Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehet erőszakosan betörni...

Hogy lehet erőszakosan betörni az Isten országába?

Figyelt kérdés

A Lukács írása szerint való Szent Evangéliom » 16. fejezet

16

A törvény és a próféták Keresztelő Jánosig valának: az időtől fogva az Istennek országa hirdettetik, és mindenki erőszakkal tör abba.

2015. jan. 2. 15:49
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Persze elolvasva párszor,inkább a ti verziótokról ír most itt.:)

Köszi...

2015. jan. 2. 16:44
 12/14 yuda ***** válasza:

A Luk. 16.16-nál a biadzó (fonetikusan írva) kifejezést használja a görög. Valóban

- erőszakosságot jelent, és még

- átvágja magát

- kitart

- erőszakot alkalmaz

Ezeket mind jelenti egyszerre.

Nem értem mit láttok ebbe olyan bonyolultnak?!

Ebben a világban éltek nem?

Ki mondja, hogy a világból fakad a kereszténység?

Én nem ezt látom és biztos vagyok benne egyetlen hívő sem.

Ez a világ a bűn követője. Bibliai nyelven test kívánsága, szem kívánsága és élet kevélysége.

Jézus megváltása épp ebből a világból, világnak való élésből szabadított meg.

A világban élés és közben Isten országának állampolgárának lenni egy erős konfliktus. Naponta meg kell küzdeni már az imádkozással is, mert a világosság-igazság-Isten erős kontraszttal van a sötétség-gonoszság-sátánnal szemben.

Egyszerűen ki kell törni ebből a világból, erővel be kell törni naponta Isten országába és tudatosan, erősen ragaszkodni Istenhez, hogy ne essünk ki belőle.

Senki ne mondja, hogy ehhez nem kell egyfajta erőszakosság, kitartás. Erről szól az ige.

Naponta meg kell harcolni a hit harcát.

A kereszténység egy harcos vallás. Életmód. Harc nélkül nincs győzelem sem.

Passzív, langyos keresztényeket bedarálja a világ.

Kereszténységben nincs semlegesség.

- vagy előre mész, vagy csúszol vissza.

Amikor megtér valaki, jobb, ha tudomásul veszi, hogy fronton van. Két királyságba lehet tartozni. Isten királysága és sátán királysága. Semleges zóna nincs.

Jobb lenne, ha minden keresztény tudomásul venné, hogy harc van és döntse el, melyik oldalon áll.

Tudatlannak lenni nem erény.

2015. jan. 2. 22:07
 13/14 Pietrosol ***** válasza:

Sziasztok!

yuda!

Harcolni?

"Az én igám édes, és az én terhem könnyű.”

2015. jan. 2. 23:21
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs ellentét a két fogalomban. Nehéz bejutni az Isten országába, Jézus Krisztus azt is mondta hogy igyekezzetek a szük ajtón bemenni,mert sokan fognak igyekezni és nem jutnak be.

Ezeket a szavakat biztosan nem mondta hiába. Egy keresztény élete nem könnyü. Nem volt könnyü az apostolok élete sem. Üldözések, megalázások, kivégzések sorozata.

A keresztény nem lehet parázna, gyilkos, csaló, hazug...ez egy sem örökli az Isten országát. Galata 5:19-21 Ezt is idönként nehéz lehet betartani.

Az én terhem könnyü... a keresztény életútnak értelme van, az igazság csodálatos.

Csodálatos szép, mikor testvéreinkkel együtt szeretetben lakozhatunk. Nem csak azt akarjuk hogy minket szeressenek, hanem hogy mi szeressük a másikat. Nem nyafogunk, hogy ez ezt, az meg azt mondta. Van szép reménységünk, hogy a Király Jézus Krisztus nem sokára a jövendölések szerint rendet teremt a Foldön.

2015. jan. 3. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!