A bibliai kronológia, hogy is néz ki? Hogy következnek ezek sorban?
Sorba rakná nekem valaki az alábbi történéseket?
Hogy adja meg a Biblia?
jut 7 év az Antikrisztusnak - 3,5 év fél év nyomorúság- elragadtatás, az armageddoni csata,Krisztus visszatérése,
a holtak feltámadása,144 ezer a mennybe,győzelem,1000 éves királyság,itt élnek a feltámadottak?,ismét eleresztetik a fenevad,megint veszít--izzik a pokolban már ha van, új föld és ég
-----
Kicsit más
Ami még nem tiszta.(Néha itt is olvasok)
Van külön lélek vagy sincs? Az 1000 éves királyságba támadnak fel a holtak vagy a Mennybe jutnak? A 144 ezer hova jut? Az elragadottak hova kerülnek?
Kik fognak a a földön az 1000 éves királyságban élni?
Ha az emberek vagy a lelkük a Mennybe kerül minek a föld és minek újat teremteni Jézus uralkodása után?
Olyannal is találkoztam, hogy nincs is külön lelke az embernek és nincs is Mennyország.
De akkor a 144 ezer hova is kerül?
Egyesek miért ide mások miért oda ?
Olyan kérdeseket fejtegetsz ,ami sok sok teológiai vitára ad okot,más más felekezetek ,eltérő véleményen vannak,és ehez meg van a bibliai tanításuk is.
Te milyen gyülekezetbe jársz?Csak azért kérdem ,hogy tudjam a tanítási alapokat,és ennek megfelelően ,és persze majd a Biblia útmutatása szerint válaszoljak.
Az evangéliummal tisztában vagy ,Újjászületett keresztyén vagy ?A Jelenések könyvét szoktad tanúlmányozni?
Isten üdvtervét ismered e ,hcsak nagy vonalakban is?
ui:vagy ezen kérdéseid a "Jehova Tanú" csoportnak szólnak ?
Na ők szépen megfognak kavarni,a bibliai érveikkel,mert mindenre van "magyarázatuk",amit sajna őksem értenek.
Nem járok gyülekezetbe.:-( Bár néha betérek egy-egy Istentiszteletre.
Nem vagyok tisztában a feltett kérdésekkel sem.
Ez ilyen nehéz téma?
Azt hittem, hogy majd lesznek itt emberek akik egyszerűen felsorolják a történéseket a felekezetük hite szerint.
Ennyivel már beérném. Ha meg is indokolják.
Ez olyan dolog,mint ha azt kérnéd ,hogy mondják elneked a logaritmus szabályait,vagy a magyar nyelvtan helyesírásárol érdelklődnél,holott sem ,iskolába nem járzs és a betűket ,számokat sem ismered,esetleg anyit ,hogy egy meg egy az kettő.
Na csak azért hogy érzékeljed mijen a szellemei világosságod,ami sötétség.
Először az alapok,az evangélium ,Jézus Krisztus,személye,a hit,és majd utána esetleg a vég idők jelei,de te inkább ezt hagyd ki,(csak javaslom)
Keress egy Babtista gyülit ott személyesen elmondják neked miröl is van szó......
A kérdező kommentje:
Nem járok gyülekezetbe.:-( Bár néha betérek egy-egy Istentiszteletre.
Nem vagyok tisztában a feltett kérdésekkel sem.
Ez ilyen nehéz téma?
Kérdező,most szórakozol?aki ilyen kérdéseket fejteget,az nem kező,vagy valaki leírta neked hogy ezeket kérdezd meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!