Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan lehet tudni hogy Isten...

Honnan lehet tudni hogy Isten létezik-e vagy nem?

Figyelt kérdés

Nem provokálni akarok és nem is meggyőzni a hite ellentettjéről csak ez nagyon érdekel.

Ugye Istenről nincs kézzel fogható bizonyíték, sokan a Bibilát annak nevezik de én személy szerint nem tartom annak ugyanis emberek írták, ilyenkor a legtöbb hívő ember akikkel beszéltem azt mondta hogy "Amit Isten mondott azt írták le a Bibliába" na de ezt honnan tudják? Mi támasztja alá hogy a könyvben leírtak igazak?

Hogy tudtok így hinni valamiben ami lehet hogy nem is létezik?

Nem azt mondom hogy nincs Isten hanem nem értem ezt. Én nem tudok ennyire megkérdőjelezhető dologban hinni.

16/F

2014. nov. 30. 10:42
1 2 3 4
 11/38 Ungváry ***** válasza:
17%

Ha Isten nem létezne mi már rég nem lennénk,már rég kiirtottuk volna még az emberiség hírmagját is.

Sokszor sokan kérdőre vonják Istent,hogy ;

"úgyan miért volt szükség az özönvízre?

Vagy mért kellett elpusztítani városokat?

Vagy miért kellett kiirtani törzseket?"

Hát ezért Tisztelt kérdező,ezért,hogy ma nekünk legyen lehetőségünk itt erről beszélgetni.

Mivel Isten maga az "idő" ott van a múltban de ugyanakkor a jővő is az Övé,ígyhát gondoskodik arról,hogy minden a terve szerint legyen.

Korrigálnám egy kicsit önmagamat;

Ha Isten nem lenne akkor mi sem lennénk.

Üdv!

2014. nov. 30. 16:45
 12/38 anonim ***** válasza:
Josephus Flavius, az ókori zsidó történetíró, teológus és hadvezér, "A zsidók története" című művében Dániel jövendöléseinek magyarázatakor, és arra hivatkozva fogalmazza azt meg, hogy tévednek azok, akik szerint nincs isteni gondviselés.
2014. nov. 30. 18:51
 13/38 Középút ***** válasza:
27%
Isten létét, a hiányának lehetetlensége feltételezi. :-))
2014. dec. 1. 00:43
 14/38 anonim ***** válasza:
16%
üdv, nos az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők. a minket körülvevő állatok és növények bizonyítják egy Teremtő létezését, mivel VÉLETLENŰL nem jöhetnek létre ilyen precíz, csodálatos dolgok.
2014. dec. 1. 09:27
 15/38 anonim ***** válasza:
37%

Nem létezik.

Igazából ha nem vagy rendkívül ostoba túlzottan el sem kell gondolkoznod rajta.

2014. dec. 1. 09:38
 16/38 anonim ***** válasza:
25%
waw! ez igen. akkor ezek szerint csak a nem ostobák hiszik el azt, hogy minden a semmiből keletkezett. véletlenül. azt persze, hogy minden házat felépített valaki, remélem, ezek a nem ostobák is elismerik.
2014. dec. 1. 10:50
 17/38 anonim ***** válasza:
43%
Ne itt szalmabábozz hülyegyerek, senki sem kíváncsi rá.
2014. dec. 1. 11:04
 18/38 KZitus ***** válasza:
0%

Szervusz

Az Ungváry nevű válaszolóval értek egyet.

Azért van a kérdésed(kérdéseid), mert tényleg egyáltalán nem ismered a Teremtődet. Nem vagy egyedül ezzel a helyzettel. Valamikor engem is foglalkoztatott a kérdésed. Csakhogy én nem hittem el az olyan véleményeket, amelyeket neked is írtak. Hiszen minden EMBER másként vélekedik erről a témáról.

Beszereztem egy Bibliát, és MAGAM jártam alaposan utána. Az, hogy azt írja magáról a Biblia, hogy "Istentől ihletett", hát nekem sem sokat mondott. De alapos, hosszantartó tanulmányozás után magam jöttem rá, mi van az "Istentől ihletett" mondat mögött. Hidd el, nem kel CSAK hinni Istenben. Jobban meg lehet ismerni a Bibliából, mint a szomszédot, akik esetleg naponta láthatsz. De ezt sem fogod elhinni nekem addig, ameddig ezt személyesen meg nem tapasztalod.

Elárulok neked valamit: Isten vágyik arra, hogy napi kapcsolatban lehessen veled. Vágyik arra, hogy a barátja légy. Sőt előkészítette az utat számodra, hogy BÁRMIKOR ezt meg is teheted. Nem igen hiszel nekem?:-)

Tudod, a puding próbája....:-)

De ha megteszed, csodás élményben lehet részed. Amit senki más nem tud neked megadni.

Még fiatal vagy, előtted a nagy lehetőség. Csak légy óvatos, mert azt is írja a Biblia, hogy az idő rövidre van szabva...

2014. dec. 1. 11:39
 19/38 anonim ***** válasza:
24%
Higgy a teremtésnek. Bizonyítja, hogy léteznie kell egy intelligens Teremtőnek.
2014. dec. 1. 13:02
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

" ezek szerint csak a nem ostobák hiszik el azt, hogy minden a semmiből keletkezett. véletlenül."

Ezt csak az elmebetegebb vallásosak szónokolják orrvérzésig, hogy 'az ateisták szerint a világ a semmiből keletkezett véletlenül'. Azok közül is csak az ostobábbik fajta, akinek halvány lila gőze sincs semmiféle tudományos elméletről az univerzum születésével kapcsolatban.

2014. dec. 1. 15:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!