Hányan gondolják azt, hogy megtalálták az igazságot? Te hiszed ezt?
A buták mindenben holtbiztosak, az okosak tele vannak kételyekkel.
Dowd: a szabad akarat létezik, csak nem olyan misztikus, mint ahogy a vallások elképzelik. A vallások sok mindent misztikusnak állítanak be, aminek nem értik a valódi természetét. A szabad akarat csak annyit jelent, hogy külső (de nem belső) kényszertől mentesen mérlegelhetsz az alternatív lehetőségek közül. Az akarat szabadsága igazából ott ér véget, ahol az egó jelez, hogy nem az van, amit ő akar.
Valami ilyesmit akartam mondani csak tudományosabban. Bizonyos agyi fejlettség megléte esetén az egyed már dönt akár egyéni hóbort alapján is.
Semmi isteni nincsen ebben.
És te,te megtaláltad-e Zitus? :)
Én hiszem azt,hogy van egy igazság ami szabaddá tesz.
Én megtaláltam az én igazságomat,ami nem "rabszolgává" hanem szabaddá tesz! :)
Az Őrtorony nem igér szabadságot csak rabszolgaságot...hát igen,ez is egy igazság.
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
Olvasva őket, az jutott eszembe, (és megköszönném ha írnátok erről), hogy hiszitek é azt, hogy Istennél van az abszolút igazság, és Ő azt elküldte az embereknek a Fia által? Vagyis Jézus tanítását igaznak tekintitek, fogadjátok el?
Te megállapítottad rólam, hogy nem találtam meg az igazságot. Innen nincsen neked miről írnom:-)
Kedves KZitus! Az biztos hogy Istennél van az abszolút igazság, de amit a bibliában feltárt nekünk, az csak annyi, amennyi ránk tartozik jelenleg. Bőven sok ez is sok embernek 😉, de nyilvánvalóan mi nem lehetünk annak az abszolút igazságnak a birtokában, amiben Isten.
Egyébként én is hiszen hogy a bibliai igazságot megtaláltam.
Igen, Jézus az Atyját képviselte és az igazságot tanította.
Egyet értek veled. Köszönöm, hogy leírtad a nézeted. Én is úgy gondolom, Isten nem várja el tőlünk semmilyen téren az "abszolút"-ot, mert tisztában van azzal hogy csak "por" vagyunk, az öröklött bűn miatt pedig naponta csetlő botló vétkező emberek. Mennyire hálásak lehetünk Teremtőnknek, ennek ellenére foglalkozik velünk, és az igazságát, az ismeretét fokozatosan tárja elénk, éppen azért, mert a keze alkotása vagyunk.
„Az igazak ösvénye pedig olyan, mint a hajnal világossága, mely minél tovább halad, annál világosabb lesz, a teljes délig.” Példabeszédek 4:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!