A tanúk miért különböztetik meg a tagokat az alapján, hogy ki hány órát tölt a szolgálatban?
Szervusz
"A tanúk miért különböztetik meg a tagokat az alapján, hogy ki hány órát tölt a szolgálatban" - nincsen ilyen megkülönböztetés. Egyszerűen nem értetted azt a helyzetet, amelyet láttál.
Nos, ha én úttörő vagyok, minden tanú túdja, mit jelent az úgy a számomra, mint a gyülekezet számára. Nem hiszem, hogy érdekelne, ha most ezt elmagyaráznám.:-)
Nálunk a "rang", az munkát, és még több munkát jelent, de senkit nem köteleznek semmire. Azt, hogy én leszek-e úttörő, vagy sem, az az én magánügyem. De ha mégis vállalom, mert a körülményeim megemgedik, akkor azt az egész gyülekezet támogatja. Az egyik támogatás, amelynek valószínüleg te is a tanúja voltál, az az, hogy amikor a körzetfelvigyázó(lehet ezt sem tudod mit jelent, bocsi)meglátogatja a gyülekezetet, tart az úttörőknek egy búzdító előadást, amelynek az első félórájára meghívják a kisegítőúttörőket(sajnos ezt sem igen tudod mit jelent) hogy ők is erősödjenek szellemileg. Ilyenkor bibliai pédákkal támogatnak, hogy erősítsék a hitünket.
Csak a körvonalairól írtam annak, amit kérdeztél, mert oldalakat írhattam volna, de teljsen felesleges, mert akik ott vannak minden gyülekezetben, pontosan tudják miről van szó.
Mivel nem látod át teljesen a dolgokat, kérlek ne vonjál le helytelen következtetéseket. Az jó, ha kérdezel:-)
Üdv. Aki többet dolgozik annak logikus, hogy többet is kell ennie, ez fizikai értelemben is így van. Ha valaki nagyobb mértékben végzi a szolgálatot, azaz ad magából, logikus, hogy szüksége van buzdításra, talán többre mint másoknak. De viszont aki eljár az összejöveteleinkre, az láthatja, hogy ettől függetlenül, MINDENKI KAP buzdítást, ha itt a körzetfelvigyázó, nem is egyszer.
Jobb adni, mint kapni, mondta Jézus. Miért na adjanak azoknak, akik másoknak is sokat adnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!