Vannak alapból gonosz emberek?
Az ember megromlott. Ez tény.
Zsolt 51,7
Ímé én vétekben fogantattam, és bűnben melengetett engem az anyám.
Érdekes, hogy ezt Katy nem említette.
Ne keverd a gonosz cselekedeteket a szándékokkal.
A szándék már előre megvan - akkor is, ha esetleg nem engedi érvényesülni valaki (pl. mert fél a megtorlástól).
"Miért születne valaki gonosznak?"
Például, mert erre hajlamos? Ilyen a természete?
Mint ahogy jó szándékúnak is lehet születni... és igen: sok gyerek nagyon gonosz. Mint ahogy sok nagyon jó.
Nevelhetők - de van alaptermészet is.
Nincsenek.
Az egy dolog, hogy vannak rossz meg jó kölykek. Attól még mindenkinek van választási lehetősége, különben igazságtalan lenne bármiféle ítélet.
A démonok eredetével kapcsolatban van több teória, az egyik azt mondja, hogy ezek a nefilimek (angyal-ember keverékek) szellemei. Én fenntartással kezelem ezt az állítást, ugyanis nem hiszem, hogy a gonosz angyalok létre tudnak hozni gonosz szellemeket, ugyanis akkor azok nem tehetnek arról hogy gonoszok. Persze lehet hogy én nem értem a dolgokat, mindenesetre ember esetében nem hiszem, hogy gonosznak szuletne valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!