Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miként tudnám meggyőzni a...

Miként tudnám meggyőzni a vejem, a Bibliából kiragadott mondat miatt ne legyen lelkiismeret furdalása?

Figyelt kérdés
"Apáink bűne miatt"sort olvasta és azóta azt hiszi,azért olyan beteg a gyermeke,mert az bűnhődik esetleg miatta.
2014. dec. 4. 02:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Irigylem a problémáitokat.
2014. dec. 4. 11:51
 12/19 anonim ***** válasza:
70%

Egy fiatal fiú írta ki, aki valamiért úgy gondolta, hogy mindent tud. De le is tiltottam a rengeteg levele miatt, amik csak arról szóltak, hogy megbuktam, indoklás nélkül. De ez egy jel, hogy nem Isten akarata ez az oldal, töröltetem is magam.

És 48 éves vagyok. Azért írom ki, mert szerinte nem keresztényi ha nem mondom meg a korom. Áldást és békességet mindenkinek.

2014. dec. 4. 13:05
 13/19 anonim ***** válasza:
filosz, azért ha azt írja, hogy nem keresztényi, ha nem íród ki a pinkódodat, meg a számlaszámod, ki ne írd!!!
2014. dec. 4. 15:42
 14/19 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!Mindent átolvastam kétszer is,hogy a segítségére legyek a vejemnek.

1,5 éves a kis unokám aki beteges,még ő nem lehet semmiről sem meggyőződve!

A vejem egy tisztességes,dolgos,rendes ember és mint após,anyós-ként is saját gyerekünkként szeretjük!Nem ismerem rendesen a családfáját amit ő igen és arra tippeltem,hogy talán a felmenőiben talált valamit amit ide vonatkoztathatott.

A kérdést nem brahiból tettem fel! Valós problémák miatt amit nagyon szeretnék tisztázni.A gondosan megírt válaszokat átmásolom és megküldöm a vejemnek!

Nagyon szépen kérem, a kérdésre való válaszolásoknál kerüljük a személyeskedést valamint a nem a kérdésre való válaszolást.

2014. dec. 5. 04:06
 15/19 KZitus ***** válasza:
100%

Szervusz

Van Krisztusnak egy története, s egyben válasza, a kérdéseddel kapcsolatban. A Lukács 9:1-3 verseiben olvashatod el.

2014. dec. 5. 12:21
 16/19 anonim ***** válasza:
94%

Mutasd meg neki a születésétől fogva beteg ember példázatát:

"[Ján 9,3] Felele Jézus: Sem ez nem vétkezett, sem ennek szülei; hanem, hogy nyilvánvalókká legyenek benne az Isten dolgai."

Magyarázd el neki,hogy az életben nem mindig egyértelmű,hogy valaki miért születik betegen,vagy miért betegeskedik állandóan.Az "Apáink bűne miatt" törvény egyébként valóban működik,ez igaz.A gyerekek kiváltképp érzékenyek a környezetükben élő felnőttek érzelmeire,viselkedési mintáikra.Ha pl.egy szülő csak szavakban bizonygatja,hogy szereti a gyermekét,de a gyakorlatban nem ezt mutatja,a gyerek akár súlyos elmebeteggé is válhat emiatt.Megérzik az ellentmondásokat,nem lehet olyan könnyen hülyére venni őket,mint ahogy sok felnőtt képzeli.És ugye bizonyított,hogy lelki problémák fizikai tünetekben nyilvánulhatnak meg,elég csak egy lelki alapú magas vérnyomás betegségre gondolni.

Ha ő tényleg őszinte saját magához,és szerette/szereti a gyereket amennyire csak tudja,nincs oka lelkiismeret furdalásra.Egyébként sem jó út a folytonos bűntudat,hiszen az ilyen ember nem képes szeretni magát,mások szeretete pedig az önszeretetnél(nem önimádat!)kezdődik.Azt adjuk másoknak,ami bennünk dominál.Tehát akkor azt adom át a gyerekemnek,unokámnak,de még a szomszédnak is.

2014. dec. 6. 10:08
 17/19 A kérdező kommentje:
Kedves 16-os! Sok igazságot mondasz és közte van az is,hogy a vejem csúnyának tartja magát! Nagyon nehezen szokta meg a mi álláspontunkat,hogy mi szépnek tartjuk Őt és a lelkét még szebbnek! Az egész dolog számomra azt jelenti:Isten azt bünteti akik nem érdemli meg.
2014. dec. 7. 03:36
 18/19 anonim ***** válasza:
8-ast miért pontoztátok le? Nagyon jót mondott!!!!!! És a kérdés szempontjából is releváns volt a felelete.
2015. márc. 1. 16:10
 19/19 anonim ***** válasza:

Isten nem bünteti a vejedet, hanem kihívás elé állítja. Fogjátok fel így.

Milyen betegsége van a kisgyereknek, ha meg szabad kérdezni? Reméljük, meggyógyul!

Az öröklött betegségekért pedig nem lehet senkit sem hibáztatni! Ha valaki örökölt egy betegséget, akkor talán a szülei akarták, hogy beteg legyen? Szándékosan adták neki tovább? Butaságokat ne írjunk már, kérem.

2015. márc. 1. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!