Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehet elfojtani a...

Hogyan lehet elfojtani a szexuális vágyat?

Figyelt kérdés
Vallásos férfi vagyok és elég kellemetlen számomra ez a témakör. Nem igazán találtam semmilyen útmutatást ehhez vagy segítséget. És mintha az egész világ körülöttem csak fel akarna tüzelni, akármennyire próbálok lenyugodni
2014. dec. 21. 10:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
71%
Miért akarod elfojtani? Enélkül kihalnánk.
2014. dec. 21. 12:33
 12/25 anonim válasza:
70%
Szerintem félreértelmezed a vallás, mármint ha a kereszténységről beszélünk. Csupán a kicsapongás a rossz.
2014. dec. 21. 13:15
 13/25 eric_one ***** válasza:
100%

Maga a szexualitás egy csodálatos Isten adta dolog, és ez a vágy nem illegális, ha megfelelő keretek között van kiélve, vagyis házasságon belül.

De nézzük meg mit mond erről a teremtő? Aki az ember alkotója és ezért ismerője is az emberi léleknek.

"1Móz 2,24

Annakokáért elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté."

Egy testé lesznek, és a férj szeresse úgy a felesége testét mintha a saját teste lenne, és a feleség szeresse úgy a férje testét mint a saját testét. Szövetséget kötnek, és így felvállalják ezt az emberek mint tanúk előtt. Onnantól kezdve nem önmagukért élnek, hanem egymást segítik, kitartanak jó időben és rossz időkben is, és hűséget vállalnak. A hűség nem más, mint hogy akkor is kitartok a fogadalmam mellett ha ellenérdekelt leszek abban a dologban. A biblia ellát útmutatással az udvarlástól kezdve a házasság megéléséig, gyermeknevelés, és minden területen ami egy áldott élethez szükséges.

2014. dec. 21. 14:34
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Igyál kálium-bromidos teát. Az nyugtató hatású és csökkenti a szexuális vágyat.
2014. dec. 21. 16:09
 15/25 anonim ***** válasza:
51%
Sehogy. Ami az Isten altal adatott, azt miert kellene elfolytani? Amugy nekem is az a sejtesem, h itt nem normalis szexualitasrol van szo, hanem vmi perverziokrol, es a vallasra hivatkozva akarod ezeket elnyomni. Ha ezt igy folytatod, akkor jo uton haladsz afele, h egy mentalisan osszeomlott, kiegett, zavart szemelyiseg fele haladj. Ha meleg vagy, akkor fogadd el, nem leszel attol heteroszexualis, h addig tartoztatod meg magad,amig egy homoerotikus alom kiseretemben ejszakai magomlest eljel meg mint egy serdulokoru fiu....
2014. dec. 21. 16:33
 16/25 yuda ***** válasza:
100%

Szexuális vágyat nem elfojtani kell.

Biblia nem ír erről és ha olvastad már a bibliát, akkor tudnod illene. Biblia olvasás nélkül nem is beszélhetünk kereszténységről, különben honnan tudnád meg mi Isten akarata, hozzáállása dolgokhoz.

Ellenben a biblia elég sokat foglalkozik a szexualitással. Két dolgot emelek ki, de ennél lényegesen színesebb a paletta. Bízom benne, segítség lesz.

1. Újszövetség többször beszél óemberről, régi emberről, bűnös természetről. Ez mind ugyanazt jelenti. Ádámtól örökölt bűnös természet. Ezzel nem lehet mit kezdeni. Ki van mondva rá a halálos ítélet, mert ez a természet, a maga ösztönéből fakadóan bűnöket fog tenni.

2. Jézus viszont beszél az újjászületésről. Újra kell születni és akkor a régi természet halálba lesz adva, és Krisztussal együtt feltámad az új. A régi, Jézussal együtt meghal, eltemettetik, és fel is támad Ővele. Erről szól a víz alá merítkezés.

Szólj, ha lemaradtál, de erről ír a biblia.

Újra születés nélkül hogyan akarsz harcolni a bűnnel? :)

Jézus határozottan kijelenti, hogy újraszületés nélkül nem lehet bemenni Isten országába. Sajnos sok vallásos ember nem veszi figyelembe az újraszületés Jézusi elvárását és inkább elfogadja helyette bizonyos vallási tradíciók vízzel hintését.

A víz alá merítkezés célja, hogy a víz, mint valóságos jelkép, és ez alá kell merítkezni, mintegy víz sírba.

János Evangéliuma:3:4

Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.

4

Monda néki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajjon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é?

5

Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.

6

Ami testtől született, test az; és ami Lélektől született, lélek az.

7

Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.

2014. dec. 21. 16:35
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Miért kéne elfojtani?Csupán mértékén kell tartani.

----------

"És mintha az egész világ körülöttem csak fel akarna tüzelni,"

Ez így is van. Könnyebb úgy irányítani valakit,ha csak ennyiből áll az élete:evés,ivás,bagzás,robot.

2014. dec. 21. 16:52
 18/25 anonim ***** válasza:
Ha vallásos vagy: végy feleséget és mehet az özönvíz utáni buli.:)
2014. dec. 21. 19:00
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha elfojtod idővel igen komolyan fogja rombolni az elmédet és a személyiségedet.

Büntetlenül nem erőszakolhatod meg az ösztönt.

Mellesleg totálisan értelmetlen ez a marhaság.

A szexualitás természetes és jó dolog, csak meg kell tanulni élni/megélni felnőtt ember módjára, és nem ügyeskedni óvodás módra.

2014. dec. 21. 20:01
 20/25 anonim ***** válasza:
Ez egy igazán jó kérdés! Bármennyire lehülyéznek. Én is nagyon kíváncsi vagyok a válaszokra, de eddig csak bírálatokat olvastam. Irigységből ilyenek az emberek, vagy miért? Te el akarsz érni egy olyan állapotot, amit kevesen tudnak, és akkor már egyből irigykednek.
2014. dec. 22. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!