A magyaron kívül még hány európai nép hiszi azt, hogy Jézus közéjük tartozott?
Digo: Te még nem ismered a parthus-szkíta-ősmagyar Jézus-elméleteket? Hát akkor jó nézelődést a net legsötétebb bugyraiban. :))
Prókátor: Jézus Dávid házából származott. Semmiképpen sem lehetett kánaánita. Az anyja meg Áron leszármazottja volt. Tehát megint csak zsidó. Arról már nem is beszélve, hogy a kánaáita kultúra az I. századra már régen eltűnt. Kik találták ki ezt az elméletet?
9-es: Én eddig csak az ősmagyar=ősnyelv őrültséggel találkoztam. De találtam utalás arra, hogy Hitler környezetének egyes tagjai is ezt terjesztette. :)
10-es: Egyetértek. Jézus zsidó volt, és saját magát is annak tartotta. Pál is, Péter és az összes apostol annak nevezte.
(Szerintem ez a Jézus=kánaánita dolog ugyanonnan ered, mint a Jézus=parthus. De mivel köztudomású tény, hogy Jézus egyik apostolát a parthus király ölette meg + az ősmagyar manicheus vallás alapítóját detto, így hát elég kínos és tarthatatlan volt, hogy Jézus=partuhus. Ezért hogy a birkákat tovább etessék megszületett a Jézus=kánániata.)
Igaz,hogy a kánaánita kultúra már régen eltűnt Jézus születéséig, de ezt csak kevesen tudják. Tehát mehet a parasztvakítás. :)
" akkor nem is lehetett volna a Messiás"
Nem is volt az.Maguk a zsidók sem ismerik el annak.Csak tudják,hogy kit vártak és várnak a mai napig.
Jézus Krisztus a Világ Megváltója.
# 10!
"Ha nem lett volna zsidó, akkor nem is lehetett volna a Messiás, mivel a próféták zsidó Messiásról jövendöltek."
Nem is volt messiás, abban az értelemben, ahogy a zsidók az ő nemzeti messiásukat várták. A zsidók egy olyan messiást várnak a mai napig, aki a népüket a többi fölé emeli. Ezzel szemben Jézus Krisztus egyetemes megváltó, nem egyik ember rovására emeli a másik embert.
A zsidó szemlélet nem fogadja el, mint megváltót, mert nem tölti be a messiás szerepét, sőt istenkáromlásért halálra itéli. A saját szempontjukból igazuk is van, hiszen nem gazdasági, politikai programmal jön, hanem az emberi tudat kivirágzását hozza. Ezt a virágot mindenkinek elhozza, beleértve a zsidókat IS. Amúgy maguk a zsidók kérték, hogy:-"Mondának azért Pilátusnak a zsidók papifejedelmei: Ne írd: A zsidók királya; hanem hogy ő mondotta: A zsidók királya vagyok." Te pedig a tényekkel szemben azt mondod, hogy Jézus a zsidók nemzeti messiása, holott önmagáról, mint "Világ világossága" nyilatkozik, nem pedig, mint egy nemzet vezetője. Tessék figyelni, mert nem mindegy, hogy valaki "zsidónak" vagy "zsidók közé" születik! Vagy szerinted mindegy, hogy valaki "szalmának" vagy "szalma közé" születik?
Azt kellene végre megérteni, hogy, ha valaki nem fogadja el megváltóként Jézus Krisztust, az azért van, mert a saját önző vágyainak a kielégítőjét várja. Az önzés és a megvilágosodás viszont kizárják egymást.
Mindamellett azt gondolom, hogy genetikai vonalon senki nem teheti rá a kezét és ez így van rendjén.
Oficiálisan kedves kérdezö
Jézus Krisztus zsidó családban Betlehemben született.
Sem nem magyar, sem szláv, sem angol.....
Igen, én is hallottam már ezekről a hangyásokról, akikről linkeltél.
De engem most a nemzetközi áttekintés érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!