Pilátusnak volt választási szabadsága Jézus felől?
volt igen
Csak hogy Pilátus félt Herodestől, mert Pilátusnak is volt egy két helytelen tette
Heródes pedig közismert volt arról, hogy hamar kivégzi azokat akik hülyeségeket csinálnak
Ebben az esetben is a Nép azt kiabálta:
Nekünk nem királyunk van hanem császárunk,
Itt arra utaltak, hogy nem Jézust ismerik el "politikailag" hanem a római császárt
nagy Heródest, és ez akkor azt jelentette volna, hogy Pilátus Jézust támogatja nem a császárt
Persze ebben van némi zsarolás ezért félt Poncius
Pilátust még a felesége is figyelmeztette. Mindenkinek van lehetösége a jó vagy a rosz között választani.
A predesztináció nem Bibliai tanítás. Ha Jézus ma lenne itt, újra megölnék. Az emberek kialakítják a saját nézetüket, és aki nem halad velük azt "agyonverik". :(
Második, igen el vagy tájolva. Heródes nem volt császár. Hanem csak helytartó, negyedes fejedelem, király.
Császár biztosan nem volt.
Pilátus nem Heródestől félt, hanem a császártól, mivel már sok megrovást kapott előtte is.
Katy, az kérdéses, hogy ki adta a felesége elméjébe ezt a gondolatot, az Úr vagy a Sátán?
És kérlek, töröld ki az agyadból ezt a predesztinácót, vagy kérlek menj el orvoshoz, mert szerintem nekem üldözési mániád van, már bocsáss meg a kifejezésért, de akárhányszor felteszek egy kérdést, máris a predesztinációt szapulod.
A kérdés nem a predesztinációra irányult.
Filoszgod, részben egyetértek.
Kedves utolsó, a válaszodban egy "kis" iróniát véltem felfedezni.
Jézus 3x, ismétlem háromszor említette, hogy Jeruzsálembe KELL mennie, sokat KELL szenvednie, MEG KELL ÖLETNIE, de fel KELL támadnia.
Jézus előre tudta, hogy mi fog, sőt mi kell vele történnie. Nem volt más választás.
Egyébként egy érdekes gondolatot hallottam valamelyik nap, éspedig: Senkinek sincs szabad akarata, csak választási joga.
Ezt a témát Pál is feszegeti, mégpedig a Róma 7, 14-től.
semmi irónia nem volt, örülök, hogy filosz ezt gondolja, én is így gondolom. a biblia szerint: az igazságtalanokat ellenben fenntartsa az ítélet napjára, levágatásra, 10 de kiváltképp azokat, akik a test után járnak azzal a kívánsággal, hogy beszennyezzék azt, és akik lenézik a felsőbbséget.
és sok ilyen, és ehhez hasonló rész van a bibliában, amit nem lehet másként értelmezni. Jézus is úgy járt el, ahogy meg van írva, sátán is, és az emberek is.
Kérdezö, ha megnézed a szótárban mit jelent a perdesztináció, meglepödöl. hogy az eleve elrendelést jelenti.
Figyeld meg kérlek, mit írtál ki a kérdésedben!
ezt kérdezed: VAGY EZ MÁR EL VOLT RENDELVE?
Nem muszály mindjárt a másikat küldeni az orvoshoz, a hibát TE követted el. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!