Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények milyennek képzeli...

Keresztények milyennek képzelitek el Jézust?

Figyelt kérdés

Ha az lenne a feladatotok,hogy készítsetek egy festményt róla akkor milyennek festenetek Őt le?

Egy Istenhez hasonlónak,egy állig felfegyverkezett angyalnak,vagy egy mélységből kitörő demonnak?

Mert ugyanis a Jehova tanúi szerint mind a három megörökítése elfogadott lenne.

Én már sokszor gondolkodtam azon,hogy milyen is lenne Jézus egy katona vagy egy demon képében,de valahogy nálam nem akar összeállni a kép. :D

2014. dec. 15. 08:56
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

T.Zita!

"Hát ezt honnan veszed?:"egy állig felfegyverkezett angyalnak,vagy egy mélységből kitörő demonnak?

Mert ugyanis a Jehova tanúi szerint mind a három megörökítése elfogadott lenne."

"Hihetetlen, mi mindent találnak ki rólunk!:-)"

Én nem találtam ki semmit Zita hanem az Őrtorony találta ki...sajnos!

Itt az angyal akit ti Jézusnak tituláltok;

"Jézus Krisztus parancsát a feltámadás megkezdésére az 1Tesszalonika 4:16 (Kár.) ’arkangyal szózatának’ nevezi, a Júdás 9 pedig elmondja, hogy az arkangyal Mihály. Vajon illő lenne Jézus parancsszavát egy kisebb tekintélyű személyével egybevetni? Ésszerű tehát, hogy Mihály arkangyal Jézus Krisztus. (Érdekes, hogy az „arkangyal” kifejezés a Bibliában sehol sem fordul elő többes számban, ami arra utal, hogy csupán egyetlen arkangyal van.)

A Jelenések 12:7–12 leírja, hogy Mihály és az angyalai háborút vívnak Sátán ellen, és levetik őt és gonosz angyalait az égből, ami összefüggésben van Krisztus királyi hatalomátvételével. Jézust később úgy látjuk, mint a világ nemzetei ellen háborút viselő égi seregek vezérét."(Érveljünk!

rs 204. o. –215. o)

Le tudnád festeni egy harcos angyalnak?

Itt a démon akit ti Jézusnak hisztek;

" A kereszténység papsága ahelyett, hogy bejelentette volna Isten eljövendő Királyságát, azt választotta, hogy kitart Sátán világa mellett. Nem akarja, hogy bármi köze is legyen a sáskahadhoz és annak Királyához, akivel kapcsolatban János megjegyzi: „Egy király van felettük, a mélység angyala. A neve héberül Abaddon [jelentése: ’pusztulás’], görögül pedig az Apollüón [jelentése: ’pusztító’] nevet viseli” (Jelenések 9:11). Jézus mint „a mélység angyala” és mint „Pusztító” valóban csapásszerű jajt bocsátott a kereszténységre. De még más is következik!"(Örtorony online könyvtár Jelenések csúcspontja

re 22. fej. 142–148. o.)

Hogy festenéd le Őt a mélység angyalának?

Na szóval Zita én nem hazudtam...

2014. dec. 15. 13:04
 12/21 A kérdező kommentje:

T.Katy!

A válasz amit Zitának írtam az neked is szól. :)

Az Örtorony elképzelése Jézusról....hát :) mit ne mondjak,ha nagyon akarnék kötekedni akkor biztos,hogy találnék elég sok kivetnivalót az Örtorony által ábrázólt jézusban.

2014. dec. 15. 13:15
 13/21 A kérdező kommentje:

Luci...:) tényleg nem erre gondoltam de azért elég érdekes az a kos... :D

Ami meg a farizeusokat illeti az beleférne a képbe...

2014. dec. 15. 13:21
 14/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö, látod, nem értetted meg úgysem, milyennek láthatjuk Jézust a Biblia alapján.

Minek teszel fel kérdést? Csak azért hogy már az tarsolyodban lévö kritikát írd le? Jó lehetsz kritikus, de azért ahhoz jobban illene odafigyelni.

Azt ecseteltem neked, hogy Jézus nem egy melankólikus, depressziós, rosz kedvü ember volt az Írások, a Biblia alapján.

Azt is leírtam neked, hogy a gyermekek is szerették a társaságát, tisztelettel viselkedett a nökkel szemben is...Nem hiszem, hogy Te ezt ne tudnád a Bibliából....

Az is ehet hogy nem olvastad még a Bibliát, akkor szívböl ajánlom neked, nagyon érdekes például a Máté 5-7 részében levö "hegyibeszédje" is.

2014. dec. 15. 15:02
 15/21 A kérdező kommentje:

Kedves Katy!

Őszinte leszek,tény és való,hogy nem tudom elfogadni az Őrtorony tanításait de ez nem azt jelenti,hogy gyűlölöm a tanúkat,nekem a tanítással van a bajom ,és nem az emberrel.

Te itt az alábbiakban nagyjából bemutattad Jézust;

"Elöször is nem egy melankólikus, tehetetlen, gyenge ember volt.

Közismert, hogy a gyermekek az ilyen emberektöl szinte menekülnek, nem érzik jól magukat egy depressziós bánatos ember közelségében.

Jézus Krisztushoz pedig mentek a gyerekek önként.

Ez az jelenti hogy sugárzott belöle kellemes határozottság, szeretet.

Az asszonyok is jól érezték magukat a társaságában, mert nem úgy tekintett rájuk mint akkoriban a farizeusok, akik azt lenézték a nöket. Jézus tisztelte az asszonyokat is.

Végtelen türelmes volt tanítványaihoz, akik egyfolytában azon vitatkoztak, hogy ki a "nagyobb" köztük, mert belelátott a szívük állapotába és tudta, hogy a valóságban alázatos emberek, és türelemmel újra és újra tanította, nevelte öket."

Na szóval,ha te így látod Őt akkor eltudod képzelni róla,hogy Ő egy pusztittó démon lenne akit a mélység angyalának hívnak?

De most őszintén!

Hol van a határ az Őrtorony tanaiba!?

Meddig mer még elmenni az Istenkáromlásba?

Ne csodálkozz tehát ha nem bírom elviselni azokat a hazugságokat amelyeket az Őrtorony szétszór a világba.

Egyszerűen nem TUDOM felfogni,pedig tanúlmányozom a Bibliát már évek óta de sehol nem bírom megtalálni azt az útat a Szentírásban amelyen ti jártok.

Én Jézust valahogy így tudnám elképzelni;

"Ismét szóla azért hozzájuk Jézus, mondván: Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.

Mondának azért neki a farizeusok: Te magadról teszel bizonyságot; a te bizonyságtételed nem igaz.

Felele Jézus és monda nekik: Ha magam teszek is bizonyságot magamról, az én bizonyságtételem igaz; mert tudom honnan jöttem és hová megyek; ti pedig nem tudjátok honnan jövök és hová megyek.

Ti test szerint ítéltek, én nem ítélek senkit.

De ha ítélek is én, az én ítéletem igaz; mert én nem egyedül vagyok, hanem én és az Atya, aki küldött engem.

A ti törvényetekben is meg van pedig írva, hogy két ember bizonyságtétele igaz.

Én vagyok aki bizonyságot teszek magamról, és bizonyságot tesz rólam az Atya, aki küldött engem.

Mondának azért neki: Hol van a te Atyád? Felele Jézus: Sem engem nem ismertek, sem az én Atyámat; ha engem ismernétek, az én Atyámat is ismernétek."(Ján.8:12-19)

Tehát Ö számomra a világ világossága,a Megmentőm,a Mindenem!

Megkérlek ne személyed elleni támadásnak véld soraimat mert nem a személyed zavar hanem az ami kijön a "szádból" ha érted mire célzok.

Üdv!

2014. dec. 15. 17:35
 16/21 anonim ***** válasza:
Kedves kérdezö, Jézus Krisztus NEM DÉMON!!!!!!
2014. dec. 15. 17:53
 17/21 A kérdező kommentje:

íényleg nem,akkor mi vagy ki?

"Az ötödik angyal is trombitált, és látám, hogy egy CSILLAG ESETT LE AZ ÉGRŐL A FŐLDRE, ÉS ADATÉK ANNAK A MÉLYSÉG KÚTJÁNAK KULCSA.

Megnyitá azért a mélységnek kútját: és füst jöve fel a kútból, mint egy nagy kemencének füstje; és meghomályosodék a nap és a levegőég a kút füstje miatt.

"(Jel.9:1-2)

Mond meg légyszíves,hogy ki az a csillag aki LEESETT a földre és a kulcsot KAPTA meg?

Jézus esett volna le?

Hogyan?

Na látod? Ezt és az ehhez hasonló gondolkodásotokat nem bírom felfogni.

2014. dec. 15. 18:26
 18/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö, ezek mély gondolatok. Meg lehet érteni hidd el.

Én nem akarlak meggyözni most arról, hogy gondolkodjunk vagy ne gondolkodjunk el afelett, hogy szerinted ki lesz az a hatalmas, akinek kulcsa van a mélységtöl, és oda zárja be a gonosz Sátánt a démonaival együtt?

Aki majd a végitéletet végrehajtja a Sátán, és a gonoszak felett és a halált is "bedobja a tüznek tavába" a Jelenések könyve szerint.... ki lehet ez? Ez jó vagy gonosz személy?

2014. dec. 16. 06:38
 19/21 anonim ***** válasza:
Sieger Köder német festőnek van egy képe, aminek címe Lábmosás. Jézus lekuporodva mossa a tanítvány lábát, aki közben láthatóan zavarban van. Jézus arca a lábvíz tükrében látható. Nekem ez az egyik kedvencem, mert jól kifejezi ezt az igét: "De nem így lesz közöttetek; hanem, a ki nagy akar lenni közöttetek, az legyen a ti szolgátok".
2014. dec. 16. 09:05
 20/21 anonim válasza:
Sajnos mivel számtalan festményen láttam lefestve elég nehézkes máshogy elképzelni, az én gondolataimban glóriával a feje felett vállig érő barna hajjal jelenik meg egy egyszerű fehér ruhában 14/F
2015. jan. 4. 01:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!