Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a keleti harcművészetek...

Ha a keleti harcművészetek nem ajánlottak akkor a capoeira belefér a Biblia útmutatásába?

Figyelt kérdés

Olvastam,hogy a keleti harcművészeteket a filozófiai hátterük miatt ajánlott kerülni egy Istent kereső embernek. Egy vallásos,hívő embernek.

A római katolikusoknál olvashattam talán?

Ha kerülendő a kungfu, a karate, dzsúdó, a thai box-itt nem tudom miféle filozófiai háttér van- akkor a capoeira vajon belefér ?

MMA ?

Na és aki sosem verekszik,versenyez csak edzésre jár?

Ha megtalálnám belinkelném .

2015. jan. 20. 18:15
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"Olvastam,hogy a keleti harcművészeteket a filozófiai hátterük miatt ajánlott kerülni egy Istent kereső embernek. Egy vallásos,hívő embernek.

A római katolikusoknál olvashattam talán?"

Jó ég...

Olvashattad, de akár Németh Sanyibá' szájából is jöhettek e szavak. Egyszerűen arról van szó, hogy nem értik, de (vagy épp ezért) kritizálják. A nyugati ember hajlamos mindent misztifikálni, ami "keleti", mert az olyan "egzotikus", ismeretlen. Ha legalább egy wikipédia-lapocskát elolvasnának az általuk egy kalap alá vett harcművészetekről, akkor tudnák, hogy lényegét tekintve kő egyszerű "filozófiájuk" van, ami kimerül kb. abban, hogy ne árts, ha nem feltétlen szükséges, és harmóniában élj a világgal. Nincs a karatéban ördögidézés, szeánsz és semmi hasonló. Hívő katolikus keresztény, buddhista és ateista ugyanúgy gyakorolhatja, mert semmit, azaz SEMMIT az égvilágon nem tanít a túlvilágról egyik harcművészet sem. Mert nem erről szólnak.

Válaszom ajánlom figyelmébe minden hitoktatónak, aki szerint "ajánlott kerülni a keleti harcművészeteket".

2020. jún. 15. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!