Derek Prince és Kenneth Hagin barátok voltak?
Erről semmi információt sem találtam az interneten, pedig a téma érdekelt. Mindketten voltak azonban annyira bölcsek, hogy kerülték mások névvel együtt való kritizálását, mert mindketten a szív emberei voltak, akik azt tették, amire a Szent Szellem vezette őket, és soha egyetlen lejárató kampányban sem vettek részt. Én magam úgy gondolom, hogy Derek Prince és Kenneth Hagin életpályája nem találkozott, de a meggyőződésem, hogy a Mennyben jól megértik egymást.
A követőik már nem okvetlenül ilyen bölcsek, mert sokan szenvednek az 1 Korinthus 3,3-4-szindrómában: Én kenneth Hagint követem! Én pedig Derek Prince-t követem! Erre kérdezi Pál: Talán részekre osztatott-e Krisztus? A válasz az, hogy nem, a Krisztus egy és oszthatatlan. Nem így áll a helyzet azonban a kenettel. Krisztuson a Szent Szellem kenetének teljessége volt, miután rászállt a Szent Szellem, kivezette a sivatagba, majd visszajött onnan a Szent Szellem erejével. Az Egyházra azonban összességében lett kiöntve a kenet teljessége, az egyes tagok, beleértve a legnevesebb és legnagyobb kenettel szolgáló Isten embereit, csak részlegesen kaptak a kenetből. Azaz nem csupán az emberi karakterek különbözőségei okozzák a szolgáló testvérek közötti különbségeket, hanem a rajtuk lévő kenet sem azonos , de tökéletes egységben van, ugyanis minden Istentől jövő kenet a Szent Szellem személyén keresztül jön, Akiben semmi ellentmondás nincs (1Kor 12,4-6), legfeljebb mi emberek nem értjük, hogy két állítás, ami látszólag ellentmond egymásnak, hogyan hozható közös nevezőre.
Azonban azok a közösségek, akik a két nevezett Isten embere közül csak az egyiket hajlandóak elfogadni, a másikat azonban elvetik, azok valójában a Szent Szellem különféle tulajdonságai és megnyilvánulásai között válogatnak, amit Pál apostol a kiskorúsághoz köt. Azaz az ilyen emberek szellemi szempontból éretlenek. A kenet felismeri a másik emberben a kenetet, és akkor sem fordul ellene, ha nem érti, hogy a Szent Szellem miért támogatja őt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!