Bűn az, ha emberi példaképei is vannak egy hívő kereszténynek?
Figyelt kérdés
Üdvözlök mindenkit! Kíváncsi vagyok mások véleményére is. Fiú vagyok, római katolikus, a hitemet gyakorlom, szentségekhez járulok. Rendszeresen imádkozom Istenhez, és úgy érzem, hogy már számtalan alkalommal terelt engem a helyes irányba. Ismerek azonban egy lányt. Nagyon céltudatos, keményen dolgozik az előremeneteléért, és sikeres is az életének legtöbb területén. Engem nagyon inspirál, ahogyan megküzd a sikerért, erőt ad, hogy én is ugyanúgy elvégezzem a feladataimat. Igen, egyfajta példaképpé vált számomra. Azonban felmerült bennem, hogy nem követek-e el bűnt azzal, hogy Istenen kívül egy emberi példaképem is van? Illetve eltávolodhatok-e az Úrtól, ha azért dolgozom, hogy itt, a Földön is, becsületes munkával, jó anyagi körülményeket tudjak teremteni a családomnak és magamnak?2014. dec. 7. 17:51
11/15 A kérdező kommentje:
10:32: nos, az esztétikai élmény is roppant kellemes, amikor vele találkozom, de nem vagyok az esete. Ezt egyáltalán nem vettem magamra, nem is vagyok emiatt elkenődve. Nem gondolok rá a nap 24 órájában, de amikor igen, akkor is inkább a már fentebb megfogalmazott érzések dominálnak. De mivel igyekszem a hitem hátterével, a lehetséges buktatókkal is tudatosan foglalkozni, felmerült bennem, hogy ez egészséges, megengedhető-e pusztán a hit szempontjából.
2014. dec. 8. 10:45
12/15 anonim válasza:
Nézd ha valakinek a viselkedése tetszik nekünk, mert jólnevelt, tisztelettudó, dolgos, kedves ebben nincs semmi kivetnivaló.
Ez még nem egyenlö az imádattal. Idönként megtörténik, hogy mondjuk, no ez tetszik nekem, én is szeretném így tenni, vagy hasonlóképpen. Ezzel nem vétkezünk Isten ellen. :)
13/15 anonim válasza:
Az Úr nem akar téged kisajátítani és elzárni a világtól.
Ez volt a lényege annak, ami nem tetszett az első kommentemben.
14/15 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat, észrevételeket!
2014. dec. 8. 21:56
15/15 anonim válasza:
Többek között ezért kell egyházi közösségbe,gyülekezetbe járni, hogy jó példával egymást ösztönözzük a kegyes életre. Nagyon helyes, ha ez a lány példaképed,
lehet hogy valamiben majd Te leszek példa más valakinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!