Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszlimok! A férj testvérei...

Muszlimok! A férj testvérei verhetik a testvérük feleségét?

Figyelt kérdés

2015. jan. 10. 16:04
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Selam

Akkor örülök ha meg nem törtent meg remeljük nem ıs fog :)

az elöttem szolohoz ırnek par sort: ha muszlım a ferjed akkor tudod bıztosan hogy ıllık vıselkednıe egy muszlım felesegnek.Vıtatkoznı a ferjjel es beszolnı nekı? nekem muszlım ferjem van de ılyet el sem tudok kepzelnı hogy vıtatkozzak vele vagy plane beszoljak nekı vagy a csaladbol barkınek.Mınıdg azt mondjuk mı egymas között a legfontosabb a tısztelet egymas ırant ha ez nıncs akkor vege mındennek.Ha tısztelek valakıt akkor nem szolok be nekı.Tudom hogy neha elszakad a pumpa de mındent meg lehet beszelnı normal hangnemben ıs,mert ugy a hatasos nem? Nem tudom közöttünk soha meg csak hangos szo sem volt nem am hogy veszekedes. Meg egy negatıv hangzasu szot sem mondtunk soha egymasra...es teljesen harmonıkusan elünk. Iszlam hazassagban,abszolut kıegyensulyozottan,pedıg en magyarkent jöttem ıde egy ıszlam orszagba es felvettem a szokasokat a vallast mındent...es eletem legjobb döntese volt azt mondhatom. en csak pozıtıvumokat tapasztaltam negatıv "elmenyıem " nem voltak...szep napot nektek :)

2015. jan. 14. 09:11
 12/20 anonim ***** válasza:
Hozzá sem érhet, nem, hogy megüsse!!!
2015. jan. 15. 03:00
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
Tilos vitatkozni? Tilos kifejezni a nemtetszésedet pusztán "tiszteletből"? Kezdem érteni miért tartanak ott az iszlám országok, ahol.
2015. jan. 15. 11:55
 14/20 anonim ***** válasza:
62%
Salem! 10-es hozzászóló vagyok aki jól megkapta a fejmosást 11-estől.Az én párom ezek szerint másabb felfogású mert mi bizony előfordul,hogy ha nem egyezik a véleményünk összevitatkozunk néha ,és ezzel szerintem a világon semmi baj nincs hiszen minden párnál előfordul ez néha .Nem gondolom,hogy-e miatt én nem tisztelném őt de ha te így gondolod ,hogy nem helyes hát ez a te véleményed és jobb lett volna ha megtartod magadnak (lásd az utánad lévők hozzászólását) most azt gondolják megint,hogy meg sem szólalhatunk ha arra a férfi nem ad engedélyt.Az én párom ugy fogadott el amilyen vagyok ,nem akart megváltoztatni engem,tudta már az első pillanattól kezdve rólam,hogy milyen a természetem.Szóval az én házasságomban nem baj ha néha hangosabban kijelentem a nem tetszésem,sőt amikor már kibékülünk elárulja ,hogy imádja amikor mérges vagyok és csak mondom,mondom... Hát ilyen az én szerelmem hamduallah :)
2015. febr. 9. 14:15
 15/20 anonim ***** válasza:
Nekem is muszlim férjem van és mivel ő is és én is temperamentumosak vagyunk így szoktunk vitatkozni (néha jó hangosan :D ) Aztán öt perc múlva már nem is emlékszünk rá. Nem hiszem, hogy csak az a házasság jó, hogyha a házastársak sose vitatkoznak össze. Megütni soha nem ütne meg, inkább elmegy kiszellőztetni a fejét. Bár odáig a 12 év alatt talán egyszer vagy kétszer jutottunk el, de akkor komoly oka volt.
2015. febr. 9. 19:03
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt mondtam hogy nem lehet kıfejeznı a nem tetszest csak hogy mındent meg kell tudnı beszelnı normalıs hangnemben, mert ahol tısztelet van ott nem kıabalok a masıkkal,nem ordıtok,nem csapkodok vagy hasonlok. Elmondom a veleenyemet normal hangerövel akkor ıs megertı,ıgy gondoltam. Az elöttem szolok akık ırtak hogy ök neha vıtatkoznak vagy vehemesebben vıtatkoznak a muszlım ferjükkel,kerdeses Magyarorszagon elnek vagy a ferjük orszagaban? Megneznem en ıtt a közel keletem hogy egy nö üvöltözzön a ferjevel,arra külön befızetnek. Bıztos en gondolkodom mashogyan de en valahogy ugy erzem amıkor odaıg jut egy kapcsolat hogy mar olyan veszekedesek vannak amıkor el kell mennı otthonrol "kıszellöztetnı a fejet" ahogy ırtak ıs elöttem ott mar szerıntem nagy baj van :( Bocsanat ezt en tenyleg ıgy gondolom,es ne haragudj de valahogy ez a velemenyem.Nyılvan van komoly oka apersze,ehhez mar eleg komoly ok kell... Csak en ılyet elkepzelnı sem tudok. A ferjemnek van egy baratja,hazas ember ,most a 2.felesege van.Az elsö hazassag tartott 24 oran keresztül..a feleseg a hazassag masnapjan elment a baratnöjehez meselnı megbeszeltek mıkorra er haza,de nem ert haza,csak kb 3 oraval kesöbb. Na a ferj szepen megfogta vısszavıtte a szüleıhez es közölte velük nekı ılyen feleseg nem kell, akı ıgy vıselkedık mert most meg ezt csınalja ez ez aprocska dolognak tünık most talan de kesöbb majd lesznek nagyobb dolgok ıs tehat ezt megelözendöen tessek ıtt a lanyuk mındent jot es beadta a valopert,el ıs valtak.semmı bocsanat meg nem ıgy gondoltam meg bla-bla-bla...Vıszlat tavasz. Termeszetesen ez egy eleg szelsöseges pelda volt csak leırtam hogy erzekeltessem azert vannak ılyenek ıs. Most erdekes modon mar kb 10 eve normalıs hazassagban el a 2.felesegevel akı nagyon vallasos muszlıma,problema nıncs,gyerekek ıs vannak mar. szerintem egy muszlıma nem ordıbal a ferjevel de a ferj sem a feleseggel,akı valoban tarja az ıszlamot ott kıabalas nıncsen hıdd el nekem. NINCS veszekedes. Mın lehet veszekednı ha mınden meg van beszelve egymassal normalısan?
2015. febr. 10. 08:57
 17/20 anonim ***** válasza:
Én sem azt mondtam,hogy ordibálok vele csak vitatkozunk néha ez nem azt jelenti,hogy tőlünk zeng a ház...De ha nem érti meg szép szóval a mondandómat néha előfordul a vita köztünk de semmi probléma nincs köztünk ne aggódj. Itthon élünk egyébként de az ő országában is éltünk együtt és igaz mikor a szülői házban éltünk ,picit visszafogtam magam,pontosan a bátyja véleménye miatt,nem akartam,hogy a családja esetleg "papucsnak"nézze.De amint kettesben voltunk megmondtam neki ha valami nem tetszett. Ne haragudj ha megbántottalak valamivel az a te életed ez meg az enyém. Neked úgy jó, nekem meg így és hála istennek mindkettőnk kapcsolata működik.
2015. febr. 10. 12:29
 18/20 anonim ***** válasza:
Muszlim arab országban lakunk és nem csak, hogy működik, de 12 év után is minden nap mondja és érezteti, hogy szeret :) Nem kell ehhez csendes-szerény muszlimának lenni. Nem mindenki és minden úgy működik, ahogy mi látjuk, ezt el kell fogadni :) Amúgy anyósom és a sógornőim is vehemensek és igen, szoktak kiabálni is és hangosan vitatkozni, pedig muszlimák. Mindenkinek jó a házassága :)
2015. febr. 10. 12:56
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok - szerintem nálunk a kulcsa a dolognak az, hogy _mások előtt_ soha nem kérdőjelezzük meg egymás döntéseit, mások előtt nem vitatkozunk. Ha nem értünk egyet, azt négyszemközt rendezzük, így nem sérül senki egója, nem lesz senkiből "papucs".
2015. febr. 10. 13:38
 20/20 anonim ***** válasza:
Pontosan így működik ez nálunk is ,teljesen egyet értek veled előttem szóló. Egyébként a férjem családjának női tagjai is vitatkoznak néha.Amint említettem hogy picit vissza fogom magam azt férfiak jelenlétében gondoltam,a bátyja egyszer hallotta ,hogy vitázunk valamin aztán ugy lett ahogy én akartam...erre a bátyja cikizte -e miatt ,hogy mi van nem ő a férfi vagy mi?? Akkor mondta nekem is,hogy én milyen vagyok meg szegény férjem kihasználom,hogy belém van bolondulva teljesen. Teljesen biztos vagyok benne ,hogy a bátyja nem tűrné el ha így beszélne vele egy nő. Szóval ebből is látszik mennyire különböznek a férfiak egymástól,mindegy az honnan származik valaki.Pedig ők ugye egy család ,egy neveltetést kaptak és mégis tűz és víz.
2015. febr. 11. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!