A biblia szerint mikor keletkezett a világ?
Figyelt kérdés
Most olvastam, hogy egyesek szerin 13,7 milliárd éves, lehet az?2014. nov. 25. 23:49
11/29 A kérdező kommentje:
Torba Attilának teljesen igaza van.
2014. nov. 26. 10:02
12/29 anonim válasza:
A Bibliában szerepel a "kezdetben" szó ami nem mond ellent a mostani kozmológiai és földrajzi ismereteinknek. Amúgy az univerzum megközelítőleg több mint 13 milliárd éves, csillagunk a Nap megközelítőleg 5 milliárd éves, bolygónk a Föld pedig nagyjából 4,5 milliárd éves.
13/29 anonim válasza:
köszönöm az észrevételt, Ati, kérted, hogy magyarázzam meg. nos, nemrég a pápa azt mondta, hogy Istent ne egy varázslónak képzeljük, varázsbottal (ezzel egyetértek) AKI MINDENT MEG TUDNA TENNI. ergo azt mondta, hogy Isten nem tud mindent megtenni. úgy látom, te is osztod a nézetét akkor, amikor azt állítod a virágok megtervezőjéről, és megalkotójáról, hogy csak a méhekkel tudta volna beporozni őket. szerintem neki nem okozott gondot,hogy nem voltak méhek. Ő mannát hullatott az égből, pedig nem voltak még akkor repülők. béke
14/29 anonim válasza:
23%-os miért is vitatkozok én veled, hiszen te egy jehovatanu vagy...
15/29 anonim válasza:
Logikád sincs, ez ellen nem tudok mit tenni.
16/29 anonim válasza:
Itt az aduászom, ezután már nem velem van bajod hanem az Istennel:
II Mózes 20,11 Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent, ami azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Azért megáldá az Úr a szombat napját, és megszentelé azt.
17/29 anonim válasza:
Ennél egyértelműbb már Isten se tud lenni.
18/29 anonim válasza:
Egy nap az Úrnál annyi mint ezer év, és ezer év, mint egy nap :P
19/29 anonim válasza:
Szerintem Istennek, aki mindent teremtett nem jelenthet gondot egy növény életben tartása a méhek nélkül. :)
Másfelől Péter megemlíti, hogy Istennél egy nap akár ezer év is lehet. Valamint a teremtés "napjaiban" még nem volt ember és nem volt látható a Nap és a Hold sem, szóval megint csak nem logikus azt feltételezni, hogy 24 órás szó szerinti napokról lenne szó.
20/29 anonim válasza:
Valamint Pál apostol rámutatott, hogy a 7. nap még az ő idejében is tartott (Zsidók 4:3-6). Ha a hetedik nap több ezer éves volt, akkor a többi nap csak 24 órás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!