Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Szentlélek káromlását...

Joc1992 kérdése:

A Szentlélek káromlását hogyan kell értelmezni?

Figyelt kérdés
Állandóan attól szorongok hogy elkövettem ezt a bűnt és sokszor az öngyilkosságon gondolkodom már több mint egy éve benne vagyok ebbe és minden napom szorongással telik köszönöm a választ.
2014. nov. 29. 10:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
3 Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.
2014. nov. 29. 15:14
 12/16 anonim ***** válasza:
Tehát a jehovista tanítás szerint elég, ha valaki ismeretet szeret? Igazából nincs szó, amivel ki tudnám fejezni mély megvetésem a hazugságaitok iránt. A többi, ami a Vi ligában van, az csak hablaty és át lehet lépni, mi?
2014. nov. 29. 21:08
 13/16 KZitus ***** válasza:
Hahó filoszgod!!! ébredj ! A János 17:3 a Biblia része, nem emberi kitalálmány:-)
2014. dec. 1. 15:33
 14/16 A kérdező kommentje:
Én ezt a bűnt szó szerint értelmeztem mert káromló gondolataim voltak amire nem akartam gondolni de olyan volt mint ha az elmémet bombázták volna elviselhetetlen volt és meg azt hittem hogy magára a szentlélekre mond valaki valamit elköveti ezt a bűnt.Volt egy ilyen gondolatom ami állandóan gyötört hogy a Szentlélek g..... és ezzel elkövettem a szentlélek elleni káromlást totálisan összeomlottam lelkileg és még most is kínszenvedés minden napom néha a halált kívánom és sokat gondolok az öngyilkosságra.köszönöm a válaszotokat
2014. dec. 2. 20:49
 15/16 A kérdező kommentje:
és állandó lelkifurdalásom van emiatt
2014. dec. 2. 20:50
 16/16 anonim válasza:
Szia, nem tanultam teológiát ezt előre leszögezném, hogy többnek ne tartson seki, mint aki vagyok, mert említek néhány igét, nem is fejből írtam ezeknek a számát 😃. A válaszom pedig a következő: ne aggódj, szerintem tudom mit érzel, de tudom, hogy ezzel még nem követted el ezt a bűnt, mert ha te ezzel elkövetted volna, akkor én is elkövettem volna, de én sem követtem el, hiszen Isten velem van most is, nem hagyott el, innen tudhatom, hogy megbocsátott, ha pedig nekem megbocsát, neked is meg tud. Ami ezeket a gondolatokat illeti, én is szenvedtem rossz gondolatoktól, de másokat is ismerek, akik szenvednek rossz gondolatoktól, nem vagy egyedül. Hallottál a kényszer betegségről? Ez egészséges embernél is kialakulhat, nézz utána ha akarsz. Ezzel nem az orvosokat akarom hirdetni, reklámozni, csak magára a betegségre hívnám fel a figyelmet. De én szerintem tudom, hogy mi ez nálad. Olvastad ezt az igét, féltél tőle, hiszen elég súlyos, és féltél, hogy nehogy erre gondolj, de amitől az ember fél, arra valószínűleg gondol is. Ne félj ezektől, bízz Istenben. Luther Márton mondta: "Azt nem tudod megakadályozni, hogy egy madár elrepüljön a fejed felett, de azt meg tudod akadályozni, hogy fészket rakjon a fejedre!" Szeretnék adni egy tanácsot: ha egy igerészt vizsgálsz, ne csak azt az egy igerészt nézd, hanem az egész fejezetet. Sokszor a szövegkörnyezet ismerete nélkül könnyű félre érteni bizonyos igerészeket. Válaszolnék a kérdésedre is: a szövegkörnyezetből kiderül, hogy ezt a bűnt ott azok a farizeusok követték el, akik ismerték az írásokat, tudták, hogy Jézus Krisztus Isten Szent Szellemével tette a csodákat, de szándékosan nem hittek, és mivel irigyek és gonoszak voltak, szándékosan félre próbálták vezetni a népet, és tudták, hogy Jézusban Isten szelleme van, de mégis káromolták, démoninak mondták azt a szellemet, aki Jézusban van, vagyis a Szent Szellemet. Ők ezt a bűnt az igazság ismeretében szándékosan követték el. Nem gondolatokban, hanem szóban. Ebben a szövegkörnyezetben ezt jelenti a Szent Szellem káromlása, amit ezek a farizeusok is tettek. De ehhez hasonló halálos bűn még az, amikor valaki TÉNYLEG megismerte Jézust, és elhagyja (a zsidókoz írt levél 6. fejezetben benne van.) Ilyen még az, amit Iskáriótes Júdás is tett, amikor elárulta Jézust. Ő ismerte az igazságot, és szándékosan, nem kényszerítve, hanem tudatosan, önként, szándékosan sőt, megtervezve vétkezett, hiszen miután megegyezett a farizeusokkal, KERESTE AZ ALAKMAT, HOGY ELÁRULJA JÉZUST. A Zsidókhoz írt levél 10:26 ír erről a fajta halálos bűnről, elég kemény, erre jó példa Iskáriótes Júdás esete. Ez az ige kemény, szerintem ne kezdj el aggódni miatta, bízz Istenben. Jézus elmondta, hogy Isten akarata, hogy egy se vesszen el azok közül, akiket neki adott. (János evangéliuma 6:40) De ott van Jézus példázata az elveszett bárányról. Isten nem gyönyörködik a bűnös halálában, nem kívánja a bűnös halálát (Persze igazságosan ítél, de irgalmas is. Képzeld ezt el úgy, mint amikor egy apa atyai pofont kell, hogy alkalmazzon, és az apa nem gyönyörködik gyermeke verésében, de van, amikor szükséges. Szerintem Istennél is ehhez hasonló ez, hogy nem gyönyörködik a bűnös halálában, de mégis ítél.). Az is írva van, hogy Istennek abban telik kedve, hogy kegyelmet ad. Most nem írok ezekhez igehelyet, de ha beírod a keresőbe megtalálhatod. De megnéztem, ezek bibliailag hiteles állítások. Hogy mit bocsát meg Isten, és mit nem, azt bízd rá, és kapaszkodj meg a reménységben, és bízz az Úr Jézus kegyelmében. Remélem igaz, hiteles, és jó választ adtam, és remélem, hogy tudtam segíteni. Áldjon az Úr! 😃"
2021. ápr. 9. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!