Egyes indiai istenségeket miért kék bőrrel ábrázolnak?
Szerintem Földönkívűliek voltak. Nézd meg a lábukat is, 3-4 ujjuk van.
2014. dec. 2. 23:17
A sok áfonya miatt van.
[link]
2014. dec. 2. 23:18
3/13 A kérdező kommentje:
értelmesebb hozzászólások?:D
Minden feltételezés alaptalan. Fogd fel úgy, hogy BÁRMI oka lehet. Egyiket sem tudjuk megcáfolni, egyiket sem kiemelni a többi közül. Ez egy olyan dolog amit nem tudunk kideríteni jelenleg és mivel több információt lehetetlen kinyerni a témából ezért fölösleges is agyalni ezen tovább.
2014. dec. 3. 01:07
Nem ábrázolnak egyes istenségeket kék bőrrel. Krisnát ábrázolják kék bőrrel. Ez pedig valószínűleg az abban az időben ott élők (dél India) sötét bőrszíne miatt van. A Mahabharata szerint Krisnának kékes volt a bőrszíne.
2014. dec. 3. 02:20
OFF
És azt tudtátok, hogy Buddhának azért van csak félig nyitva a szeme, mert be volt állva mint a gerely a fűtől ami ott szent növény? Mind a mai napig van egy ünnepnap amikor legális a fűfogyasztás és reggeltől estig nyomják a zöldet míg teljesen szét nem csúsznak, ezzel áldozva az istenük előtt. :)
ON
2014. dec. 3. 07:50
Kedves Kérdező!
A védikus szentírások azt írják, hogy Krisna (illetve kiterjedésének, Visnunak) bőrszíne olyan, mint a frissen érkezett monszun felhő.
A gaudiya vaisnavizmus nagy tanítói közül vannak olyanok, akik azt mondják, hogy éppen fordítva, a felhő azért kék, mert Krisna színe kék. A valóság az, hogy mind a kettő igaz egyszerre.
Ezt úgy nevezik, hogy acintya-bheda-abheda tattva, az egyidejű egyezőség és különbözőség filozófiája. Anyagi intelligenciával ezt nem tudjuk felfogni, csak el kell fogadni.
2014. dec. 3. 09:58
8/13 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, ma is okosabb lettem:)
Megnéztem pár filmet, ami leír ilyen Krisnás dolgokat. Volt benne olyan, hogy repkedtek ide-oda vimana-kon, és villámokat szórtak. Símán el tudom képzelni, hogy ufó-n repkedtek, és lövöldöztek. Nem viccből mondtam a Földönkívűliséget. Szerintem a legtöbb népnek, földönkívűli eredete van. Pl. csillagmítosz, indiánoknál is. Szerintem azért népszerűsítik annyira a törpöket, meg avatart, mert kékek, és hamarosan újra eljönnek a kékek.
2014. dec. 3. 12:31
openyoureye: Azt tudtad, hogy a buddhizmusban nincsenek istenek, és hogy a Buddhát mindig teljesen csukott szemmel ábrázolják, utalva a meditatív állapotra? :) Légyszi, ha nagyon okosat akarsz szólni, legalább nézz utána a dolgoknak..
2014. dec. 3. 15:50
Kapcsolódó kérdések: