Muszlimok! Allah mennyire megbocsájtó?
teszem azt valaki életen át hazudik a férjének muszlimként(férje is az), arról,hogy szüzen ment férjhez,ráadásul előtte pénzért árulta a testét!
Allah megbocsájt? van értelme így imádkozni egy életen át?
Nem vagyok muszlim, de olvastam már muszlim honlapon olyat, hogy "Allah könyörületes és megbocsátó". Szóval, gondolom, ők is valahogy úgy állnak Istenhez, mint a keresztények, ami végül is nem meglepő, hiszen közös a gyökerük.
Ha egy muszlim nő egy életen át hazudik a férjének és ilyen súlyos dologról, akkor a férje borzasztóan ki fog akadni, ha egyszer megtudja az igazságot mástól. Egy iszlám országban ezért simán halál járna. Nyugaton más a helyzet, de ott is sokan tartják a hagyományaikat. A családból biztos kitagadnák az ilyen asszonyt...
Na de a kérdésed az volt, hogy Allah megbocsátana-e. Gondolom, igen, ha egyszer a nő megbánta a tettét. A férjjel és a családdal viszont lenne gond.
Ugye nem rólad szól a kérdés?
köszönöm a válaszod!
Nem rólam, volt barátomról.
Igen a férje valószínű kiakadna,de nem avatkozom a dolgukba,szerintem nem tudja meg soha,mivel foglalatoskodott a felesége,mielőtt elvette.De e annyira felháborít,mert az erkölcsről oktat ki engem ez a lány.!
Én muszlim vagyok, ezért azt hiszem megfelelõ választ tudok adni. Allah a legmegbocsátóbb. Ha áttérsz az iszlámra, akkor megbocsátja az összes būnödet.
Az elōbbi válaszoló nincs tisztában az iszlám értékrenddel és valami eltúlzott médiafordítást tartja bizonyítékának. Allah megbünteti azokat, akik hazudnak és megcsalják házastársukat. A nem egyáltalán nem számít, mert a férfi és a nō egyenlō. Nincs olyan az iszlámban, hogy bárkit is meg kellene ölni hazugság vagy megcsalás miatt. Csak akkor szabad ölni, ha megtámadnak és az életed veszélyben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!