Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A tanúk miért különböztetik...

A tanúk miért különböztetik meg a tagokat az alapján, hogy ki hány órát tölt a szolgálatban?

Figyelt kérdés
2014. dec. 14. 12:33
1 2 3
 1/27 A kérdező kommentje:
pl csak az kap fizetést, aki min 120 órát csinál havonta, azokat külön képzik, akik 70 órát csinálnak havonta, és nekik külön összejöveteleik is vannak. ez nem olyan, mintha a Jézus példájában szereplő koldus, és aranygyűrűs férfi lenne? csak "aranyórával"? erre van bibliai érv, vagy pusztán emberi tanítás? én azt sem értem, más embereknek ahhoz mi köze van, ki mennyi időt tölt azzal, hogy hírdeti az igét. ez nem csak Jézusra, és az adott személyre tartozik?
2014. dec. 14. 12:39
 2/27 anonim ***** válasza:
60%

Nem tudtam, hogy szoktak fizetést kapni?

Ezt honnan veszed?

2014. dec. 14. 12:46
 3/27 anonim ***** válasza:
55%

Nem így van kedves kérdezö.

Senki sem kap "fizetést" a Tanúk közül. Valaki ezt félreértette. Vannak misszionáriusaink, akik elköltöznek az otthonukból sokszor nagyon is messzze, és idejüket a hirdetö munkában töltik. Vagy ahol az irodalmat készítik, fizikailag dolgoznak mint önkéntesek. Ezek kapnak bizonyos zsebpénzt, nem FIZETÉST.

Például vén testvéreink is járnak "világi" munkába, nem mi a tagok tartjuk öket el. A szabad idejükben végzik kötelességüket. Sokan a misszionáriusok közül is csökkentett munkaidöben dolgoznak, hogy eltartsák magukat.

2014. dec. 14. 13:05
 4/27 A kérdező kommentje:
ok, nevezd zsebpénznek nyugodtan azt a havi 50 000-et, amit kapnak, vagy nevezd juttatásnak, költségtérítésnek nyugodtan AZT A PÉNZÖSSZEGET, AMIT HAVI RENDSZERESSÉGEL KAPNAK a mellett, hogy ingyen szállást étkezést fodrászt, stb kapnak. most nem is ez a kérdésem, ha gondolod, ne csapj le a kérdésemben keselyűként az első számodra hibás szóra, hanem ha gondolod, és összeegyeztethető a bibliával, akár a kérdésemre is válaszolhatnál. :-)
2014. dec. 14. 13:22
 5/27 anonim ***** válasza:
58%

Igen összeegyeztethetö a Bibliával. És hidd el nincs mire írígykedned, mert keményen dolgoznak.

Pál apostol buzdította a keresztényeket arra, hogy támogassák azokat akik keményen dolgoznak. Olvasd el kérlek a Filippi 4:15-19

Elolvashatod a Cselekedetek könyvét is elejétöl a végéig, sok érdekeset megtudsz belöle :)

2014. dec. 14. 13:44
 6/27 A kérdező kommentje:
waww! ha összeegyeztethető a bibliával, ahogyan írtad is, akkor miért nem teszed? miért mellékvágányon haladsz, ahelyett, hogy a kérdésemre válaszolnál? írtam már, hogy nem ez a kérdésem, nem a pénz, hanem az óra. (nem írigy vagyok rájuk, valószínű Jézus sem azért borította fel a pénzváltók asztalát, mert irígyelte a bevételeiket. sokkal inkább bosszant, hogy pénzt fogadnak el azért, hogy hírdetik a jó hírt, amit ingyen kéne tenniük.) ennyit erről, kérlek, lehetne az óraszám alapján történő megkülömböztetésre reagálnod? vagy esetleg te is élvezed ennek az áldásait?
2014. dec. 14. 13:52
 7/27 anonim ***** válasza:
14%

Tudod mit kérdezö,

Most kötekedni van kedved, nem érted meg mert nem akarod megérteni.

Talán ez segíthet megértened, /ha akarod/ hallottál már arról, hogy vannak önkéntesek pld. egészségügyi dolgozók, akik félreteszik a lehetöségét annak, hogy meggazdagodjanak és elmennek olyan országokba segíteni, ahol sok rászoruló van?

Mit gondolsz? Megérdemlenek egy bizonyos zsebpénzt, vagy fogunk hisztizni azért hogy valaki van olyan jó szívü hogy fogja öket támogatni?

Lehet hogy neked sem ártana inkább valami hasznosat tenni a PC bütykölése helyett, biztosan van a környékeden öregotthon, mi ha elmennél látogatóba, megismerni az ottani lakosokat, felolvasni nekik? Vagy egyébb önkéntes segítséget felajánlhatsz, hidd el másként fogod látni a világot.

2014. dec. 14. 14:00
 8/27 A kérdező kommentje:
kedves kati. nem kötekedni szeretnék, csak felhívni a figyelmedet, hogy nem a kérdésemre válaszolsz. 3 szor tettem meg, és egyszer sem válaszoltál a kérdésemre.
2014. dec. 14. 14:04
 9/27 A kérdező kommentje:
megkérdezhetem, mennyi idős vagy?
2014. dec. 14. 14:05
 10/27 anonim ***** válasza:
74%
Melyik kérdésre nem válaszolt?
2014. dec. 14. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!