Mit tudtok Arjunáról?
Vazze, nem az érdekelt, hogy ki Arjuna, hanem, hogy ennek az oldalnak a kis közössége mit tud róla! Köszi, utolsó, te, látom, értelmes ember vagy. Elsőnek, az sem baj, ha nem tudod.
Ez kifejezetten pont nem egy olyan kérdés volt, amit "gugliban" kell keresni, mert a ti véleményeteket ott hogy találnám meg?
Pontosabban kellett volna megfogalmazni a kérdést:(
Láttam egy animében (Earth Girl Arjuna), akkor utánanéztem de nem sok maradt meg...
Szia!
Engem érdekel a keleti flozófia!
Arjuna a Pandavák egyike volt. Krisna és Arjuna Kuruksétrai csata előtt elhangzott párbeszédét (Krisna oktatja Arjunát, mint Tanítványát, Bhaktát az élet dolgairól)tartalmazza a Bhagavad Gítá, amely egyben a Mahábhárata egy fejezete, de "önálló" könyvként is olvassák. Krisna Isten egyik avatarja, és Arjuna kocsihajtója a csatában.
Szeretnél tudni valamit konkrétan, vagy arra vagy kíváncsi, hogy ki foglalkozik behatóbban ezzel a témával/nézettel/filozófiával? :)
Ha téged is érdekel, akkor írhatsz privátban is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!