Isten e a Megváltó, vagy egy angyal a Megváltó?
Nekem valahogy nem akarodzik öszzeállni a kép :D
Se az Ó-szövetségben se az Új-szövetségben nem írja azt,hogy "elküldöm angyalomat,hogy megváltsa népemet" hanem mindenhol ezt írja:
"Így szól az Úr, Izráelnek királya és megváltója, a seregeknek Ura: Én vagyok az első, én az utolsó, és rajtam kivül nincsen Isten."(Ézs.44:6)
"És most, oh Jákób, így szól az Úr, a te Teremtőd, és a te alkotód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!"(Ézs.43:1)
"Így szól a mi Megváltónk, seregeknek Ura az Ő neve, Izráel Szentje!"(Ézs.47:4)
"Hiszen Te vagy Atyánk, hiszen Ábrahám nem tud minket, és Izráel nem ismer minket, Te, Uram, vagy a mi Atyánk, megváltónk, ez neved öröktől fogva."(Ézs.63:16)
"Én népem! mit vétettem te ellened, és mivel fárasztottalak el téged?! Tégy vallást ellenem!
Hiszen felhoztalak Égyiptom földjéről, és a szolgák házából megváltottalak, és előtted küldém Mózest, Áront és Máriát!"(Mik.6:3)
"Áldott az Úr, Izráel Istene, hogy meglátogatta és megváltotta az ő népét,"(Lk.1:68)
Ha egy angyal a megváltó akkor a próféták hazudtak,mert minden egyes igében Ézsaiás például Istenre írja azt,hogy a Megváltó,nem egy "küldöttre"és főleg nem egy angyalra.
Viszont ha belátjuk,hogy Ézsaiás nem hazudik akkor viszont azok a hazug "próféták" akik azt állitják,hogy a Megváltónk egy angyal.
Akkor most ki a hazug és ki nem?
s azért is megváltó a Teremtő mert Ő találta ki hogy miként lehet az embereket megmenteni,
Ő volt az értelmi szerzője a fia pedig megvalósitotta---
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!