Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent pontosan az interdi...

Mit jelent pontosan az interdiktum? Ma is alkalmazzák?

Figyelt kérdés
Nem találtam pontos leírást róla.

#büntetés #vallás #Interdiktum
2015. jan. 18. 10:37
 1/1 anonim ***** válasza:
54%

kiközösitést alkalmaznak a Biblia alapján nálunk Jehova Tanúinál, a gyülekezet szellemi tisztán tartása érdekében

erről Pál apostol ir a korintusi gyülekezetnek

(1Korintusz 5:9–13) 9 Levelemben azt írtam nektek, hogy ne keveredjetek többé egy társaságba paráznákkal, 10 de nem úgy értve, hogy általánosságban e világ paráznáival vagy a kapzsikkal, a zsarolókkal vagy a bálványimádókkal. Különben bizony ki kellene mennetek a világból. 11 Most azonban azt írom nektek, hogy ne keveredjetek többé egy társaságba senkivel, akit testvérnek neveznek, de parázna vagy kapzsi vagy bálványimádó vagy szidalmazó vagy részeges vagy zsaroló. Az ilyennel még csak együtt se egyetek. 12 Mert mi közöm nekem a kívül levők megítéléséhez? Vajon ti nem a belül levőket ítélitek meg, 13 míg a kívül levőket az Isten ítéli meg? „Távolítsátok el a gonosz embert magatok közül.”

azok akik megbánás nélkül olyan bibliai alapelv ellen vétkezik mint a versben felsoroltak azok nem képezhetik részét Isten gyülekezetének, és beszennyeznék a Tremtőt is és a Többiek jó hirnevét is akik nem élnek helytelen életet.

2015. jan. 18. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!