Ha csak a tv-be tudom nézni az éjféli Szentmisét Karácsonykor, azt Isten nem nézi jó szemmel? Csak az számít ha ott vagyok a templomban?
Az sem baj, ha nem nézed... Van egy csatorna, amin csak egy kályhát sugároznak, s ég benne a tűz. Az is elég izgi.:)
Isten nem a templomokban lakik. Arról meg nem tehetsz, ha nem tudsz elmenni. Ha nincs kedved, az is megérthető.
A templom lényege a tanítás hallgatása és egymás segítése karitatív módon például.
Nem pedig a rituálék és az lakoma.
Semmi baj nincs azzal, ha csak a tévében nézed a misét.
Én szeretek elmenni a templomba, mert ennek is van egy hangulata... de ismétlem, semmi baj azzal, ha más nem tud vagy nem akar elmenni. Isten sem nézi rossz szemmel :-)
Nem kötelező mise az éjféli, bármikor elmehetsz 25-én napközben is.
Isten nem fogja rossz szemmel nézni, ha csak tv-ben nézed az éjféli misét, hiszen a szándék a fontos.
Nem kell elmenned, a hozzáálás és a szándék számít.
Isten templom és mise nélkül is tudja, hogy őfelé fordulsz, vagy elfordulsz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!