Az arabférfiak hogy viselkednek a lánygyermekükkel?
Attól függ, hogy a mi vagy a saját hazájukban vannak-e éppen.
Ha a mi kultúránkat képviselő országban vannak akkor kb. ugyanúgy viselkednek a lánygyerekekkel, mint bárki más.
Viszont ha a saját hazájukban, akkor a lány gyerekekkel nem sokat foglalkoznak. Legalábbis az olvasmányaim szerint.
Tulajdonukként, tágyként tekintenek a lányukra, míg a fiúkra utódként.
A fiúkgyerekek pedig átveszik ezt az attitűdöt és ugyanúgy tekintenek a lánytestvéreikre, ahogy az apjuk.
(Több erről szóló igaz történetet olvastam, és ott így volt)
Tudomásom szerint a fiú-gyermek nevelése 7 éves koráig az anya feladata, attól kezdve átveszi az apa, és a vallást, a hitet, a férfiak felsőbbrendűségének és az ilyen jellegű magatartás bele-nevelését az apa végzi.
Ugyanis a fiú-gyermek ha megházasodik, hozza a házhoz az új asszonyt + hozományát = gazdagodik a család.
A lánygyermeket férjhez kell adni, de a hozományát is elő kell teremteni = kész ráfizetés anyagilag!!!!
nem igaz hogy a lánygyermek után hozományt kell fizetni, hiszen a nikah, azaz a házassági szerződés után a mahr, azaz a jegyajándék a feleségé.
a feleség jegyajándékát nem veheti el senki tőle, az nem a családé, nem a mecseté, nem a mecset imámjáé, hanem csak a feleségé.
legalábbis az iszlámban így van.
ezzel szemben egyiptomban és más helyeken a család csak akkor engedi meg hogy a vőlegény elvegye a nőt, ha van egymillió forint értékű arany, a fiatalember rendelkezik bebútorozott házzal és azzal amit a család megjelöl jegyajándékként.
az viszont nem az iszlám része.
a kérdésre válaszolva:
a gyerekekkel egyenlően kell bánni, az iszlám kalendárium szerinti hét éves korban viszont szét kell őket választani és nem alhatnak egy ágyban, nem lehetnek egymás előtt meztelenek.
a hitvallást a lányoknak is ugyanúgy meg kell tanítani mint a fiúknak, de a fiúkat az apjuk vagy valamelyik férfirokon általában többet elviszi a mecsetbe, mivel majd később ha nagyobbak lesznek a gyerekek, akkor a fiúknak kötelező a mecsetben imádkozni, míg a lányoknak nem.
így sok esetben ez az egyik különbség a nevelésükben, hogy a fiúkat többet viszik a mecsetbe.
a nevelés csak akkor válik külön, amikor már nem alhatnak együtt, amikor a gyerekek belépnek az úgy nevezett "megértés korába", amikor az iszlám kalendárium szerint elmúltak hét évesek, illetve amikor serdülőkorba érnek.
fontos tudni hogy az iszlámban a nemek keveredése nem megengedett, ezért ott ahol a vallásra odafigyelnek, ott az iszlám kalendérium szerinti hét éves kortól már külön tanítják a kicsiket és nem vegyesen mint itt a nyugaton.
iszlám a vallás neve.
a muszlim az a személy aki az iszlámban hisz, aki az iszlámot követi.
8-as, nem mindegyik muszlim szelsoseges!
Csak azokat kellene agyonloni vallastol fuggetlenul, akik azt gondoljak magukrol, hogy ok aztan megmondhatjak mindenkinek, hogy mit kell csinalni!!!!!
Én török muszlimokat ismerek, félig én is török vagyok.
A nagybátyjámnak 4 lánya van, 13, 11, 6, 0,4 évesek, van egy fia aki 15 éves. A legkisebb lányon kívül, az összess gyerek jár Korán és hitoktatásra. Nem vettem észre megkülönböztetést a gyerekeik nevelésében. A fiút simán beállítják a konyhába takarítani is.
A 13 éves lány nemrég kapott egy iPhone 6-ot.
A 11 évesnek Samsung Galaxy S5
A 6 évesnek iPod-ja van. A srácnak meg egy régebbi Nokia-ja. Apuka nagyon jól keres. Anyuka szintén török, napi 50 euro "zsebpénzt" kap.
2. Férjem családja: Ők töröko.-ban élnek, van 2 lánytestvére és egy fiú. A fiúk mindig tisztelettudóan bánnak a lánytestvéreikkel. Soha nem hallottam egy hangos szót sem, pedig éltünk ott 2 évig.
De ez nagyon függ attól is, hogy otthon ki milyen neveltetést kapott. Ha egy fiú, egész életében azt hallja, látja, hogy ő a kiskirály, a lánytestvérei pedig "csak" lányok, akkor sajnos ő is így fogja nevelni a gyerekeit, mert ezt gondolja normálisnak. Ezért nem a vallást kell okolni, hanem a kultúrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!