Akik úgy vélik, hogy bűnt követek el azzal, hogy karácsonykor ajándékot adok a gyerekeimnek, mivel magyarázzák?
Ez öngól volt.
Én nem vagyok egyház tagja, ellenben veled. Én nem egyházi hittételeket kántálok, ellenben veled. Tehát kettőnk között az autentikusabb hang én vagyok. Tehát szavaidat neked mondom:
Azért nem látod, nem láthatod tisztán a témát, mert nem ismered a bibliai Istent az igazság fényében, az egyházad véleményétől függetlenül. :)
Úgy gondolom, hogy a kérdést, melyet feltettem, lezártam, mire Te csak azért, hogy Tiéd legyen az utolsó szó, fröcsögsz tovább rám. Ha vitatkozni akarsz, benne vagyok, szétszedhetem az összes mondatodat, amit az elmúlt válaszaidban adtál. Ha igényled, hogy vitatkozzunk, benne vagyok. Én levontam a konzekvenciát, és lezártam a kérdést, mert választ kaptam arra, amire kíváncsi voltam. A további vita rajtad áll.
Szia
T. kérdező! Mitől is 'autentikusabb' a te hangod, csak azért, mert nem vagy egyik szervezett vallási csoport tagja sem? És miért jelent 'egyházi hittétel' kántálást az, amit írok, csak mert van egy bibliailag igazolható álláspontom?
Miért nagyobb garancia az egyházhoz nem tartozás arra, hogy pontosabb és igazabb legyen a bibliai Istenről szóló ismereted, amikor maga a Biblia Istene írja le az ihletett Szavában, hogy már önmagában az is helytelen, ha valaki nem tartozik az egyetlen földi látható szervezetéhez, hanem függetleníti magát mindegyik csoporttól?!
Jehova Tanúi alá tudják támasztani az ünnepekkel kapcsolatos bibliai hitüket, ellenben a karácsonyt ünneplők többsége NEM, hanem többségében a hagyományt követi.
Látod, már most is lényegesen pontosabban kiderült, hogy a valóságban mennyire 'igaz' válaszokat szűrtél le abból, amit tárgyaltunk. Azért bátorkodtam visszakérdezi, mert te egyoldalúan és racionális indokok nélkül, teátrálisan rekesztetted be. De persze azt teszel, amit csak akarsz, így ha akarsz, légy őszinte magadhoz. :-)
(Mellesleg a Mt 25:31-46 szerinted csupán fizikai dolgokról szól?)
„T. kérdező! Mitől is 'autentikusabb' a te hangod, csak azért, mert nem vagy egyik szervezett vallási csoport tagja sem?”
Pont azért.
„És miért jelent 'egyházi hittétel' kántálást az, amit írok, csak mert van egy bibliailag igazolható álláspontom?”
Mert nincs.
„Miért nagyobb garancia az egyházhoz nem tartozás arra, hogy pontosabb és igazabb legyen a bibliai Istenről szóló ismereted, amikor maga a Biblia Istene írja le az ihletett Szavában, hogy már önmagában az is helytelen, ha valaki nem tartozik az egyetlen földi látható szervezetéhez, hanem függetleníti magát mindegyik csoporttól?!”
Nem ír ilyet, és nem helytelen. Legfeljebb Isten közösségét kevered az emberi gyülekezetekkel. De ez már a Ti értelmezési buktatótok, nem a Bibliáé.
„Jehova Tanúi alá tudják támasztani az ünnepekkel kapcsolatos bibliai hitüket”
Nem tudják! Ezt több kérdés kapcsán világossá tettétek.
„ ellenben a karácsonyt ünneplők többsége NEM, hanem többségében a hagyományt követi.”
De, igen! De nem is kell írástudók fajtájává válni ahhoz, hogy éljünk. Mert az írástudók Jézus szemében nem a „gyere be” emberek voltak az evangéliumok szerint.
„Mellesleg a Mt 25:31-46 szerinted csupán fizikai dolgokról szól?”
Igen! A filozófiai, teológiai maszlagról egyáltalán nem szól! Evés, Ivás, öltözet mind testi. Aki ebbe bármit belemagyaráz, hozzátesz!
És azért adtam most ilyen cinikus válaszokat, mert nem tekintelek a továbbiakban vitapartnernek, hanem egy harácsoló, veszekedni akaró embernek, akit nem veszek komolyan. De az ígéretemet a közeljövőben betartom, ha tehetem, és szétszedem mondatról mondatra bibliailag alátámasztva a közelmúltban leírt csúsztatott vádaskodó maszlagodat. Te akartad!
Szia
Végigfutottam a válaszaidat, nem is tudok érdemben reagálni egyikre sem. Nincs egy bibliai, valamire való mondatod sem, csak az, hogy a karácsony fúj, és pogány, az igaz imádat bezzeg... Ezzel nem tudok mit kezdeni. Mióta tanulmányozod a Bibliát? Fiatal vagy még? E mögött nincs semmi. Bocsánat, hogy leálltam Veled vitatkozni, nincs miről.
Viszlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!