Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, miért kell...

Crussader kérdése:

Keresztények, miért kell ennek így lennie?

Figyelt kérdés

Lehet,hogy egy "zagyvaság" lesz mire ennek a leírásnak a végére érek de megpróbálom megfogalmazni úgy,hogy érthető legyen,hogy tulajdonképpen mi is érdekel.

Rengeteg magát kereszténynek tartó vallás van napjainkban és mindegyik vallás ugyan abban a JHWH Istenbe hisz,és mégis néha összecsapnak a különböző felekezetek tagjai elégé nem keresztény módra.

Megemlíteném itt pl. a Jehova Tanúit meg a többi felekezetek közötti vitákat.

Mindegyik azt mondja,hogy Jahve-ban hisz,akkor mi a probléma!?

Egyik keresztény vallás sem mondja azt,hogy Allah-ban,vagy Zeusz-ban vagy kitudja még milyen más istenekben hisz,hanem az egyedüli igaz Istenben.

Mindegyik vallás ugyan azt a Bibliát használja,ugyanazokat a törvényeket próbálja betartani és ugyan azt az Isten imádja.

Rendbe van,megértem!-egyik azt mondja,hogy van Szentháromság a másik meg azt,hogy nincs Szentháromság,és akkor mi van!? A lényege mindegyiknek ugyan az!

Ha egy Szentháromság hívőt meg kérdezel,hogy milyen Istenben hisz ugyan azt fogja mondani mint például egy Unitárius vagy egy Jehova Tanúja!

Én ezt nem tudom megérteni,látom itt nap mint nap a vitákat és nem tudom felfogni,hogy mi a haszna ennek.

Lehet,hogy velem van a baj,és valamit nem értek,ez nincs kizárva!

Csak azt próbálom megérteni,hogy ha az emberek azt mondják,hogy ugyan azt az Istent követik akkor miért van szükség elmondani a másiknak,hogy "TE NE ÚGY HIGGY ISTENBE AHOGY HISZEL,HANEM PRÓBÁLJ MEG ÚGY HINNI AHOGY ÉN HISZEK"..mert én ezt látom.

Elnézést ha hülyeséget írtam :D de magyarázzátok ezt meg ha megértettétek,hogy hova szeretnék kilyukadni.

Köszönöm!

2015. jan. 10. 04:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Na, ahogy ez várható is volt, jönnek már a térítő, mindenre idézetet tudó jehovások, és lepontozzák az értelmes válaszokat.

Mondj igazat, betörik a fejed, ugye? A Biblián kívül ismerni kellene a történelmet is, legalább minimális fokon.

De ez nehéz, ha az ember elvakult és fanatikus...

Vonatkozi ez a többi szemellenzősre is.

Lehet ezt is lepontozni, attól én nem leszek kevesebb, ti meg nem lesztek tárgyilagosabbak.

2015. jan. 10. 11:28
 12/18 anonim ***** válasza:
35%

A viták nem emberek, hanem a bemagolt butaságaik ellen irányulnak. A viták azért vannak, hogy ezek az agymosottak is megmeneküljenek. Mindenki ezért csinálja.

Ők még egy hazug emberi szervezetet követnek, ami különböző hazugságokat talál ki, hogy különbözzön. De azt hiszem és ezt szerintem nyugodtan mondhatom más nevében is, ha ennek a szervezetnek a fejesei lennének itt, akik tehetnek az egész hazugság terjesztéséről, na azokat senki sem győzködné. Őket még Isten sem, mert elfajzott emberek azok, akik a hatalom miatt csinálják az egészet.

De egyre több jehovista ébred fel, hála az Úrnak és hagyja ott a bűnös Babilont, ami a hazug szektát jelképezi. Aki marad, az meg is érdemli. Megvan a lehetőségük megismerni Istent, ők mégis csak tanulni akarnak mindenféle bölcsesség nélkül.

Tudod, nem egy Istenben hiszünk. Mi a szeretet Istenében, ők pedig valami más szörnyszülöttbe. Egész más a keresztény hit és a jehovista hit. Szerintük az elég, ha megjátsszák a kedvességet, miközben rohadnak belülről, elég elolvasni pár hozzászólást egy egy témában tőlük.

Tagadják Jézus istenségét, miközben ő értük is meghalt.

2015. jan. 10. 11:51
 13/18 anonim ***** válasza:

"Egyik keresztény vallás sem mondja azt,hogy Allah-ban,vagy Zeusz-ban vagy kitudja még milyen más istenekben hisz,hanem az egyedüli igaz Istenben. "

Miért nem az ő istenük az egyedüli igaz? Nem lehet kizárni egyiket se.

A kérdésre válaszolva, mindenki a saját teóriáját hirdeti. Ez is a baj a vallással, ahány ember, annyi nézet, és egyéni vélt igazság. De attól még nem lesz egyik sem igaz, hogy valaki annak tartja.

2015. jan. 10. 12:39
 14/18 anonim ***** válasza:

kedves János,

azt hittem felhagysz ezzel az emberhez s főleg keresztényhez méltatlan vádaskodásoddal,

Nem vagyok képmutató, és nem "rohadok" belülről"

A Tanúk akik itt vannak mindenki Önként jött és keresztelkedett meg, senki nem erőszakkal lett ide

becsalva,

"egyre többen ismerik fel és hagyják el..."

Tudod az éves beszámolókból pont az ellenkezőjét látom,

S nem hogy kevesebben vannak hanem egyre többen.csak egy szám adat

2012-ben 236 országban a Tanuk össz létszáma: 7 395 672 fő volt

ehez képest az emlék ünnepre több mint 19 millió ember jött el, ami azt jelenti, hogy 12 millió ember aki nem

Tanú részt vesz Jézus halálának emlék ünnepén amikor a Tanúk megemlékeznek erről.

most elmondhatom hogy a legutobbi számadat szerint a Tanúk össz létszáma: 7 965 954 és már nem 236 országban hanem 239 országban

ami azt mutatja hogy több mint 600 ezerrel több a Tanúk száma mint egy évvel ezelött

akkor hol van a csökkenés?

2015. jan. 10. 14:23
 15/18 anonim ***** válasza:

Más részt soha nem mondtuk hogy tagadjuk Jézust, nagyon csúnya dolog hazudni vagy valótlant állitani.

Ja hogy az Istenségét tagadjuk.

Nem

Azt mondjuk hogy Jézus nem a mindenható Teremtő Isten hanem az atya első szülötte a Fia

mindössze nem húzunk egyenlőség jelet a két személy között ahogy maga Jézus sem tette.

Maga Jézus többször utalt rá, hogy semmit nem tesz saját kezdeményezésből hanem amit az atya mondott vagy Tanitott neki azt teszi

ezzel Jézus elismeri alárendeltségi viszonyát az Atyjához képest

(János 14:28) . . ., mert az Atya nagyobb nálam.

2015. jan. 10. 14:29
 16/18 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Ne aggódj, mert a végén mindenki oda fordul, ahol valóban van kompetenciája. Addig:"Megosztoznak ruháimon, és köntösömre sorsot vetnek.".

2015. jan. 10. 15:26
 17/18 A kérdező kommentje:

Sziasztok! :)

Na látjátok-erről beszélek! :) Már itt is elkezdődött a "marakodás".

Mielőtt leirnám,hogy mit gondolok erről elnézést szeretnék kérni azoktól a személyektől akik fel ajánlották segitségüket privát levelezésben.

Ne haragudjatok de nem szeretnék erről privátban beszélgetni mivel megvan a saját álláspontom a témával kapcsolatban. :) Remélem ezért nincs harag!:)

Megpróbálom leirni,hogy,hogy látom én ezt az egészet.

Tegyük fel,hogy elmész valakihez vendégségbe.A gazda mint jó vendégfogadó megkínál egy pohár itallal,de van egy feltétele azzal kapcsolatban,hogy hogyan fogyazd el azt az italt,kéz nélkűl kel meginnod!

Sikerülni fog? Nem,nem hinném,mert,ahhoz,hogy ki idd a pohár egész tartalmát szükség lenne a kezedre.

Na most,hogy megértsétek mit is szeretnék mondani kifejteném az elméletemet.

A pohár ital=az igazsággal.

Kéz nélkül lehetetlen kiinni a pohár összes tartalmát mert ahhoz használnod kellene a kezedet,de ez nincs megadva neked,úgyhogy annyit iszol ki belőle amennyit bírsz,a többi viszont ott marad a pohár alján.

Minden keresztény felekezet azt tartja,hogy nála van az igazság,tehát az én elméletem szerint a (pohár ital),de melyik az a felekezet aki ki meri mondani,hogy nála van a TELJES IGAZSÁG?

Egyiksem!

Ha egy Katolikus,vagy egy Protestáns,vagy egy Jehova Tanúja iszik abból a "pohárból"=igazság akkor sem tudja kiinni az egészet a többi ott marad.

Honnan tudjuk,hogy az "ott maradt ital" nem e az az igazság lenne ami kiegészítené a mi igazságunkat? :)

A segítő kéz ami felemelné a poharat,hogy kiigyuk az összeset az Isten akarata lenne ami még jelenleg nincs meg adva nekünk.

Tehát csak azt akarom mondni,hogy ahhoz,hogy birtokoljuk a teljes igazságot szükségünk van Isten jóváhagyására. Addig amíg Ő ezt nem adja meg,próbáljuk meg elfogadni a másik vallás követőjét és ne minden hangsúlyt arra tegyünk,hogy mit követel meg tőlünk a vallásunk.

A vallások dogmatikája embertől származik,ne engedjünk az embernek hanem inkább Istennek akarjunk tetszeni.

Ha örökké vitatkozunk egymással,"hogy kinek van igaza" az nem vezet sehova mert nem ez nem Isten akarata.

Mi szükség az értelmetlen vitákra?

Semmi,abszolút semmi,mert csak gyűlölködés lesz a vége!

Kzitus köszönöm az anyagot! :!

Mindenkinek köszönöm a válaszát!

2015. jan. 10. 16:23
 18/18 Tamás321 ***** válasza:

A vallások sokfélesége összeütközéseket és viszályokat hordoz, mert mindenkinek a maga tudása az, amivel felül akar kerekedni a másik ember tudásán. A tudás fája hozta ezt az emberek közé, vagyis hogy ne tudjanak egységesek lenni. A szeretet az, ami eggyé tesz, de a tudás széthúzást teremt.

A jó és gonosz tudásának fája a szeretet egységének szétszakadását célozta meg a földön. Mert a tudás fája egymás leigázása, hogy mindenki a másik fölé kerekedjen, és így semmiben ne legyen egység. A tudás fájának átka az, hogy minél inkább törekednének az emberek arra, hogy elismertessék a maguk hatalmát, azaz tudását, annál inkább ütköznek bele a másik fél ugyanilyen irányú szándékába. És ebből van a harc végtelensége, melyből soha nincs egységre, szeretetre jutás, azaz élethez jutás. Mert ez a tudás fája kizár az élet fájából.

2015. jan. 11. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!