A katolikusok miért gondolják a baptizmust valami szektának?
Asperrimus, cseppet se szabadkozz, teljesen biztos lehetsz abban, hogy van olyan katolikus aki a baptizmust szektának mondja, és abban is, hogy az ilyenek közül sokan nem is ismerik a szó jelentését.
Gyarló emberek vagyunk, így abban az esetben, ha egy többségi csoporthoz tartozunk, a kisebbséget csellengőknek mondjuk, ha valamiben kisebbséghez tartozunk akkor kivételesnek tartjuk magunkat. Az esetlegesen szektázó katolikusokat nem szeretném ily módon felmenteni, de az vessen rájuk követ ....
Kedves Középút!
Nem szabadkozom, csak azoktól kértem bocsánatot, akiket alaptalanul kevertem abba a gyanúba, hogy a Hit Gyülekezetét szektának tartják. Valaki felhívta a figyelmemet arra, hogy a baptisták nem tartják szektának a Hit Gyülekezetét. Én ugyan máshogy hallottam, de nyilván megoszlanak a vélemények. A katolikusok, akikkel eddig dolgom volt, azok csípőből szektáznak bárkit, rájuk nem is vonatkozik a helyesbítés. A korai egyházat is "haireszisznek", azaz mai szóhasználattal szektának nevezték a Biblia szerint, úgyhogy nincs miért szégyenkezni, szégyenkezzen az, aki a bibliai alapelveket megtagadva leszektázza azokat, akik nem követik őt ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!