Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A csókolózás paráznaság, ha...

A csókolózás paráznaság, ha nem a házastársammal teszem?

Figyelt kérdés

arra, hogy egy 13 éves lány a barátjával csókolózott az utcán, egy pap ezt a tanácsot írta egy nyilvános hírportálon:

– Egyiket sem tartom tökéletes megoldásnak! Azt javaslom, üljenek le lányával nyugodtan a kanapéra, vegyenek kézbe egy gőzölgő illatos teát és beszélgessenek, mint anya a lányával. Fejtse ki gyermekének, mennyire örül annak, hogy van egy barátja. A pozitív megerősítés nagyon fontos. Ezek után viszont mondja el azt is, az intim pillanatok senkire nem tartoznak, se iskolatársakra, se haverokra, a vadidegen járókelőkre pedig pláne nem, így az utcai csókolózást inkább hagyják el. A kézfogásban viszont semmi rossz nincsen, mint ahogy a randevúkban sem! Kamaszkoromban én magam is bőszen randevúzgattam, de csókjaimat a nyilvánosság soha nem láthatta, erre mindig ügyeltem!

Kedves lányos anyukák, higgyék el, a csókokkal semmi gond nincsen, ha azt jó helyen adják és kapják a résztvevők! Intimitásra minden életkorban vágyunk: csecsemőkorban az édesanyánk nyakába csimpaszkodunk, ovisként pajtásainkat puszilgatjuk, az ilyen korú nagykamaszokat miért tiltanánk el mindettől?! Ráadásul nekik ez már a hűség és az elköteleződés tanulási folyamata, az első lépcsőfok. Az érintés és a csók tapasztalatszerzés is egyben, amit a későbbiekben hasznosítani fog. Hiszen a szerelmet ugyanúgy tanulni kell, mint bármi mást. Ha csak idáig jutnak el és nem tovább, meg persze a megfelelő helyen, nem lesz baj! Koccintson bátran, mosolyogva lányával azzal az illatos teával! nos, ezt tanítja vajon a biblia?

2014. nov. 22. 10:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Ez a pap egy szent ember, bár az utcán sem gond szerintem a csók, azonos nemek közt sem.
2014. nov. 22. 17:07
 12/16 anonim ***** válasza:
54%

"Aki nem olvas bibliát, nem ismeri Isten beszédét, azok miért nyilatkoznak?"

Azért,hogy te kivételesen fontosnak érezhesd magad.

"Bibliából egyértelműen kiderül, hogy a paráznaság nem csak házasságtörést jelent, hanem még sokféle szexuális elhajlás gyűjtő fogalma."

Rendben.Megértettem.

Egy kérésem lenne hozzád kedves yuda;ha majd te olyan szinten leszel mint Jézus,és nem vétkezel még gondolatban sem,akkor akarj másokat megtérésre felszólítani,és eldönteni,hogy Isten kinek mit ró fel.

2014. nov. 22. 18:11
 13/16 szp72 ***** válasza:
Két szabad állapotú csókolózása önmagában nem paráznaság, de ettől még nem feltétlenül helyes. Egyrészt könnyen lehet, hogy a testi közeledés nem áll meg ebben a fázisban, hanem egyre többet kívánnak majd. Másrészt szerintem a csók elég mély dolog ahhoz, hogy érdemes legyen várni egy házasság közeli állapotig.
2014. nov. 23. 12:16
 14/16 anonim ***** válasza:
32%

Akik olyanokat írnak, hogy a csókolózás paráznaság, ill. a házasság előtti szex vagy az egyéb testiség, azoknak kíváncsi lennék a magánéletére... de tényleg!

Könnyű ám a gép elől ilyeneket tanácsolni, de ezt a hétköznapi ember nem fogja tudni betartani. ISten olyat nem vár el, amit egy NORMÁLIS ember ne tudna betartani NORMÁLIS keretek között.

A testi vágy nem bűn, hanem emberi. Efölött viszont kell tudni ésszerűen uralkodni. Nem elnyomni, hanem uralkodni.

Régen, az ószövetségi időkben sem elnyomták, hanem szabályozták. A szabályozás nem Isten miatt volt, mert elhihetiek, hogy Neki mindegy, hogy kivel szexelsz. Azért volt, hogy rend legyen az emberek között. Akkor van baj, amikor az emberek közötti és az Isten- ember közötti parancsolatokat összetévesztjük. A "ne paráználkodj" nem az Istennel való kapcsolatunkat szabályozza (persze kivéve ha az iránta való hűségről van szóÜ, hanem a házastársi hűségről. Nyilván megbontja a társadalmi rendet a sok válás, megcsalás.. ahogy meg is bontotta már...

Ezt ésszerűen alkalmazni nem a test sanyargatása, hanem az embertárssal való szerető bánásmód...

2014. nov. 24. 09:22
 15/16 anonim ***** válasza:

Ezzel szemben Isten olyat vár el az embertől, amit senki nem képes megtenni alapjáraton, csak akkor, ha át tudja venni Istentől erre a képességet.

"Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes." (Mt 5,48)

"A kitartásban pedig tökéletes cselekedet legyen, hogy tökéletesek és épek legyetek minden fogyatkozás nélkül." (Jk 1,4)

"Azok pedig még inkább álmélkodnak vala, mondván magok között: Kicsoda idvezülhet tehát? Jézus pedig rájuk tekintvén, monda: Az embereknél lehetetlen, de nem az Istennél; mert az Istennél minden lehetséges." (Mt 10,26-27)

2014. nov. 24. 10:02
 16/16 anonim válasza:

Máté 5:27-28

„Hallottátok, hogy megmondatott: Ne paráználkodj! Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében."

A házasságtörés meg a paráznaság nem ugyanaz. A házasságtörés egyértelmű, viszont a paráznaság olyan két egyedül álló ember akik egymással szexuális viszonyt létesítenek.

2019. máj. 7. 04:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!