az ellenkezőjét. Ezért nincs szükség senkire, h higgy, csak Isten szavára (Biblia). Én sem azt mondom, h nekem higgy, hanem, h igazságban vizsgáld meg Isten szavát. Ez azt jelenti, h az ateistákra se hallgass

2015. júl. 14. 09:17
 28/31 anonim ***** válasza:

"De bizony ez vágy, ahogy az önsajnáltatás és például az önkínzás is ugyanígy egy formája ugyanazon érzelmi indíttatásnak. A pszichológiának óriási szakirodalma van ezen téren. "

Nyilván, az atesita pszichológiától milyen bizonyítást vársz? Azt írják, amit hallani szeretnél. Tőlem nem fogadod e azt a bizonyítási módszert, amit mástól meg igen. Ez nem objektív vizsgálódás, hanem a kívánságaid szerinti szűrés.

Biblia ezt is megírja:

4,3 Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök;

4,4 És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak.

2015. júl. 14. 09:22
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan, hogy ateista pszichológia :D

Ateista pszichológusok léteznek, ahogy keresztények, muzulmánok, buddhisták stb.

"Tőlem nem fogadod e azt a bizonyítási módszert, amit mástól meg igen."

Valóban, a Bibliát nem fogadom el mint bizonyítékot, a pszichológiai szakirodalmat pedig igen. Ez azonban nem a tartalom függvénye. A tudomány, mint kategória nem tartalmat jelent, hanem módszertant, mindegy hogy mit állít valaki, ha nem képes megfelelően bizonyítani. Rengeteg ilyen elképzelés létezik pszichológia terén, azonban ezek NEM minősülnek tudományosnak.

A módszertan legalapvetőbb követelményei pusztán néhány dologból állnak:

-megismételhető legyen bárki számára a kísérlet, ami bizonyít valamit

-a kísérletet végző személy ne tudja befolyásolni az eredményeket (innen jön ugye az objektivitás)

-megfelelően legyen minden dokumentálva, hogy az információ elérhető legyen

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy ezek igazak-e a Bibliára, aztán döntsd el, hogy ha a Biblia által alkalmazott módszereket alkalmaznák például az élelmiszerek, gyógyszerek, elektronikai eszközök, stb. előállításánál, akkor te megvennéd-e őket.

2015. júl. 14. 17:38
 30/31 anonim ***** válasza:

Egyetértek ezzel a módszerrel. Én "tudományos" ember vagyok, reál diplomákkal, nem fogadok el bemondásra semmit. Évtizedekig "bemondásra" az evolúcióban hittem, de elkezdtem megvizsgálni a dolgokat és a tények és tapasztalatok számomra bebizonyították, hogy a Biblia teljesen igaz, Jézus, Isten Fia teremtette Istenben hat nap alatt a világot és annak minden teremtményét. Tehát én más végeredményre jutottam, mint pl. Te. Amúgy az általad felsoroltakat elfogadom és a kreacionisták ezzel a módszerrel alátámasztották a hatnapos teremtést és a fiatal föld elméletet.

Az én módszerem az volt, hogy egyik félnek sem hittem, és megvizsgáltam a Bibliát és az evolúciót is, és ha valamelyik rész hazudik, akkor szememben nem más, mint egy mese. A Biblia átment, az evolúció megbukott a szememben, az objektív vizsgálódásaim következtében.

Azt még halkan megjegyezném, hogy a megfigyelhetetlen, de létező szellemi igazságokat, törvényeket a Biblia szintén tökéletesen dokumentálja és látható, hogy a világ egy része felismeri, hogy vannak szellemi törvények is, pl. a spiritualizmus is (amit nem mellesleg szintén elutasítok, hasonló okok miatt, mint az evolúciót). Szóval nem érdemes csak materializmusban gondolkodni, ugyanis a matériát is szellemi erő hozta létre és a fizikai törvényeknél erősebbek szellemi törvények

2015. júl. 15. 09:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!