A Bibliában a 144ezer fő ( Jelenések 14:1) mit jelent? És a többiek?
A "hivatalos" értelmezés szerint ez a teljességet jelöli. Vagyis, hogy mindenki üdvözülhet.
Ugyanis a 12 a teljesség száma a számmisztikában, a 144 pedig a 12 négyzete, így még erősíti is a dolgot. Az hogy ezerrel szorozzák megint csak a teljességet jelöli, meg azért mégis reálisabb szám.
Jehova Tanúi persze szó szerint értelmezik az egészet és szerintük számra pontosan 144.000 ember fog üdvözülni. Nem 143.999, nem is 144.001, hanem pontosan 144.000.
Ez szerintem hülyeség és a legszolgalelkűbb dolog valamit gondolkodás nélkül, szó szerint elfogadni.
L
Kedves L!
Nálad van a pont.
Teo(logo)s
Mi az a JT?
És mit jelent ödvözülni? És az, hogy kölcsönkapottak, legtisztalelkúbbek?
Azt olvastam, hogy pld KeresztelőSzentJános sincs ebben a 144e-ben benne. Ha ő nem elég méltó, akkor...?
Egyáltalán nem vagyok otthon ebben, sosem jártam hittanra, a tanárok átúgrották ezen tananyagrészeket és fogalmam sincs semmiről, csak az érdeklődést érzem. Szóval, bocs az alaptény kérdésekért. :(
"Azt olvastam, hogy pld KeresztelőSzentJános sincs ebben a 144e-ben benne. Ha ő nem elég méltó, akkor...? "
Honnan veszed ezt a marhaságot?
A 144.000 a teljesség száma. Ez kb. azt jelenti, hogy mindenki. De ezt azért mégsem írhatják bele a Bibliába.
Az üdvözülés, nagyon lesarkítva, a Mennybe való bejutást jelenti.
A JT pedig a Jehova Tanúi nevű keresztény irányzat nevének rövidítése, akik a Biblia szó szerinti magyarázatára építik nézeteiket.
L
Köszönöm.
Kaptam egy Őrtorony újságot és abba olvastam. Szóval, ilyen JT-s újság akkor.
A 144000 hogy hogy a teljesség, majdnem mindenki, amikor a megteremtődéstől kezdve több milliárd ember létezett és létezik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!