Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A tanúknál miért diszkriminálj...

A tanúknál miért diszkriminálják a szakállasokat?

Figyelt kérdés
úgy tudom, hogy akinek szakálla van, azt nem ajánlják bizonyos tisztségek betöltésére. a kérdésem: miért? mi erre a bibliai alap?
2014. dec. 16. 09:23
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

az ilyenek után már még egyszer nem követem el azt a hibát, hogy meghallgassam őket :D Megvolt a lehetőségük "bizonyítani", nem is kevés. most már ha megtudom, hogy jehovás inkább nem szólok hozzájuk. Levakarhatatlanok :DDDD

2014. dec. 16. 13:17
 22/32 A kérdező kommentje:
szerintem mindenki megérdemel még egy esélyt. Jézus is elég sokat ösztökélte Sault, mire elkezdett működni a lelkiismerete. :-)
2014. dec. 16. 15:16
 23/32 anonim ***** válasza:
60%

Őszintén? Nem foglalkozom a kérdéssel. Van egy nő ismerősöm, ő eléggé vallásos, egy ideig ő is próbált téríteni. Megmondtam neki világosan, hogy ezzel a jézus gyerekkel hagyjon békén úgy ahogyan van, herótom van már a témától. (rólam tudni kell, hogy anyám vallásos volt (kigyógyult) de pont akkor amikor még szülőként kellett gondoskodni a beiskolázásomról. Szóval szent margit gimi lett belőle. Egyszóval lehúztam pár évet vallási suliban egy életre megutáltam őket!)

Ő eléggé keményen vallásos, de valahogy mégis felfogta, hogy nem beszélgetünk jézusról meg erről a marhaságról minden másról lehet. (de tényleg minden másról lehet és szoktunk is, például totál ismerem a nemi éltét is mert kért tőlem tanácsot). Szóval ha emberi módon tiszteletben vagyok tartva dettó ugyanez felé is.

De fogja fel: Ha nem akarok erről beszélgetni vele mert hül*ét kapok tőle akkor ne nyomassa már állandóan.

2014. dec. 16. 15:34
 24/32 A kérdező kommentje:
teljesen megértelek. viszont azt tudtad, hogy ez a Jézus-gyerek is útálja a papokat? ganéjt szór majd arcukba Isten, mert szégyenletes fényűzésben élnek, és félrevezetik a hívőket. ezt írja a biblia, ami pont hogy elítéli az olyanfalyta viselkedést, amitöl neked is herótod van.
2014. dec. 16. 17:15
 25/32 anonim ***** válasza:

Az a vallási résszel problémám. Tisztában vagyok azzal, hogy a vallás, és a hit két külön dolog.

A hit részével természet tudományos problémáim vannak :DDDD

És logikai.

De ez nagyon off, maximum privátban érdemes belemenni :)

2014. dec. 16. 17:24
 26/32 anonim ***** válasza:
13-as, neked aztán vannak sztoriaid. :-)
2014. dec. 16. 17:44
 27/32 anonim ***** válasza:

Itt ebben a Részben az egységre akartam utalni.

Vagy mindenki szakállas legyen vagy mindenki a nélküli, nem azt, hogy a szakáll kifogásolható.

2014. dec. 16. 18:31
 28/32 anonim ***** válasza:

"DE MIVEL EZ AZ ELFOGADOTT, írod, e miatt borotválkoznunk kell. ergo, magad mondod, leírtad, csak esetleg nem kapcsoltad össze őket: a borotválkozás egy egyiptomból származó vallási szokás, a biblia pedig tíltja hogy idegen nemzetektől vallási szokásokat vegyünk át, azaz a biblia szerint bűn borotválkozni."

Tisztelt kérdező ebben félremagyarázod a leírtakat, pontosabban olyant magyarázol bele, amit nem mond a testvér válasza. A cikk, amit a testvér idézett, nem azt volt hivatott bizonyítani, hogy a borotválkozás honnan "származik", éppen nem ez a téma. A lényeg a szokás, mely koronként változott, hogy ezt a szokást mi motiválja, mellékes. Amit a cikk hangsúlyozni kívánt az az, hogy egy Istenhívőnek mindenkor fontos volt ALKALMAZKODNIA a korhoz, melyben élt és másokhoz, a környezetéhez, amíg az nincs ellentétben Isten parancsolataival.

A saját tapasztalatom is bizonyítja, hogy ha ma olyan nagy szakállú emberekkel találkozom, mint amilyen Russellnek volt annak idején, akkor a helyi hajléktalanszálló egyes emberivel asszociálok, hiszen ott vannak többen ilyenek. Ettől függetlenül nem akarok alapozni az előítéletekre, de tudom, hogy az emberek is sokszor ezt teszik. Miért lennénk a saját ügyünk ellen (nyilvános tanúskodó munka) olyan külső viselettel, ami ma sokakban (részben okkal) az ápolatlanság, vagy a lázadás képzetét kelti?!

2014. dec. 30. 15:40
 29/32 anonim ***** válasza:

A 9-es válaszod nem értem. Mi a baj akkor ezzel?

A 10-es kérdésed megint csak a kiegyensúlyozatlanságról árulkodik, hiszen már a kérdés is rossz. :-)

2014. dec. 30. 15:50
 30/32 A kérdező kommentje:
igen, és az írások egyértelműen írnak a borotválkozásról, ugye? tehát nem emberi tanítás alapján diszkriminálják a szakállasokat, ugye? van rá szentírási alap, ugye? szóval neked russelról egy hajléktalan jut eszedbe ugye? ez miért is lenne baj? hiszen Jézus is hajléktalan volt, nem? szerinted ő miért nem borotválkozott meg?
2014. dec. 30. 16:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!