Ha van hitem, de ehhez a hithez nem tartozik vallás, akkor ateista vagyok?
"Az ateisták abban hisznek, hogy nem hisznek semmiben. "
Ezt a marhaságot te találtad ki, vagy valakitől hallottad?
(a11-es másik kérdéshez akart ezt írni, eltévesztette)
" Örök törvény azonban, hogy vérontás nélkül nincs bűnbocsánat." #4 Asperrimus
Nagyon lényeges kérdés, ezt az "örök törvényt" a Golgota óta felül kell vizsgálni! Ugyanis azóta nem "örök törvény ez" - és hogy miért azt Girad nyomán át lehet gondolni
Most végre megjelent magyarul is a 'A bűnbak' és 'Látám a Sátánt' René Girard könyvei -
Ajánlom. Kérdező, ezek a válaszok ide tartoznak, sok mindent kell saját élményként átélni, hogy a hited irányítsa a cselekedeteid, és ne mimézis, divat vagy egyéb.
- igen, erre írtam az 5-öt - gyönyörű kozmogónia a Parmenidészé. Csakhogy. Lásd #5.
Valamint az sem 'véletlen" hogy a kereszténységnek nincs kozmogóniája. Sokkal inkább arról szól, hogy melletted van egy szenvedő ember. ÉS mit kell tenned. És miért van az, hogy a te saját szenvedésed is ettől gyógyul. Krisztus: a Gyógyító.
És egyébként az 5 világvallás lényegében erről szól.
Mert az embereknek fontos, hogy egy tojásból vagy teknősbéka vagy elefánt hátán, vagy robbantgatva ős, vagy szóval "Legyen"
hogy is történt
-de összehasonlíthatatlanul fontosabb:
Itt és most mit kell tennem? és hogy KI VAGYOK ÉN????
A jó pap, mester, tanító mindig figyelmezteti a hívőt/ tanítványt: Te vagy a feladat !
ugyan mitől érdemes a mindenható cimre a Teremtő ha csapat kell hozzá?
Egy valaki hozta létre a igaz, hogy az első teremtményét be vonta ebbe, akit a fiaként ismerünk, de nem azért mert egyedül nem lett volna képes rá.
#6:
"
A Teremtő Isten iratott egy hosszú levlet mint egy könyv formájában magárol a szándékáról, arról, hogy mi volt a terve, és az első ember miatt hogyan hiusult meg és ezt a teremtő hogyan hozza helyre "
Isten tervez, ember végez? :D
Honnan tudod, hogy másodjára nem fogja elbaltázni? Egyszer már megtette. Sőt, többször is.
Forditva kedves válszoló-
Mert mégegyszer nem lesz lehetőség ott azonnali halál fog véget vetni a lázdónak, erre irja a biblia, hogy nem lesz temetkezés.
Az illető hirtelen tünik el az élők sorából, hogy senkit se tudjon befolyásolni.
az elemeire bomlik az illető, vissza tér a porba ahonnan vétetett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!