Honnan lehet tudni hogy Isten létezik-e vagy nem?
Nem provokálni akarok és nem is meggyőzni a hite ellentettjéről csak ez nagyon érdekel.
Ugye Istenről nincs kézzel fogható bizonyíték, sokan a Bibilát annak nevezik de én személy szerint nem tartom annak ugyanis emberek írták, ilyenkor a legtöbb hívő ember akikkel beszéltem azt mondta hogy "Amit Isten mondott azt írták le a Bibliába" na de ezt honnan tudják? Mi támasztja alá hogy a könyvben leírtak igazak?
Hogy tudtok így hinni valamiben ami lehet hogy nem is létezik?
Nem azt mondom hogy nincs Isten hanem nem értem ezt. Én nem tudok ennyire megkérdőjelezhető dologban hinni.
16/F
"Nyilvánvalóan az ateisták is cselekedhetnek önzetlenül, csak egy idő után azt fogják érezni, hogy kihasználják őket."
Miért is annyira nyilvánvaló ez számodra, ha nem is vagy ateista? :)
Én pl. sosem éreztem, hogy kihasználnak, amikor önzetlenül tettem valamit barátaimért, ismerőseimért, és nem vártam el ellenszolgáltatást. Bőven elég volt érte cserébe látnom a barátom arcán a mosolyt.
Kicsit olyan, mikor azt "hiszed" hogy a férjed-feleséged nem csal meg.
Nyilván nem vagy folyton a nyomában, és SOHA nem tudod biztosan.
De bízol benne, hisz megigérte...
És (normális esetben) nem leselkedsz utána, hanem bízol benne.
Ilyen az Istenben való hit.
NEM kell örökké kézzelfogható bizonyosság, csak egy érzés, hogy nem vagy egyedül, hogy van még valaki (odafenn, vagy odabenn...)
Akinek nincs hite, annak mindenről bizonyosság kell, de az soha nem kielégítő.
"Akinek nincs hite, annak mindenről bizonyosság kell, de az soha nem kielégítő."
Érdekes ez a dolog, egy vallásos, akinek szüksége van a Teremtőbe vetett hitre, annak nem kielégítő az, amiről bizonyosságot lehet szerezni. Egy ateista számára pedig éppen az a kielégítő, ha bizonyosságot tud szerezni a dolgokról.
Kedves Kérdező!
A kérdésed ugyan régi, de ha megengeded, válaszolnék rá!
Tehát, onnan lehet tudni, hogy létezik Isten , hogy ezt a kérdést feltetted! Isten ugyanis keres minket , mindig! Akik olvassák ezt , biztos azt gondolják, hogy eszem elment, pedig nem.
Bevallom , én is egy időben kételkedtem az Ő létezésében.
Illetve, hullámzó volt a hitem Benne, mondjuk így. Sokszor bedőltem az ezotériának és az ún. New Age mozgalomnak, de közben hittem Isten létezésében is.
Onnan vettem észre, hogy Isten valóban létezik , hogy nagyon sok olyan klasszikus zeneművet hallgattam, amik pont Istenhez íródtak.Ezeket véletlenül találtam, és ahogy hallgattam, mindig a fejemben jártak, és ezek lettek a kedvenc zenéim.Mikor fáradt, vagy kétségbeesett voltam, mindig ezeket hallgattam. (pl. Haydn,Mozart,Beethoven,Bach vagy a könnyedebb stílusú zenék közül a Ghymes együttest.) Ha jobban belegondolunk, a zeneirodalom, és minden művészeti alkotások közül a legszebbek azok, amik Isten szeretetét hirdetik. A bibliai Újszövetség is Isten valódi természetét hirdeti, mely maga a feltétel nélküli szeretet. Jézus is azért jött el a Földre, hogy Isten valódi természetét hirdesse, és Ő kifejezetten kerülte a templomokat, papokat, egyházi vezetőket is. Ugyanis az egyházak azt tanítják, hogy FÉLD Istent, de Isten NEM akarja, hogy féljük őt, hiszen Ő nem haragos, nem utál senkit, hanem MINDEN gyermekét,legyen az bármilyen , SZERETI! Isten nem számolja a bűneinket, és ezt Ő nem is tekinti bűnnek, inkább emberi tévedésnek, és emiatt inkább szomorú , mert Ő szeretné, hogy boldogok legyünk!
Vagyis , hogy ne a divatos "Valósítsd meg önmagad!" szlogent kövessük, hanem bízzuk magunkat Istenre , mert Ő elvezet minket az Igazi Boldogsághoz! És Isten azt is szeretné, hogy megtanuljunk úgy szeretni, ahogy Ő szeret minket: feltétel nélkül, őszintén, igazán!
Mert a szeretet az az erő, mely képes arra , hogy a világot jobbá tegye, és megmentse az emberiséget attól, hogy belehaljon saját vak önzésébe. Ezt nem én mondtam, hanem Einstein, de teljesen osztom a véleményét!
Akik azt gondolják, hogy ha mindenki felé szeretettel fordulunk, az álszentség, az téved, mert Jézus is mindenki felé őszinte szeretettel fordult, és pont ettől volt jobb a világ!
Kérek Mindenkit, aki olvassa ezt, hogy NE az Ószövetség alapján ítéljék meg Istent, mert az NEM Ő!
Isten valódi természetét , mely a feltétel nélküli szeretet, az Újszövetség mutatja be!
És NE vallásosak legyetek, hanem hívők ! Mert , mint már írtam: a vallásos ember FÉLI Istent, de aki hívő, az SZERETI Istent!
Kedves Kérdező, remélem tudtam segíteni Neked!
üdv. Dalma (28)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!