Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten e a Megváltó, vagy egy...

Isten e a Megváltó, vagy egy angyal a Megváltó?

Figyelt kérdés

Nekem valahogy nem akarodzik öszzeállni a kép :D

Se az Ó-szövetségben se az Új-szövetségben nem írja azt,hogy "elküldöm angyalomat,hogy megváltsa népemet" hanem mindenhol ezt írja:

"Így szól az Úr, Izráelnek királya és megváltója, a seregeknek Ura: Én vagyok az első, én az utolsó, és rajtam kivül nincsen Isten."(Ézs.44:6)

"És most, oh Jákób, így szól az Úr, a te Teremtőd, és a te alkotód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!"(Ézs.43:1)

"Így szól a mi Megváltónk, seregeknek Ura az Ő neve, Izráel Szentje!"(Ézs.47:4)

"Hiszen Te vagy Atyánk, hiszen Ábrahám nem tud minket, és Izráel nem ismer minket, Te, Uram, vagy a mi Atyánk, megváltónk, ez neved öröktől fogva."(Ézs.63:16)

"Én népem! mit vétettem te ellened, és mivel fárasztottalak el téged?! Tégy vallást ellenem!

Hiszen felhoztalak Égyiptom földjéről, és a szolgák házából megváltottalak, és előtted küldém Mózest, Áront és Máriát!"(Mik.6:3)

"Áldott az Úr, Izráel Istene, hogy meglátogatta és megváltotta az ő népét,"(Lk.1:68)

Ha egy angyal a megváltó akkor a próféták hazudtak,mert minden egyes igében Ézsaiás például Istenre írja azt,hogy a Megváltó,nem egy "küldöttre"és főleg nem egy angyalra.

Viszont ha belátjuk,hogy Ézsaiás nem hazudik akkor viszont azok a hazug "próféták" akik azt állitják,hogy a Megváltónk egy angyal.

Akkor most ki a hazug és ki nem?

2015. jan. 16. 13:41
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Úgy látom nem "értettétek" meg a kérdést,és nagyon eltávolodtatok attól amit kérdeztem.

Isten azt mondja magáról,hogy Ő a Megváltó és ezt ki is hangsúlyozza mindenhol.

Akkor miről beszéltek ti itt?

Lukács tisztán és érthetően azt írja,hogy /Áldott az Úr,Izráel Istene,hogy MEGLÁTOGATTA és MEGVÁLTOTTA az ő népét./(Lk.1:68)

Mit csináljunk ezzel az igével,dobjuk ki a Bibliából?

Pál mikor mondott olyant,hogy Jézus angyal?

"Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak először a kik meghaltak volt a Krisztusban;"(1Tesz.4:16)

Ezzel akartok ti érvelni? :) ovisok vagytok,vagy mi? :D

Egy földi király amikor csatába indul fúják az indulókat,fúják a harsonákat,de vajon maga a király fúja?-nem,nemhinném! :)

Egyébként meg itt van a válasz;

"Pedig Mihály arkangyal, mikor az ördöggel vitatkozván Mózes teste felett vetélkedett, nem mert arra káromló ítéletet mondani, hanem azt mondá: Dorgáljon meg téged az Úr!"(Jud.1:9)

NEM MERT arra káromló itéletet mondani! Ez elég tiszta,vagy dobjuk ki ezt is a Bibliából mert nem talál az Őrtorony tanaival?

"Igy szól az Úr: Micsoda hamisságot találtak bennem a ti atyáitok, hogy elidegenedtek tőlem, és hiábavalóság után jártak, és hiábavalókká lettek?

Még csak azt sem mondták: Hol van az Úr, a ki felhozott minket Égyiptom földéről, a ki vezérelt minket a pusztában, a kietlen és járatlan földön, a szomjúságnak és a halál árnyékának földén, a melyen nem vonult át ember, és a hol halandó nem lakott?

És bevittelek titeket a bőség földébe, hogy annak gyümölcseivel és javaival éljetek; és bementetek, és megfertőztettétek az én földemet, és az én örökségemet útálatossá tevétek.

A papok nem mondták: Hol van az Úr? A törvény magyarázói nem ismertek engem, és a pásztorok hűtelenekké lettek hozzám, a próféták pedig a Baál által prófétáltak, és azok után jártak, a kik tehetetlenek.

Azért még perbe szállok veletek, mondja az Úr, és perelni fogok a ti fiaitok fiaival is!"(Jer.2:5-9)

Ezt jól jegyezzétek meg!

Felcseréltétek az Úrat egy angyalra ,és ezt nem fogja az Úr büntelenűl hagyni.

"Prófétáitok" Baál által prófétáltak Egyiptomban,és rengeteg embert tévesztettek meg.

Nagyon ügyesen tudtok terelni,de ez nem jelenti azt,hogy igazatok van,a Biblia fényében kellene megvizsgálni mindent és akkor elkerülnétek a tévelygés állapotát.

2015. jan. 17. 09:37
 12/22 anonim ***** válasza:

ha tovább olvasod kedves kérdező akkor talán kirajzolódik az (bár nem biztos) amiről beszélek a biblia szerint.

A Teremtő előidézte, hogy a Fia fizikai testben szülessen meg ezért is mondja Zakariás, hogy áldott legyen az Úr de itt nem Jézusról van szó hanem az atyjáról akit a biblia Izrael Istenének nevez s az nem más mint Jehova

Jézus nem idézte elő saját magának hogy ide megszülessen, és amikor megkeresztelkedett nem helyeselte saját magát a saját fiaként...

(Máté 3:17) 17 Íme, hang is hallatszott az egekből, amely így szólt: „Ez az én szeretett Fiam, akit helyeslek.”

A Teremtő Istenen kivűl nincs még egy olyan személy aki egyenrangú lenne vele még a Fia sem, aki maga is elismerte hogy az Atya nagyobb nála.

S ha nem értesz egyet akkor ahhoz is jogod van, pontosan azért mert a Tremtő Isten neve helyett is és Jézus személyét is Úrnak irják a forditok és jól összelehet keverni a kettőt, sőt egyet csináltak belőle

sok bizonyiték van erre de sajnos nem fogadják el sokan, de ez is meg van irva....

A Júdás levele 9. verse szerint ő „Mihály, az arkangyal”. Érdekes, hogy az „arkangyal” címet másutt a Bibliában csak egyetlen személyre, Jézus Krisztusra alkalmazzák.

. Az „arkangyal” cím jelentése: ’főangyal’. Nem meglepő tehát, hogy a Jelenések könyve a „Mihály és angyalai” kifejezést használja. A Biblia más szövegrészei – melyek olyan angyalokról számolnak be, akik Isten egyik igazságos szolgájának vannak alárendelve – szintén Jézusra utalnak. Pál beszél arról, hogy „az Úr Jézus kinyilatkozik az égből az ő hatalmas angyalaival” (2Tesszalonika 1:7; lásd még: Máté 24:30, 31; 25:31).

az „arkangyal” kifejezés a Bibliában sehol sem fordul elő többes számban, ami arra utal, hogy csupán egyetlen arkangyal van

A Jelenések 12:7–12 leírja, hogy Mihály és az angyalai háborút vívnak Sátán ellen, és levetik őt és gonosz angyalait az égből, ami összefüggésben van Krisztus királyi hatalomátvételével.

Itt Jézusról van szó mert Ő kapta a királyi hatalmat Istentől egy időre, nem örökre,

Hogyan is lehetne akkor Jézus olyan Isteni lény mint az Atyja

Jézus isteni tulajdonságokkal rendelkezik, de nem mindenható teremtő Isten abból is csak egy van.

2015. jan. 17. 11:53
 13/22 anonim ***** válasza:
mindketten azok. Jézus nem magától jött, de vállalta. Jehováé az elgondolás, amit Jézus kivitelezett. Jehova is megváltó, és Jézus is.
2015. jan. 17. 13:11
 14/22 anonim ***** válasza:
János 3:16-"Mert az Isten annyira szerette a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki hitet gyakorol benne, el ne pusztuljon, hanem örök élete legyen."Isten küldte el a fiát h megváltson bennünket,Isten gondoskodott róla, és a fia által vitte véghez, aki a Megváltónk.
2015. jan. 17. 15:58
 15/22 A kérdező kommentje:

Elnézést 37% te ennyire "tévejedett" vagy?

Mit olvassak tovább??

"Azután mi, a kik élünk, a kik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és ekképen mindenkor az Úrral leszünk.

Annakokáért vígasztaljátok egymást e beszédekkel."(1Tesz.4:16-17)

Ezt olvassam tovább?-vagy mit?

37% ne légy már annyira elvetemült,hogy az Urat egy ANGYALLAL téveszd össze!

EGY ANGYAL!EGY ANGYAL!

Gondolj arra.hogy mit tett eg ANGYAL Isten ellen!

Az ANGYALOK nem TEREMTENEK,nem ÍTÉLNEK,nem VÁLTANAK meg,hanem egyszerű "postások" vagyis üzenet hordozók.

Miért vagy ennyire ellene YHWH-nak?

Mit remélsz?

Egy szervezetben reménykedsz?

Megsugom neked,hogy ezelőtt 50 évvel sok ember reménykedett egy szervezetbe,de ma már sehol nincsenek Európában.

Egy nagy vöros csillag volt a jelképük... :)

A Ti jelképetek mi? :)

Egy Torony ami belát mindent,igaz? :)

Vagyis a MINDENT LÁTÓ SZEM.. :)

Kell ez neked? :(

2015. jan. 17. 18:21
 16/22 anonim ***** válasza:

nem a Tessalonika levelet hanem a Lukács evangéliumát irtam hogy olvasd tovább...

Teremtő Istenünk és nem Jézus támasztotta a megmentés eszközét...

(Lukács 1:67–69) . . .: 68 „Áldott legyen Jehova, Izrael Istene, mert a népe felé fordította figyelmét, és szabadítást szerzett neki. 69 És megmentés szarvát támasztotta nekünk az ő szolgájának, Dávidnak házában,

ha Jézus mindenható Teremtő Isten volna akkor nem jöhetett volna le, ahogy az Atya sem teheti

(Ézsaiás 6:8) 8 Ezután hallottam, amint Jehova hangja így szól: „Kit küldjek el, és ki megy el nekünk?” Akkor ezt mondtam: „Itt vagyok én! Küldj engem.”

6:8a — Miért fogalmaz itt Jehova egyes szám első személyben, aztán pedig többes szám első személyben? A „küldjek” kifejezés Jehova Istenre utal, a „nekünk” pedig arra, hogy van valaki Jehovával. Ez természetesen az ő ’egyszülött Fia’ (János 1:14; 3:16).

ugyanez a Fiú volt az, akinek Isten ezt mondta: „Teremtsünk embert a mi képünkre” (1Mózes 1:26; Példabeszédek 8:30, 31). Igen, egyetlen-nemzett Fia van ott Jehova mellett az égi udvarban (János 1:14).

Bár Jézus jelentőségében nagyobb volt Ézsaiásnál, ugyanolyan készségesnek mutatkozott, hogy égi Atyja elküldje őt, s ezt mondta: „Íme! Eljöttem, hogy cselekedjem az akaratodat”

7 Azért így szóltam: „Íme, eljöttem,

Hisz a könyvtekercsben írva van rólam.

8 Akaratod cselekvésében gyönyörködöm, ó, Istenem,

És bensőmben van törvényed.

Jézus ezzel önmagára alkalmazta a Zsoltárok 40:6–8-ban, [40:7–9, Károli] levő próféciát, amely előre közölte Jehova azon szándékát, hogy véget vet az ároni papság által a jeruzsálemi templomban bemutatott állatáldozatoknak. Jehova nem találta „örömét” ezekben az áldozatokban, mivel azok csak előképes áldozatok, és képtelenek teljes engesztelést szerezni az emberi bűnért. Ezért Jehova tökéletes emberi testet készített Jézus számára, hogy feláldozza azt. Isten átültette égi Fia életét egy zsidó szűz méhébe. Ezáltal Jézus megszületett anélkül, hogy megfertőzte volna Ádám bűne.

ha Jézus emberi megszületése előtti léte olyan lett volna teljesen mint a Teremtő akkor nem születhetett volna meg emberként...

egyebek mellett Jézus nem egy mezei sima angyal, hanem ark angyal valamivel nagyobb képességgel és tudással mint a Többi angyal.

ezért nevezi az angyalok fejedelmének, és belőle egy van

2015. jan. 17. 20:12
 17/22 A kérdező kommentje:

37% Te fogyatékos vagy?

Ne haragudj,hogy megkérdem de semmi esetre sincs "kedvem" összejönni egy emberrel aki nem ismeri fel az igazságot.

)ISTEN MAGA MONDJA KOGY Ő A MEGVÁLTÓ!!!!!!!!!

Akkor TI MIRŐL BESZÉTEK????

NEM VESZITEK ÉSZRE HOGY KI ELLEN SZÓLTOK!!??

Isten azt mondja,hogy "ÉN VAGYOK A MEGVÁLÓ",hogy lehet ezt nemészre venni!?

Ne haragudj 37% de enyire nem lehetsz hülye! Vagy mégis baz vagy,és hagyod,hogy egy áll "próféta"irányitson?

Nem hinném...

2015. jan. 17. 21:54
 18/22 anonim ***** válasza:
27%

Kedves kérdezö, tudod miben van a baj?

Nem bün gondolkodni a versek felett. Söt a Béreaik példaként vannak számunkra említve a Bibliában, akik kutatták az Írásokat.

Még ezt szeretném neked mondani.

Tudod, hogy régen a királyok döntötték el, hogy fog kinézni a város, mit építsenek stb.

Salamon felépítette a templomot..... Miért mondják, vagy írják így, holott a munkások voltak azok akik a követ a téglát hordták.....és mégsem olvassuk a történelemben, hogy például a munkások építették fel a Jeruzsálemi templomot, hanem Salamon? /Sokszor olvassuk ezt más királyokról, hadvezérekröl is a történelemben/

Talán Salamon saját kezével egyedül építette fel?

Ugyanígy van a Megváltóval is. Igen Jehova Isten az akinek a dicsöség jár érte. Ö szabadította ki a népét Egyiptomból. Ö mentette meg Noét és családját.

Ö küldte el a "Magot" a Fiát Jézus Krisztust, hogy ne csak a zsidók legyenek megmentve, hanem igérete szerint melyet Ábrahámnak adott az egész emberi társadalom-

Összegezve, Ézsais próféta nem hazudott. Pont. :)

2015. jan. 18. 09:06
 19/22 anonim ***** válasza:
Isten a fiát küldte el, hogy megváltson minket.
2015. jan. 18. 12:06
 20/22 anonim ***** válasza:

elég szomorú a nekem küldött ledegradáló hozzászólásod...

Nem mondtam, hogy Isten nem megváltó, mert bizonyos értelemben az, de sajnos nem látsz a mondataim mögé

Isten a fiának Jézusnak halála révén tudott engesztelést kieszközölni, az Ádámi bűn miatt

De az Izraelitákat más módón váltotta meg ami nem egyenlő a fia halálával.

Az Izrelitákat a nyomorból rabszolgaságból éhségből... váltott ki

de ezzel nem lettek a Bűntől felszabaditva vagy megváltva

s a megnyilvánulásod sem keresztényhez sem fiatal emberhez nem méltó mivel korban jóval felettébb állok a gyermekem lehetnél....

2015. jan. 18. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!