Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez Jézusra vonatkozik?

Ez Jézusra vonatkozik?

Figyelt kérdés

Lk 21 12

Lk21 17

Főleg Jehova tanúi válasza érdekel de bármi okosat szívesen meghallgatok.

2014. dec. 7. 21:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

"És gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért.

"(Luk.21:17)

Nem vagyok Tanú de szerintem ők is tudják,hogy IGEN.

2014. dec. 7. 21:58
 2/14 anonim ***** válasza:

Egyébként meg ők is igy értelmezik,noha számomra még így is furcsa de akkor sem tudják ezt el"takarni";

"17 és gyűlölet célpontjai lesztek minden ember előtt az én nevem miatt."

2014. dec. 7. 22:04
 3/14 anonim ***** válasza:
33%

Szia

Van egy vers ami talán megmagyarázza azt amit nem értesz

(János 15:20, 21) . . .. 21 De mindezt az én nevem miatt művelik majd veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem.

Igen Jézus nevéért üldözik a követőit, De nefelejtsük el, hogy Jézus nem a saját nevében jött, hanem az atyja küldte,

Ennél fogva ha valaki nem Ismeri el Jézus atyját magában az a gondolat, hogy csak Jézus isteniti nem elég a megmentéshez.

Ugyan is a királyság aminek a királya ezer évig Krisztus lesz nem Jézusé hanem Jehováé.

2014. dec. 8. 00:13
 4/14 anonim ***** válasza:
33%

Igen, ezen is látszik, hogyha kiragadunk, mivé válik az értelem ... :-) Annyiszor, de annyiszor elmondtuk már, hogy ez a módszer milyen sokszor köszön vissza a Tanúk ellen - feleslegesen.

Egyébként a "nevében" kifejezés sokszor annyit jelent, hogy "elismerésével". El kell ismernünk Krisztust, akit az Atyja, Jehova Isten küldött a mi érdekünkben.

2014. dec. 8. 04:39
 5/14 anonim ***** válasza:
Jézus ezt a követőinek mondta.
2014. dec. 8. 08:30
 6/14 anonim ***** válasza:
A kérdésed pontatlan, kimaradt, hogy szerintük. Arra vagy kíváncsi, hogy ők mit magyaráznak bele.
2014. dec. 8. 09:47
 7/14 anonim ***** válasza:
20%

Mondjuk inkább azt amit az Isten szava mond, kedves valaki elöttem, ugye?

Igen Jézus Krisztus megmondta, hogy az emberek üldözni fogják a követöit.

Az üldözés oka, az, hogy az emberek nem akarják hallani az Isten országának a jó hírét. Nem hajlandók változtatni nézeteiken, szokásaikon. Az apostolokat is üldözték.

...üldözve lenni, börtönbe zárva....a Krisztus nevéért.

De hiszen ebben nincsen semmi félreérteni való-

Példának Pál apostolt hoznám fel, hogy mit mondott a keresztényeknek.

"Legyetek az én követöim, mint én is a Krisztusé" mondja Pál apostol.

Mit jelent ez?

Az teljes Irással összhangban, Pál apostol azért kérte a keresztényeket, mert ö valóban jó példát adott nekik, hogy követte Krisztust.

Krisztus pedig ahogyan már idézve volt fentebb a Bibliából az Atyja nevében jött el. Azt tette, amit az Atya parancsolt neki.

2014. dec. 8. 10:18
 8/14 KZitus ***** válasza:
20%

Szervusz

Ezeket a szavakat Jézus a tanítványainak mondta, figyeld meg, hogyan hangzottak el más evangéliumokban, és hogyan telsedtek az első században, Krisztus halála után:

Máté 10:17

Vigyázzatok az emberekkel, mert kiszolgáltatnak benneteket helyi törvényszékeknek, és zsinagógáikban megkorbácsolnak titeket.

Máté 24:9

Akkor nyomorúságra adnak titeket, és megölnek benneteket, és gyűlölet célpontjai lesztek minden nemzet előtt az én nevem miatt.

Márk 13:9

Ami titeket illet, vigyázzatok magatokra; helyi törvényszékeknek szolgáltatnak ki benneteket, zsinagógákban vernek meg, és kormányzók és királyok elé állítanak énértem, tanúságul nekik.

János 16:2

Kizárnak majd benneteket a zsinagógából. Igen, eljön az óra, amikor mindenki, aki megöl titeket, azt hiszi, hogy szent szolgálatot végzett az Istennek.

Cselekedetek 25:23

Másnap tehát megjött Agrippa és Berniké nagy pompával, és bementek a fogadóhelyiségbe katonai parancsnokokkal és a város kimagasló férfiaival együtt, és amikor Fesztusz parancsot adott, behozták Pált. (aki fogoly volt)

Jelenések 2:10

Ne félj azoktól, amiket elszenvedsz majd. Íme! Az Ördög továbbra is börtönbe vet néhányatokat, hogy teljesen próbára legyetek téve, és hogy nyomorúságotok legyen tíz napig. Bizonyulj hűnek mindhalálig, és neked adom az élet koronáját.

Igen, sokan azzal vádolnak minket tanúkat, hogy nem a Jézus nevéről neveznek minket, de ez nincsen így. Mert a Cselekedetek 11:26 azt írja, hogy Krisztus követőit "keresztényeknek" kezdték hívni. Figyeld meg kérlek, milyen munka miatt neveezték őket így. Rajtunk kívűl egyetlen keresztény vallás sem foglalkozik azzal, amiről a 26. vers ír.

Szinte nincsen olyan tanú, akit valamilyen módon ne üldöznének. Pl, az iskola, munkahely, család, barátok részéről is.

2014. dec. 8. 12:37
 9/14 anonim ***** válasza:
56%
Kedves jehovisták. A ti általános beszédetekben száz Jehovára jut egy Jézus. Aki titeket gyűlöl, az nem Jézus miatt gyűlöl, legfeljebb az erőszakosságotok, alkalmatlankodásotok miatt, és a dogmatizmusotok miatt teszi ezt. Talán még a muszlimok is emlegetik annyit Jézus nevét, mint ti. Jézus pedig szó szerint azt mondta, hogy azért bízta az Atya az ítéletet egészen a Fiúra, hogy mindenki ugyanúgy tisztelje a Fiút, ahogyan az Atyát tiszteli. Vagyis hogyan kell Jézust tisztelni? Mint teremtményt? Nem! Ugyanúgy, ahogyan az Atyát. Amikor Jézust lefokozzátok, akkor az Atya rendelésének szegültök ellene.
2014. dec. 8. 16:39
 10/14 anonim ***** válasza:

Asperismus

pontosan erröl van szó, éppen a hirdetés az oka a gyülöletnek.

Ezért üldözték az elsö századbeli keresztényeket is. Mert hirdették a királyság hírét, mely jó üzenet az alázatos, szelíd embereknek, de az itélet üzenete a gonoszoknak.

Maga Krisztus megmondta a Máté 24:14-ben: "és a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek és akkor jön el a vég"

Az apostolokat is el akarták hallgattatni. De mit mondtak? Inkább Istent fogjuk hallgatni, mint az embereket.

Sokan az ellenség közül is idövel elkezdtek gondolkodni a Királyság üzenetéröl és megtértek. Ma is így van. Sok-sok "ellenségünk" ma már a kedves testvérünk lett és örömmel hirdetjük együtt hogy szép jövö áll elöttünk. Valóban jó hír ebben a gonosz, kegyetlen, gyilkos világban. De valóban a jaj híre a gonoszoknak........

2014. dec. 9. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!