Van itt olyan, aki rajtam kívül megünnepli a téli napfordulót?
A világ nagy része megünnepli :D Csak más a címke :D A kereszténység a pogány ünnepet fogta átnevezte karácsonynak, de jézus születését ünnepli (totál más időpontban amikor egyébként született). A dolog célja (mint az összes ilyen időpontnak) az volt a célja, hogy a korai egyház a pogány ünnepeket "lenyúlja", és keresztény alternatívát adjon a megtérő más kultúráknak.
Magyarul a beolvasztási céllal tologatták ezeket az időpontokat. Szóval ha úgy veszed a mai napig megünneplik :D
Ősi ünnep Szaturnália néven rákereshetsz. Egyébként ünneplik most is de 21-23-ig, pl. a spirituális sátánisták, mert Sátán legfontosabb napja december 23.
Az emberek a kereszténység megjelenéséig a Fény újjászületését ünnepelték ezen a napon kb. 50 ezer éven át; sőt a magyarok is, az ősi magyar vallásban; egészen 1000 évvel ezelőttig; amikortól tilos lett, mert halállal büntették, ha elkaptak valakit ezek a nyájas keresztények!!
Lásd: inkvizíció.
Barátom... mi az, hogy sátánisták ünneplik?! Én wicca vagyok és ezért természetes, hogy megünneplem.
Áldás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!