Jézus létezett?
Valószínűleg létezett egy ilyen tanítómester, a történelemtudomány elfogadja, bár az is lehet, több személy összevonásából született alak. Az őt övező csodás, legendás dolgok számos jel szerint pogány eredetűek, onnan vették át a korai kereszténység meghatározó figurái.
Legalábbis én így tudom, illetve így informáltak.
@Fujimura
A Jézust követő csodás dolgok nem pogány eredetűek, hanem szemtanú vallomások, amiket a tanítványai írtak le. Mivel Jézus Isten Fia volt, ezért természetes, hogy csodás dolgokat is tudott tenni az Atya Isten segítségével.
Mellesleg Jézusnak az életét már a születése előtt évszázadokkal korábban megírták a próféták a jövendöléseikben. Krisztus ezeket teljesítette be, ezért teljesen jogos, hogy Ő a Messiás.
Kedves Előző!
Ahogy eddig tapasztaltam, Jézus kérdése sokkal bonyolultabb, mint az elsőre, a Biblia alapján tűnne. Mindamellett én megértem a hitbeli tanúbizonyságodat és tiszteletben tartom azt. Ám számos jel utal arra, hogy ez sokszor inkább erőltetett reklámnak hat, ugyanis bárhol, ahol keresztények vannak, végighallgathatjuk ezt a hitbeli alaptételt Jézusról, és nem mond újdonságot.
Mindenesetre nemrég találtam egy érdekes blogot, ami elgondolkodtató írásokat tartalmaz, bár én nem kezelném szentírásként, legfeljebb alapos vizsgálatok után:
Bár eléggé kritikus és kemény a kereszténységgel a szerző, de ez talán nem is gond, helyén kezelve a dolgokat.
Vitába nem mennék bele, nincs meg a kellő kedvem, tudásom és felkészültségem hozzá, de számtalan könyv foglalkozik a kérdéssel, úgyhogy hajrá.
További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!