Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Bibliában a 144ezer fő (...

A Bibliában a 144ezer fő ( Jelenések 14:1) mit jelent? És a többiek?

Figyelt kérdés
2010. jan. 30. 10:23
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Szokjatok már le az ilyen kilométer hosszú hozzászólásokról!
2010. febr. 4. 11:33
 32/38 anonim ***** válasza:
11%
Ostoba jehovista, én a saját szavaimmal válaszoltam neked, te meg ideokádod a Watchtower Libraryt!
2010. febr. 4. 23:56
 33/38 anonim ***** válasza:
Milyen kedves emberek írnak ide,nem tudnak mást ,mint a másikat ostobázni meg mocskolni.
2010. febr. 6. 17:16
 34/38 anonim ***** válasza:
Akkor ne másolgass be ida az idióta watchtower librarydből, te önálló gondolatoktól mentes csak őrtornyot visszaböfögni képes tudatlan!
2010. febr. 6. 20:30
 35/38 anonim ***** válasza:

Kezdjük Ádámtól és Évától... :-)

Isten megteremtette a világot a hozzávalókkal, majd az első emberpárt. Nekik még 'csak' annyi volt a feladatuk akkoriban, hogy szaporodjanak, sokasodjanak és terjesszék ki a Paradicsomi állapotokat az egész földre. Persze ez eleinte kettejüknek nagy meló lett volna, de később a millió és millió leszármazottal már olajozottabban működött volna a dolog, akik még ma is élnének boldogan Isten irányítása mellett (és nem alatt!). De gyött sátán (ellenszegülő) az ördög (vádló), rávette őket a bűnre és meghaltak.

Most jön a lényeg. Isten nem mondott le arról, hogy az emberek örökké és boldogan éljenek egy csodálatos földön, ahol nincs éhínség, betegség, erőszakoskodás, halál, stb.

Ahhoz, hogy helyreállítsa a dolgokat, létrehozott egy új elrendezést: Isten Királyságát. Aminek az uralkodója maga Jézus, de nem egyedül teszi ezt, hanem Isten a földön élt emberek közül választ mellé 144 ezer társuralkodót. Ez azért jó nekünk, mert ők megtapasztalták az emberi lét minden nehézségét és nem egy esetben (Jézussal ellentétben) ők maguk is vétkeztek. Így amikor majd előhívnak ítéletre mindannyiunkat, kedvezőbb elbírálásban lehet részünk.

Pl. egyikőjük rám mutat és dörgedelmes hangon megjegyzi: "Te paráználkodtál!" és akkor majd eszébe jut, hogy "Jé, régebben én is." és akkor azt mondja: "Na jó, egyelőre nem mész a levesbe, kapsz még egy esélyt."

"És a többiek", itt fognak élni egy megtisztított, újjáépített földön.

2010. febr. 9. 10:17
 36/38 anonim ***** válasza:

Ajánlott irodalom:

[link]

[link]

[link]

2010. febr. 9. 17:16
 37/38 anonim ***** válasza:

Tényleg durvák ezek a kilométernyi hosszú üzenetek és ráadásul semmi értelmük.

Már ne haragudj, de nem sajnálod rá az időt? Mert aki 5-10-15 mondatból nem érti meg a mondandód lényegét, 100-ból sem fogja. Néhány saját gondolat pár Biblia idézettel bőven elég ahhoz, hogy aki nyitott erre, összerakja a dolgokat, akinek meg előítéletei vannak arra úgy sem lehet hatni.

Én meg ezzel a "jehovázással" óvatosan bánnék, ugyan is ez Isten neve, amit saját magának adott. Ajánlom a figyelmükbe a Magyar Biblia Társulat Protestáns Biblia 2Móz 6:3 széljegyzetének elolvasását.

Ez online, bárki számára elérhető:

[link]

Nincs olyan ember a földön, akinek ne volna valamilyen sara, ne tetézzük ezt még azzal is, hogy hiába vesszük a szánkra az Ő nevét.

2010. febr. 12. 12:06
 38/38 anonim ***** válasza:

"Itt mindenki milyen "okos"válaszokat ad !!

Főleg L meg előttem ez a hosszú terjedelmű írás írója ,

hihetetlen ,hogy hogyan tudjátok a számmisztikát a saját gondolatotokkal mag mindenféle tudománnyal keverni -kavarni !Írjon nekem az ,aki nem kötekedni akar egy JT-vel ,hanem igazi válaszokat kapni arról,hogy mi az igazság a 144000 -el kapcsolatosan !

Egy "JT""

Akkor erre mit mondasz?

"Azután látám, és ímé egy nagy sokaság, a melyet senki meg nem számlálhatott (!), minden nemzetből és ágazatból, és népből és nyelvből; és a királyiszék előtt és a Bárány előtt állnak vala, fehér ruhákba öltözve, és az ő kezeikben pálmaágak"

2010. júl. 5. 12:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!