Kérdező: te foglalkozol az öngyilkosság gondolatával? Vagy valakid öngyilkos lett?
Biztos vagy benne, hogy a gyakorikerdesek cinikus trolljai fogják megadni a választ, amit keresel???
Ha hiszünk istenben, akkor azt is hinnünk kell hogy ő felette áll az emberi gondolkodásnak.
Ő egyedül olvassa a szivet és a gondolatokat és tudja hogy mi indít valakit erre a szörnyű lépésre.
Az öngyilkosság nem puszta gyilkosság,nem hiszem hogy isten ne bocsájtaná meg .Hiszen aki megteszi, az egyben az árát is lefizeti a bűnének. Én ezt hiszem.
Kedves kérdezö,
fiatal lány koromban történt egy szomorú eset. Egyik kedves ismrösünk öngyilkos lett.
Akkor nagyon megbotránkoztam tettén, mert az illetö hitt Istenben, és én ítélkeztem e felett a szerencsétlen ember felett.
Szóval, aki ezt átélte, tudja, hogy nehéz feldolgozni.
Majd idövel értettem meg, hogy nagyon is oda kell figyelni az embertársainkra, észrevenni hogy nagy a baj.
S föleg az ítéletet hagyni Istenre, mert Ö tudja...
A legszomorúbb tény az, hogy egyre több fiatal tizenéves öngyilkossá válik. Magukba fojtják bánatukat, fájdalmukat. Az internet, a közösségi portálok gyakori látogatóivá válnak, ahelyett, hogy kint sportolnának, vagy valami egészséges tevékenységben vennék ki részüket.
Sajnos sok szülönek nincs ideje, energiája a gyermekére.... nagy baj
Így van openeyes, nem tudom elviselni ha nem lehetek a figyelemnek a középpontja. Pechhh :)
Fényre és fürkésző szemekre van szükségem. A zenében meg nyitnod kellene. Kellene egy jó vokál.
Nehéz nem a gyökereinél szétverni a lelkét a sok ítélkező ősembernek. Egy ember halála tragédia. Egyedül a család pattoghatna, ha éppen nem ők a hibások. Sok ostoba meg csak önelégülten közli, hogy szerencsétlenek ha nem aljas férgek, akkor is a levesbe kell menniük ( nehogy már egy ilyennel a bigott arcuk egyérték legyen)
Köszönöm a válaszokat.
12/-Nem fogok írni részleteket,nem vagyok vallásos. A kérdés már egy ideje beragadt a fejembe és valahonnan jó lenne megtudni a választ. Akár innen is ,mindegy. Egyszer volt lehetőségem beszélni egy pappal. Megkérdeztem tőle,hogy aki természetes halállal hal meg, vagy balesetben, ugyanarra a helyre kerül vagy máshova ,mint az aki öngyilkosság miatt nem él.(nem a hely a lényeg) A válasz annyi volt, hogy Isten útjai fifürkészhetetlenek. Amitől nem jutottam sokkal előrébb a kérdésben.
Nos, az általános megértés, hogy az öngyilkosok saját maguk tagadják meg önmaguk létezését, és ezzel elvágják magukat az éltető szeretet forrásától. Nem kell ehhez Istenen "rugózni", ő ebben az esetben ugyanis pont nem tehet semmit: az öngyilkosság nem része a teremtéseszményének, -- mintegy, a hatáskörén kívül van.
Ha a kérdés bármilyen okból is komolyan érdekel, feltétlenül nézd meg Robin Wiliamssel a "Csodás álmok jönnek" c. filmet. Ott elég közérthetően lefesti, mi történik velük, és hogyan, miért... Ráadásul egy világi, átlagos nézőnek is "emészhető" formában.
Szerintem a film után már nem lesz erről kérdésed...
A papokhoz meg szvsz hiába mész a kérdéseiddel, -- nem vállalják be, hogy a rövid választ értelmezhetően mondják meg főleg pont ilyen nehéz, érzékeny kérdésben. Igazán nem az ő hibájuk: nem kockáztatják, hogy valamit félreérts, és ez csak többet ártson, mint egy elterelő válasz. (Rendes válaszaik persze vannak, de ahhoz előbb végezd el a teológiai főiskolát.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!