Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valami sátánista jelképpel...

Ha valami sátánista jelképpel térek be egy templomba mi történik?

Figyelt kérdés
Mit tudnak velem csinálni? MEgátkoznak? Elégetnek máglyán? Rámhivják a rendőrséget?
2014. dec. 25. 23:08
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Legutóbbira van ma a legnagyobb esély, közízlés megsértése vagy közösség elleni izgatás vagy valami hasonló címszó alatt. Egyébként előfordulhat, hogy megátkoznak az odabenn térdeplők, de attól valószínűleg kevesebb bajod lesz.
2014. dec. 25. 23:26
 2/14 A kérdező kommentje:
És valahogy ki tudnék bújni a vád alól? Azzal, hogy én nem tudtam, hogy az sátánista jelkép? Mit kaphatnék büntetésül?
2014. dec. 25. 23:32
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is eléggé vallásellenes vagyok, de te különösen nyomorult ember lehetsz, ha ilyeneken érsz rá agyalni.
2014. dec. 25. 23:39
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a törvény nem ismerése sosem mentesít a betartása alól.
2014. dec. 25. 23:40
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
"Btk. 269. § Aki nagy nyilvánosság előtt a) a magyar nemzet, b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
2014. dec. 25. 23:41
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem a törvényt nem ismerem, hanem a jelképet, és nem uszitanék senkit, semmire, csak érdekelne mit reagálnának. Ha a városban sétálok ilyen jelképpel, azért megbüntethetnek?
2014. dec. 25. 23:47
 7/14 anonim ***** válasza:
58%
Az idézett Btk törvény csak akkor lenne rád érvényes,ha elkezdenéd hangosan,vagy mondjuk éles gesztusokkal provokálni a templombelieket.Ha csak bemész,és csöndben maradsz,max.furcsán néznek rád,de lehet,hogy egyszerűen letojnak,esetleg az eshet még meg,hogy valamelyik elvakultabb fanatikus megszól érte.De abból rendőrségi ügyet csinálni,hogy egy unatkozó fiatal bemegy egy fordított pentagrammal a nyakában,ez azért nevetséges lenne.Tinédzser koromban én is mentem be misére talpig feketében,haverom meg Marilyn Manson pólóban,bakancsban,és felzselézett,tüske hajjal,jó,hát a hitoktató nem volt tőlünk elragadtatva:)
2014. dec. 26. 10:38
 8/14 anonim ***** válasza:
91%

Őszinte legyek: ha valami elvontabb, kevésbé ismert jelkép, akkor fel sem ismerném. Akkor venném észre, ha olyan jelképről van szó, ami nyíltan gyalázza a kereszténységet, az pedig ahogy linkelték előttem, elvileg büntetőjogi kategóriába esik.

Egyébként a jelképek nagy része engem hívőként nem zavar (zárójelben megjegyzek ismerek és kedvelek sok olyan együttest, akik szintén nem a keresztény lelkületükről híresek és használnak ilyen jelképet), viszont nem értem, hogy miért kell ezzel tüntetni. Én se megyek kegyképekkel megrakodva ördögimádó szeánszra, mert minek?

2014. dec. 26. 11:11
 9/14 anonim ***** válasza:
30%

Ha ez a jelkép nem véletlenül van nálad/rajtad, akkor természetesen provokációnak minősíthetnék.

De alapvetően elfelejtetitek, hogy a Bibliában Jézus Sátánt e világ uralkodójának, vagy "Istenének" nevezi és csak egy "keskeny úton" járó kisebbséget ismer el olyannak, akiket Isten elfogad. Ha ezt is számításba vesszük, akkor bizony felül kéne vizsgálni, hogy tényleg minden egymásnak ellentmondó és gyakran egymást pusztító egyház keresztény-e (a bibliai meghatározás szerint), amelyik annak mondja magát! Természetesen nem. Ennek alapján pedig, bárhogy is reagálnának a legtöbb nagyobb egyház templomában az ilyen jelképekre, ugyanattól az Istentől származó dolgokról van szó.

2014. dec. 26. 14:10
 10/14 anonim válasza:
Semmit. Vallásszabadság van + a LaVey-i sátánizmus (aminek jelképe a fordított pentagramma) bejegyzett vallási csoport (nem szekta és nem végez semmiféle ember és természetellenes, vagy antiszociális tevékenységet)
2015. febr. 2. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!