Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tudtok Arjunáról?

Mit tudtok Arjunáról?

Figyelt kérdés
2010. febr. 3. 12:45
1 2
 1/14 Dymo ***** válasza:
há az meg mi?
2010. febr. 3. 15:31
 2/14 anonim ***** válasza:
56%

gogel öcsém, gogel

[link]

2010. febr. 3. 16:06
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Jó sok feje van a kép alapján.:D
2010. febr. 3. 16:14
 4/14 anonim ***** válasza:
91%
A Mahábháratában és a Bhagavad-Gítában szerepel, ennyit tudok róla :)
2010. febr. 3. 20:20
 5/14 A kérdező kommentje:

Vazze, nem az érdekelt, hogy ki Arjuna, hanem, hogy ennek az oldalnak a kis közössége mit tud róla! Köszi, utolsó, te, látom, értelmes ember vagy. Elsőnek, az sem baj, ha nem tudod.

Ez kifejezetten pont nem egy olyan kérdés volt, amit "gugliban" kell keresni, mert a ti véleményeteket ott hogy találnám meg?

2010. febr. 4. 11:01
 6/14 anonim ***** válasza:

Pontosabban kellett volna megfogalmazni a kérdést:(

Láttam egy animében (Earth Girl Arjuna), akkor utánanéztem de nem sok maradt meg...

2010. febr. 9. 19:52
 7/14 A kérdező kommentje:
Pontosan fogalmaztam. Mit TUDTOK?
2010. febr. 9. 20:12
 8/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Engem érdekel a keleti flozófia!

Arjuna a Pandavák egyike volt. Krisna és Arjuna Kuruksétrai csata előtt elhangzott párbeszédét (Krisna oktatja Arjunát, mint Tanítványát, Bhaktát az élet dolgairól)tartalmazza a Bhagavad Gítá, amely egyben a Mahábhárata egy fejezete, de "önálló" könyvként is olvassák. Krisna Isten egyik avatarja, és Arjuna kocsihajtója a csatában.

Szeretnél tudni valamit konkrétan, vagy arra vagy kíváncsi, hogy ki foglalkozik behatóbban ezzel a témával/nézettel/filozófiával? :)

Ha téged is érdekel, akkor írhatsz privátban is!

2010. febr. 15. 21:05
 9/14 anonim ***** válasza:
Most már egy kicsivel többet tudok, mivel elolvastam a legutolsó hozzászólást Arjunáról. Érdekel ez a vallás, próbáltam a Baghavad Gítát olvasni, de nem értem, vagy legalábbis, nem tudom, mit akar mondani. Talán most majd újra megpróbálom.
2010. febr. 15. 22:51
 10/14 anonim válasza:
Arjuna Krisna legjobb barátja, már nem emlékszem pontosan miért, de egyszer (talán megsérült?) Krisna vezette a szekerét, amiben utazott (erről van egy kép is a Bhagavad gita magyar kiadásának borítóján).
2010. febr. 16. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!