Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek hogy keletkezett...

Szerintetek hogy keletkezett a világ?

Figyelt kérdés
Ti hogy gondoljátok? Pl ősrobbanás.. és ha ősrobbanás akkor az hogy keletkezett, hogy jött létre. El tudjátok azt képzelni hogy nincsen semmi? ( nagyon régen millió évekkel ezelőtt) Tudom hogy senki nem tud pontos választ adni, de kíváncsi lennék hogy ti hogy gondoljátok.

2014. szept. 9. 22:55
 1/4 anonim ***** válasza:
81%
Ősrobbanás. Miért? Mert nálam sokkal okosabbaknak ez a véleménye, vallásos meg nem vagyok, szóval a tudomány elméletét fogadom el.
2014. szept. 10. 00:01
 2/4 anonim ***** válasza:

"Van egy elmélet, miszerint, ha egyszer kiderülne, hogy mi is valójában az Univerzum, és mit keres itt egyáltalán, akkor azon nyomban megszűnne létezni, és valami más, még bizarrabb, még megmagyarázhatatlanabb dolog foglalná el a helyét.

Van egy másik elmélet, amely szerint ez már be is következett."

Egyébként a Mindenség a Nagy Zöld Tüsszentő orrlikából esett ki eredetileg, ezt Douglas Adams már rég igazolta.

2014. szept. 10. 01:22
 3/4 2xSü ***** válasza:
83%

A világegyetem tágul. Ez megfigyelés, nem elképzelés kérdése. Méghozzá úgy tágul, hogy ha a mozgását időben visszafele interpolálod, akkor azt látod, hogy egy pont felé halad minden.

Ebből egy csomó dolog következik. Pl. hogy a világegyetem anno forró volt, ilyen-olyan fizikai folyamatok kellettek, hogy akkor lezajlódjanak. Ennek viszont vannak következményei, amik mind a mai napig észlelhetőek. Pl. a különböző elemek aránya, a kozmikus háttérsugárzás, annak hőmérséklete, ingadozásának mértéke, stb… Ezek ma is jól mérhetőek, és alátámasztják a Nagy Bumm modelljét.

Szóval itt nem csak egy ötletről van szó, hanem tényekre, mérésekre épített modellről, ami elég jól ellenőrzött, ellentmondásmentes.

> és ha ősrobbanás akkor az hogy keletkezett

Erre nincs válasz, és rövid- és középtávon nem is várható válasz. Javarészt azért nem, mert a világegyetemnek volt egy olyan kora, amikor kvázi beállt a hőhalál, ami minden információt megsemmisített. Ez kicsit olyan, mint mikor elkeverd a kakaót a tejben. Ha teljesen egyenletesen oszlik el, akkor már semmilyen módon nem fogod tudni megállapítani utólag, hogy a tejre szórták a kakaóport, vagy a kakaóporra öntötték a tejet… De azért modelleket tudunk kidolgozni rá, a kvantumfizika fejlődésével erről is tudunk pontosabb, összetettebb modelleket alkotni.

A Nagy Bumm előtt nem volt sem idő, sem tér. Tehát nem nagyon lehet értelmezni, hogy mi volt előtte, vagy hol volt előtte. Nehéz ezt jól felfogni, mert az ember ahhoz szokott, hogy mindig és mindenhol értelmezhető az „előtte”, „utána” fogalma, a hely, a tér. De a tér és az idő is a Nagy Bummal együtt jött létre, tehát tulajdonképpen nem úgy kell elképzelni, hogy volt a semmi, aztán hirtelen egyszer csak váratlanul megszületett a világegyetem. A világegyetem – mondjuk úgy – mindig is létezett. Csak éppenséggel ez a „mindig” időben visszafele nem végtelen, hanem véges fogalom.

> El tudjátok azt képzelni hogy nincsen semmi?

Az ember két dolgot nem tud elképzelni, a végest és a végtelent. Ha valami véges, akkor mindig felteszi a kérdést, hogy mi van utána, mögötte. Ha valami végtelen, akkor mindig felteszi a kérdést, hogy „de hogy keletkezett”. A végtelen ideje létező, végtelen méretű világegyetem ugyanúgy elképzelhetetlen, mint a véges idejű, véges kiterjedésű világegyetem.

2014. szept. 10. 01:25
 4/4 anonim ***** válasza:

Az M-elmélet szerint:

"világunk idejének kezdetén két párhuzamos univerzum membránjai összeértek, összeütköztek, és a hullámok nem egyszerre történő összeütközéséből felszabaduló energia robbanásban nyílvánult meg (ősrobbanás), ami a membránokból kiszakított anyagokból létrehozta a mi világunkat. Ez tehát az M-elmélet lényege."

2014. szept. 10. 02:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!